21 Kasım 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

7 günlük kaza bilançosu

KURBAN Bayramı dolayısıyla 9 güne çıkan tatilin ilk 7 gününde meydana gelen trafik kazalarında 172 trafik kazasında 113 kişi öldü, 597 kişi ise yaralandı.


Otomobil şarampole uçtu: 3 ölü, 2 yaralı

AMASYA’NIN Merzifon ilçesinde bir otomobilin şarampole uçması sonucu meydana gelen trafik kazasında aynı aileden 3 kişi vefat ederken, ailenin 2 ferdi

Almanyalı hacılar, Mekke’de nafile umre yapıyor

Diyanet İşleri Türk İslâm Birliği (DİTİB) Hac organizasyonu ile Almanya’dan gelen 5 bin hacı, Kurban Bayramı ile birlikte büyük bir coşku içerisinde g


  Kurban fakirlerin yüzünü güldürdü

KURBAN Bayramı’nda binlerce gönüllü kestikleri kurbanlarını ihtiyaç sahipleriyle paylaştı. Bursalı binlerce hayırseverin kurbanı da Pakistan’dan Uganda’ya Kırgızistan’dan Cezayir’e, Bosna’ya kadar onlarca 20’ye yakın ülkedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştı.


  Hababam Sınıfı,öğretmenevi olacak

TÜRK sinemasının efsanelerinden, Rıfat Ilgaz’ın en önemli eseri ‘’Hababam Sınıfı’’nın çekildiği Adile Sultan Kasrı, 5 yıllık restorasyon çalışmasının ardından 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde öğretmenevi ve kültür merkezi olarak kullanılmak üzere yeniden hizmete açılacak.


  Suriye’ye bayramlaşmaya gidenler dönüş yolunda

SINIR ötesi bayramlaşma uygulaması kapsamında Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinden Suriye’ye giden vatandaşlar, yurda dönmeye başladı.


  100 metrelik uçurumdan düşen çocuk, ölmedi

DÜZCE’NİN Gölyaka ilçesine bağlı Güzeldere Şelâlesi’ne gezmeye gelen 12 yaşındaki çocuk, dengesini kaybedip, yaklaşık 100 metre yükseklikten kayalık alana düştü.


  Said Nursî Doğuda önemli bir referans

Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Eysen, dünkü Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan röportajında, “Bölgede dinî hassasiyetleri önde olan ciddî bir kesim var. Bunlar da Osmanlıdan beri dinî referans alanlardır. Hamidiye Alayları, Said Nursî’de olduğu gibi...” dedi.


  CHP lideri: Kabahatimiz Diyarbakır’a az gelmek

CHP Diyarbakır İl Başkanlığında konuşan Kılıçdaroğlu, vatandaşların Kurban Bayramını kutladı. Bayramın birinci ve ikinci günü Paris'te bulunduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, Türkiye'ye döndükten sonra Ankara'ya ve daha sonra Diyarbakır'a geldiğini belirtti.


  Alevîlerden ‘zorunlu din dersi’ protestosu

ALEVî Bektaşi Federasyonu İzmir Bileşenleri tarafından, ‘’zorunlu din dersinin kaldırılması’’ amacıyla eylem düzenlendi. Konak Meydanı’nda yürüyerek gelen grubun, 24 saatlik oturma eylemi gerçekleştireceği bildirildi.


  Türk-Mısır Dışişleri Bakanları buluşacak

MISIR Dışişleri Bakanı Ahmed Ebul Geyt’in Türkiye ziyareti sırasında, “Türk-Mısır Stratejik Diyaloğu Çerçeve Muhtırası” kapsamındaki üçüncü Dışişleri Bakanları toplantısı yapılacak.


  Beldenin isim çilesi bitmiyor

EDİRNE'NİN Keşan ilçesine bağlı bir beldenin ismi resmî kayıtlarda dahi farklı geçiyor, vatandaş kime sorsa ilçenin gerçek isminin ne olduğunu bulamıyor.


  Ailesinin ikna ettiği PKK’lı teslim oldu

SİİRT'TE ailesinin ikna çabaları sonucunda bir PKK’lı teslim oldu. Alınan bilgilere göre, Pervari ilçesi Gümüşören Köyünden PKK’ya katılan M. Ş. S., ailesinin ikna çalışmaları neticesinde 18 Kasım 2010 günü Beğendik Jandarma Karakol Komutanlığı’na gelerek, silâhsız ve teçhizatsız olarak teslim oldu.


  57 yeni tren sefere konuldu

ULAŞTIRMA Bakanlığı, CHP’li milletvekillerinin seferden kaldırılan tren hatlarına yönelik soru önergesine karşılık yazılı bir açıklama yaptı.


  Terör gazisi, bıçaklı kavgada öldürüldü

SİVAS'TA iki grup arasında çıkan kavgada, bir terör gazisi bıçaklanarak öldürüldü. Alınan bilgiye göre, gece saatlerinde Gazi Lisesi Kavşağında otomobillerinden inen iki grup, daha önceden aralarında yaşanan husûmetten dolayı tartıştı.


  Esener’i dindar olduğu için veto ettik

Cüneyt Arcayürek, 1980 darbesinin önderi Kenan Evren’in, emekli orgeneral Ali Fethi Esener’in başkanı olduğu Büyük Türkiye Partisini veto etmesinin altında yatan sebebi Evren’in kendi sözleriyle şöyle aktardı: “Ali Fethi Esener dinine bağlı, namaz ve orucunu kaçırmayan, içki günahtır diye içmeyen ve hoca tabakasıyla ilişkisi olduğu da ordu içerisinde bilindiğinden, ordunun reaksiyonuna sebep olabilir bir kişi ve kişilik.”


  KKTC’ye izolasyon insanlık ayıbı

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun’un Kıbrıs’ta Ocak sonuna kadar yoğunlaştırılmış müzakerelere devam edilmesi, ondan sonra Cenevre’de buluşulması kararının kendisi için “çok önemli” olduğunu, zira “ilanihaye müzakere masasında kalamayacaklarını” söyledi.


  CEVAP BEKLEYEN SORULAR

NATO zirvesinde alınan karardan memnuniyet duyduklarını söyleyen Gül “Bugün, 'Şu şu ülkelerde balistik füze var' denilebilir. Belki bazılarında var, bilinmiyor. Belki yarın başka ülkelerde olacak. Belki var olan ülkeler vazgeçecek, bu işleri masraflı görecek” diyerek, belirsizliklerin bir kısmını dile getirdi.


  Obama: Ortak tutum oluştu

NATO zirvesine katılan ABD Başkanı Barack Obama, NATO liderlerinin, Avrupa’daki bütün NATO ülkelerinin ve ABD’nin topraklarını koruyacak bir füze savunma kalkanı oluşturulması konusunda anlaştıklarını söyledi.


  Gül: NATO konsepti arzu ettiğimiz çerçevede çıktı

CumhurbaşkanI Abdullah Gül, NATO Zirvesinde önceki gün kabul edilen Stratejik Konseptin “arzu ettikleri çerçeve içinde” çıktığını, bundan “büyük memnuniyet” duyduklarını söyledi.


  İnternet, İsrail askerlerinin korkulu rüyası

2008’dekİ Gazze saldırılarına katılan İsrail askerlerinin listesinin farklı internet siteleri ve Facebook’ta yayınlanması, İsrail ordusunun korkulu rüyası haline geldi.


  Anadolu insanı ‘güneş enerjisini’ keşfetti

Türkiye’de birçok alanda tercih edilen güneş enerjisini keşfeden Anadolu insanı, kendisine hem kolaylık hem de ekonomik tasarruf sağlayan güneş enerjisi ile çalışan sistemleri tercih ediyor, köylerde özellikle güneş enerjisiyle çalışan su ısıtma sistemleri yaygınlaşıyor.


  ‘Hayır Çarşısı’ 100 binlere ulaştı

Adana’da dar gelirli vatandaşların giysi ve diğer ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla merkez ilçe Seyhan Belediyesi tarafından kurulan ‘’Hayır Çarşısı’’ndan son altı yılda yardım alan kişi sayısı 100 bine ulaştı.


  Bütün telefonlarda tek şarj aleti kullanılabilecek

UluslararasI Cep Telefonu Üreticileri ve Telekom Şirketleri Platformu (OMTP) önümüzdeki yıldan itibaren bütün cep telefonlarında kullanılabilecek tek bir şarj aletinin kullanıma sunulacağını bildirdi.


  Hayvanlara eziyet görüntüleri yasaklandı

ABD Kongresi, Senatodaki son oylamanın ardından, hayvanlara yapılan eziyeti gösteren videoların satışını ve dağıtımını yasakladı.


  Ölümü nasıl bilirsiniz?

Ölümü her ne kadar hayattan çıkarıp uzaklaştırmaya çalışsak da, yine aynı hızla geri dönüyor her gün. Biz ölümü unutsak da, ölüm bizi unutmuyor. Şehrin dışına götürüp taşısak da mezarları, ölüm şehirlerde kol geziyor.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.