22 Kasım 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Camilerde 12 ay Kur’ân öğretilecek

DİYANET İşleri Başkanlığı, camilerin sadece yaz tatilinde değil 12 ay Kur’ân kursu hizmeti vermesi için harekete geçti.


Hacılar, Mescid-i Nebevî’ye akın ediyor

MEKKE'DE hac görevini tamamlayan milyonlarca hacı, Medine’de Peygamberimizin (asm) kabrinin bulunduğu Mescid-i Nebevi’yi ziyaret ediyor.

600 bin derslik bilgisayarlı eğitim sınıfı olacak

ULAŞTIRMA Bakanı Binali Yıldırım, ‘’40 bin okulumuzda, 600 bin civarında dersliğin tamamını ‘FATİH’ projesiyle bilgisayarlı eğitim sınıfı haline getir


  Havalimanında bayram ve hac dönüşü yoğunluğu

Kutsal topraklarda hac görevlerini tamamlayan hacılar ile 9 günlük bayram tatilinin son gününde İstanbul’a havayoluyla dönen tatilciler, Atatürk Havalimanı’nda yoğunluğa sebep oldu.


  Kolluk kuvvetleri UYAP ve KİHBİ üzerinden işbirliği yapacak

KOLLUK kuvvetlerinin daha verimli çalışabilmesi için bütün ülkeyi kapsayacak entegrasyon çalışmaları başlatıldı. Projeyle Kaçakçılık İstihbarat ve Bilgi Toplama Sistemi (KİHBİ) ile Adalet Bakanlığı’nın Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) bilgi sisteminde yer alan bilgilerin kullanımı sağlanacak.


  İstanbul’un bütçesi, 12 bakanlığı geçti

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesinin İSKİ, İETT ve bağlı 25 şirketiyle birlikte 18 milyar 54 milyon 984 bin TL olarak belirlenen 2011 tahmini konsolide bütçesi, aralarında Dişişleri, İçişleri, Adalet, Millî Savunma, Sağlık ve Ulaştırma Bakanlığının da bulunduğu 12 bakanlık ile Cumhurbaşkanlığı, TBMM ve Anayasa Mahkemesinin bütçelerini geride bıraktı.


  Kadir Topbaş, dünya şehirlerinin de başkanı

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, BM üyesi 192 ülkenin 136’sından binlerce yerel yönetimin üyesi olduğu Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatının yeni başkanı oldu.


  Meclis kaldığı yerden devam edecek

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundaki bütçe maratonu, Kurban Bayramı tatili dolayısıyla verilen aranın ardından bu hafta tamamlanacak.


  Nöbet tutan asker silâhla ağır yaralandı

SAKARYA'DAKİ Ferizli L Tipi Cezaevinde nöbet sırasında silahla yaralanan asker, hastanede tedavi altına alındı.


  Bayramlaşmak için Suriye’ye geçen 158 kişi dönmedi

SINIR ötesi bayramlaşma uygulaması kapsamında, Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinden Suriye’ye geçen vatandaşlardan 158’i, 48 saatlik sürenin dolmasına karşın yurda dönmedi.


  Kapkaççılar kaçamadı

FATİH'TE bir kadının çantasını kapkaç yöntemiyle çaldıkları öne sürülen 3 kişi, polis ekiplerince Esenler’de yakalandı.


  Kontrol ve komuta kararı Mart'ta görüşülecek

Zirve kararlarında, füze savunmasında kontrol ve komutanın Mart, eylem planının Haziran ayındaki NATO Savunma Bakanları toplantılarında ele alınacağı belirtilerek, bu süreçte hazırlık yapması için NATO Konseyine görev verildi.


  3 milyarlık destek esnafa büyük katkı sağlayacak

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Adıyaman Müdürü Cihat Ulusoy, yapılan 3 milyarlık desteğin esnafa büyük katkı sağlayacağını söyledi.


  Din dersi kitaplarında Caferîlik de yer alacak

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, ‘’Din dersi kitaplarında yer alacak Caferiler ile ilgili konuları bakanlığa teslim ettik’’ dedi.


  Güneş yerini yağışa bırakacak

Marmara, yarından itibaren Akdeniz üzerinden gelecek yağışlı havanın etkisi altına girecek. Hava sıcaklığı ise 5-6 derece düşecek. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alına bilgiye göre, 9 günlük Kurban Bayramı tatilini güneş havada geçiren Marmara’da önümüzdeki hafta içinde yağışlar etkili olacak.


  Obama’dan Türkiye'ye AB desteği

ABD Başkanı Barack Obama, Türkiye’nin üyeliğinin Avrupa Birliği’nin temellerinin daha da sağlamlaşmasını beraberinde getireceğini savundu.


  Avrupa Bölgeler Komitesi'nden tepki çeken sergiye yeniden izin çıktı

Avrupa Bölgeler Komitesi, “kültürel bir olaya siyaset karıştırdı” diyerek kapatılması emrini verdiği Rumlara ait bir sergiyi gelen büyük baskılar sonucu yeniden açma kararı aldı.


  Uzun tatillerin bilançosu ağır oluyor

TÜRKİYE genelinde son beş yıldaki Ramazan Bayramı tatillerinde 431, Kurban Bayramı tatillerinde ise 502 olmak üzere toplam 933 kişi trafik kazasında öldü.


  Çin, ‘Çin malı’na karşı

Çİn’İn birçok şehrinde ünlü markaların sahte ürünlerinin satışını engellemek amacıyla ülke genelinde sıkı tedbirler alınacak.


  TTNET - Microsoft Türkiye işbirliği

TTNET ve Microsoft Türkiye, Lisanslı Office 2010 için işbirliğine gitti.


  Tarıma sıcaklık tehdidi

Hİndİstan hükümeti tarafından yapılan bir rapora göre, 2030 yılına kadar hava sıcaklıklarındaki 1,2 C ila 2C arasındaki yükselme ülkedeki su kaynakları, tarım ürünleri ve ormanları büyük ölçüde tehdit edecek.


  Günde, 2 buçuk gram tuz yeterli

Türkiye’de kişi başına, sağlıklı bir kişinin günlük alması gereken tuz miktarının tam 6 katı tuz tüketildiği, bunun da bir çok hastalığa dâvetiye çıkardığı bildirildi.


  Sultansazlığı’nda çevre temizliği

SultansazlIğI Millî Parkı’nda tabiî hayatın korunması için çevre temizliği çalışması başlatıldı. Çevre ve Orman Bakanlığının ‘’Millî Parkım Geleceğim’’ sloganıyla yola çıkılan ve Kayseri Çevre ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışma kapsamında, Sultansazlığı Millî Parkı çevresindeki Develi ilçesinde Soysallı ve Çayırözü Köyleri ile Büğleğen su kaynağı, Yeşilhisar ilçesinde ise Ovaçiftliği Köyünde evsel atıkların toplanmasına başlandı.


  Mobil ekiplerin sokak başarısı

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Mersin Çocuk ve Gençlik Merkezi (ÇOGEM) Müdürü Mustafa Sarı, oluşturulan mobil ekipler sayesinde sokakta çalışan çocuk sayısının azaldığını belirtti.


  DİNİN YERİNE MİLLİYETİ KOYDULAR

Cumhuriyet kurucuları, din ve dinin toplumsal rolü konusundaki kavramsallaştırmaları temelde Garbcılık ve Türkçülük hareketlerinin temel tezlerine dayanarak yaptılar. Her iki hareket de bu temel tezleri, bilimin ilerlemesi karşısında kısa sürede ortadan kalkacağı düşünülen "din"in yerinin nasıl doldurulacağı ve yeni kutsallığın nasıl oluşturulacağı konusundaki tartışmalardan yola çıkarak geliştirdiler.


  Her fen bilimcinin geldiği nokta Allah’tır

Her fen bilimcinin geldiği nokta Allah’tır...




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.