21 Kasım 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

8 NATO TANKERİNE SALDIRI

Pakİstan’da Afganistan’daki NATO güçlerine yakıt götüren 8 tanker silâhlı kişilerce yakıldı.


Rasmussen: Filistin’e NATO gücü, BM’ye bağlı

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, İsrail-Filistin sorununda NATO’nun rol üstlenebilmesi için ‘’barış anlaşması, tarafların yardım talebi ve

Ruhban Okulu’nu yeniden açın

ABD Kongresindeki Helsinki Komisyonu Eşbaşkanı, Demokrat Partili Maryland senatörü Benjamin Cardin, Türkiye’ye yönelik olarak, ‘’Heybeliada Ruhban Oku


  ABD, İsrail’e yazılı garanti vermeye hazır

İsraİl ve Filistin’i doğrudan barış görüşmeleri için bir araya getirmek için çaba gösteren ABD yönetimi, müzakerelerin başlayabilmesi için İsrail’e, yazılı güvenlik garantileri vermeye hazır olduğunu bildirdi.


  Kolombiyalı milisleri eğiten İsrailli evine döndü

Kolombİya’da yüzlerce kişiyi öldüren milis gruplarını eğiten İsrailli Yair Klein, evine döndü. Kolombiya’nın iadesini istediği Klein, 2007’den beri tutulduğu Rusya’nın başşehri Moskova’daki cezaevinden serbest bırakıldıktan sonra uçakla İsrail’in Tel Aviv şehrindeki Ben Gurion havaalanına geldi.


  İran’da muhalif iki avukat serbest

İran’da siyasi eylemcileri temsil eden avukatlardan ikisinin bir haftalık gözaltı süresinin ardından serbest bırakıldıkları bildirildi.


  Cunta ile ABD diyalog kurdu

MyanmarlI muhalif lider Aung San Suu Kyi, iktidardaki cunta ile ABD arasındaki diyaloğu olumlu buldu.


  Bisikletle bombalı saldırı: 3 ölü, 25 yaralı

Afganİstan’da bisiklete yerleştirilen bombanın uzaktan kumandayla patlatılması sonucunda 3 kişinin öldüğü bildirildi.


  Lula, “yılın adamı”

Brezİlya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, Rio’da, Fransa-Brezilya Ticaret Odası tarafından ‘’yılın adamı’’ ödülüne layık görüldü.


  İnsansız uçaklar için daha fazla alan talebi

ABD’nİn Pakistan’dan Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilâtı’nın (CIA) insansız uçakları için daha fazla faaliyet alanı istediği bildirildi.


  10 sığınmacı protesto için dudakları dikti

Avustralya’da 10 sığınmacı, mültecilik başvurularının değerlendirildiği süreçte meydana gelen gecikmeleri protesto etmek için dudaklarını dikti.


  Bombacı özür diledi

Hİndİstan Havayolları Air İndia’nın Montreal-Londra uçağını, yerleştirdiği bombayı patlatarak Atlas Okyanusu üzerinde düşüren Sih terörist İnderjit Singh Reyat, olayda ölen 329 kişinin ailesinden özür diledi.


  UNFPA’nın başına Nijeryalı eski bakan

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, BM Nüfus Fonu’nun (UNFPA) başına Nijerya’nın eski sağlık bakanı, HIV/AIDS uzmanı, doktor Babatunde Osotimehin’i atadı.


  Tecavüzcü askerin üniformaları yakıldı

Kanada ordusu, geçen ay tecavüz ve cinayetten suçlu bulunarak iki kez idama mahkûm edilen eski üs komutanı Albay Russel Williams’ın üniformalarını yaktı.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.