21 Kasım 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Tarım ülkesiyiz ama tohumu dışarıdan alıyoruz

Dünyanın sayılı tarım üreticisi ülkeleri arasında ilk sıralarda yer alan Türkiye, tarımsal teknolojide yeterince gelişememenin bedelini “tohumluğa para sayarak” ödüyor. ATO’nun araştırmasına göre, Türkiye, karpuz ve turşuluk hıyar tohumluğunu ABD’den, domates tohumluğunu Fransa’dan, lahana tohumluğunu Almanya ve Hollanda’dan satın alıyor.



Konut fiyatları artabilir

İNŞAAT sektörü, konut satışlarında cüz'î artışın önümüzdeki dönemde yükselme eğilimine girmesini ve konut fiyatlarının artmasını bekliyor.



Karayolları 4 milyardan fazla harcadı

KARAYOLLARI Genel Müdürlüğü, bu yıl içinde 1 Eylüle kadar yaptığı çalışmalarda 4 milyar 476 milyon liralık harcamayla iş yaptı.



Enerji üretiminde Avrupa sonuncusuyuz

KALKINMA ve sanayileşmenin önemli göstergelerinden biri sayılan birincil enerji tüketiminde Türkiye, kişi başına 1,370 kilogram (kg) petrol eşdeğeri tüketimi ile dünyada 69’uncu, Avrupa’da ise sonuncu sırada yer alıyor.



2011’de carî açık 42 milyar dolar olacak

TÜRKİYE'NİN ihracatının 2011 yılında 127 milyar dolar olması hedeflenirken, ihracat fiyatlarının da yüzde 7,1 artması öngörülüyor.



1,2 milyar dolar yerli sermaye yurt dışına çıktı

TÜRKİYE 2010 yılının Ocak-Eylül döneminde, doğrudan yatırım için 3 milyar 284 milyon dolar düzeyinde yabancı sermaye çekerken, 1 milyar 279 milyon dolarlık yerli sermayeyi yurtdışına doğrudan yatırım için gönderdi.



Serbest bölgelerde ticaret hacmi 13 milyar $

TÜRKİYE'DE bulunan 19 serbest bölgenin ticaret hacmi bu yılın Ocak-Eylül döneminde 13 milyar 180 milyon 365 bin dolara ulaştı. 19 serbest bölgenin 4’ünün ticaret hacmi azalış, 14’ü artış gösterirken 1 serbest bölgenin ticaret hacminde kayda değer bir hareket gerçekleşmedi.



Pamuk fiyatlarındaki sıkıntı yılbaşına kadar atlatılacak

DENİZLİ Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, son iki aydır pamuk ve iplik fiyatlarında yaşanan sıkıntının yılbaşına kadar atlatılmış olacağını söyledi.



KREDİ BORÇLULARINI BİLLBOARDLU İFŞA

Dünyadakİ malî krizden en çok etkilenen ülkelerin başında gelen Ukrayna’da sorunlu kredi miktarlarının artmasıyla birlikte bankalar da radikal bir uygulamalara başladı.



Reklamlar öldürüyor

Avrupa şehirleri arasında en çok reklâm alan başşehirlerden biri olan Moskova bu yapısıyla hem tarihî dokusunu olumsuz etkiliyor hem de kazalara dâvetiye çıkarıyor.




Son Dakika Haberleri

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.