22 Kasım 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Suudi Arabistan’da yeni kral senaryoları

Suudİ Arabistan Kralı Abdullah hastaneye kaldırıldı. Halen dünyanın en yaşlı devlet başkanı sıfatını elinde bulunduran Kral Abdullah’ta bel fıtığı ve kan pıhtılaşmasının sebep olduğu rahatsızlıklar bulunduğu açıklandı.


TEDAVİ GÖREN KİŞİLERİN SAYISI 18 BİNİ GEÇTİ

Kolera salgını sonucu binden fazla kişinin öldüğü Haiti’de, tedavi gören kişilerin sayısının da 18 bini geçtiği bildirildi.

İhsanoğlu, İngiltere’nin ilk Müslüman bakanını kabul etti

İslam Konferansı Teşkilâtı (İKT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, İngiltere’de ilk Müslüman kabine bakanı kadın olan Barones Seyide Warsi’yi, Cid


  Londra’da savaş karşıtı gösteri

İngİltere’nİn başşehri Londra’da binlerce kişinin katıldığı gösteride Afganistan’daki savaş protesto edildi. ‘’Savaşı Durdurun Koalisyonu’’, onuncu yılına yaklaşan savaşa karşı düzenlenen gösteriye yaklaşık 10 bin kişinin katıldığını bildirdi.


  'Kazara' sivil katliâmı sürüyor

Afganİstan’da koalisyon güçlerinin saldırısında “kazara” üç Afgan sivil öldü, dört kişi de yaralandı.


  Filistinli çocuğu kalkan yapan İsrailli askerlere rütbe indimi

İsraİl’İn yaklaşık iki yıl önce Gazze Şeridi’nde düzenlediği ve “Dökme Kurşun Operasyonu” adı verilen saldırılar sırasında, Filistinli bir çocuğu “kalkan” olarak kullanan iki İsrailli askere, rütbe indirme ve 3’er ay tecilli hapis cezası verildi.


  Otuz bin yoksul aileye Kurban eti

Tayland’In başşehri Bangkok’ta Kurban Bayramı dolayısıyla yoksul ailelere kurban eti dağıtan Kimse Yok Mu Derneği, ardından yaklaşık 18 milyon nüfuslu Filipinler’in başşehri Manila’da yardımlarda bulundu.


  Peçe ve camiye Papa desteği

nRoma Katolik Kilisesinin lideri Papa 16. Benediktus, bazı Müslüman kadınların kendi iradeleriyle yüzlerini de kapatacak biçimde örtünmelerine yasalarla yasak getirmenin anlamsız olduğunu kaydetti. Körfez ülkelerinde Hıristiyanların ayin yapabilecekleri kiliselerin bulunmasını memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden 16. Benediktus, “Dolayısıyla Müslümanların da bizim ülkelerimizde camilerde ibadet için bir araya gelebilmeleri doğaldır’’ yorumunda bulundu.


  Moskova’da özür dileme servisi

Rusya’nIn başşehri Moskova’da hizmet vermeye başlayan ‘Özür dileme servisi’ makul bedeller karşılığında küsleri barıştırıyor.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.