24 Kasım 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Muhteşem Alex

Bursaspor' un geçen seneki devriminden sonra İstanbul dukalığı sallanmaya başladı. Puan cetvelinin ilk 3 sırasında, bunlardan bir tanesinin olmadığı ender sezonlardan birini yaşıyoruz. 3 büyükler birbirleri ile yarışırcasına puan kaybetmeye devam ediyorlar. Puan kaybının yaşanması için karşılaşmanın İstanbul'da ya da deplasmanda olması hiç fark etmiyor. Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe yarışta yara aldıkça, Anadolu takımları da onlara inat kanırta kanırta ligin tepesindeki yerlerini daha da sağlamlaştırıyorlar.

Fenerbahçe büyükler içinde durumu biraz daha iyi olanı. İyi olması sadece diğerlerinin daha kötü olmasından kaynaklanıyor. İki maç kazansa, arkasından takılıyor. Mehter takımı gibi. İki ileri bir geri gidip geliyor. Aykut Kocaman'ın sezon başında verdiği sistemi yavaş yavaş değiştireceğim sözünden eser yok. Kısacası ileriye doğru düzelir diyebileceğiniz ışık da görülmüyor takımda. Böyle olunca da maç maç değerlendirebiliyoruz Fenerbahçe'yi. Futbolcuların maç günkü performansına göre, tabela mutlu ya da mutsuz ediyor taraftarı.

Alex de Souza yine orkestra şefi gibi yönetti takımını. Son haftalardaki yükselen grafiği ve mücadele azmi ile parmak ısırttı. 3 gol attı. Kulübünün tarihindeki 3000. golüne adını yazdırdı. Mamadou Niang ile yardımlaşması ve uyumu da muhteşemdi. Keşke yaşı genç olsaydı da birkaç sene daha bu forma ile izleyebilseydik. Fenerbahçe' ye gelmiş geçmiş tartışmasız en faydalı futbolcu.

Cristian Baroni de kaptanının tam tersi. İdareci futboldan, takımına katkı yapan oyuncu hüviyetine bir türlü dönemedi. Devre arasında gitmeyi kafasına koymuş olsa bile bu vurdumduymazlığı arkadaşlarına ve girdiği formaya büyük saygısızlık. Ama her şeye rağmen tribünlerin Alex de Souza dışındaki Brezilyalıları ıslıklaması hiç şık değildi. Taraftara yakışmadı.

Aykut hoca bu sistemle devam edecekse savunma hattına çözüm bulmak zorunda. Takımı öne geçtiği maçlarda bile skoru koruyamıyor. Kolay gol yeme hastalığına çare bulabilirse şampiyon olur demek zor ama en azından yarışın içinde olur. MEHMET ILGAZ [email protected]

24.11.2010


 

Mazeret aramayın

Transfer etmek için onca emek ve zaman harcandıktan sonra, oyuncuyu bir anda silip atamak ne kadar doğrudur. Kaldı ki; G.Saray bu pozisyonda oyuncu için özelliklede Lincoln'ün gidişinden sonra yoğun bir arayış içine girmişti. Misimoviç'ten bahsediyorum. Bu oyuncunun Wolfsburg'ta forvet arkası oynadığı biliniyordu. G.Saray'ında burada oynayacak kaliteli bir oyuncuya ihtiyacı vardı. Uzun çabalar sonunda Misimoviç transfer edildi. Ama Hagi onu sol tarafta oynatma israrını sürdürdü. Oyuncu israrla ben orada oynayamam diyor. Bu inatlaşma sonucu yaptırım gücünü elinde bulunduran Hagi, onu kadro dışı bıraktı.

Kadrosunda kalitele oyuncu sayısı sınırlı olan G.Saray' ın, böylesine bir oyuncudan faydalanamaması akıllıca değil. G.Saray'ın kadrosunda, G.Saray'ı temsil etmekten uzak oyuncular var. Ya teknik kapasitesi, ya fizik gücü veya becerikliliği yetersiz oyuncular yüzünden, kazanma yolunda sıkıntılar yaşanıyor. Bu kadar oyuncu boşluğunda, kalitesini ispatlamış bir oyuncuyu kadroda tutamamak, ancak beceriksizlik olarak addedilebilir.

G.Saray Kayseri'de ilk 60 dakikasında iyi oynamasına rağmen kazanamadı. Bir maçı kazanmak için, üçte ikilik bu süre yeterli olabilir. Ama bazen kaybetmek için çok kısa sürede yetebilir. Eğer G.Saray kadro zaafiyeti çekmemiş olsaydı, bu maçı rahat kazanırdı. Gol ayağı öncelikle Baroş sonrasında Arda nın olmaması, gol yollarında başarısız olması sonucunu doğuruyor. Pino santrofor değil. Ama mecburen o mevkide oynatılıyor. Kewell eski formundan uzak. Emre Çolak fiziksel olarak yetersiz. Elano gol yollarında bitirici özelliğe sahip değil. Böyle olunca maç kazanmakta elbette kolay olmuyor. Yönetimin bu konudaki basiretsizliğini daha öncede yazmıştık. Gerçektende son iki sezon yönetimin akıl almaz bu hatası yüzünden heba oldu.

Misimoviç'in kadro dışı kalması oyuncularda bir irkilme meydana getirmiş. Kayserispor'a karşı, gayretli ve çalışkan bir G.Saray izledik. Yalnız G.Saray'ın tempoyu 90 dakikaya yayması lazım. Beş haftadır G.Saray'da görev yapan Hagi'nin bu konuda artık mazereti olmaması lazım. Çünkü ham bir takımın dahi, hazırlık dönemini tamamlaması için süre yeterli.

SAİD OKUR

[email protected].

24.11.2010


 

BURSA'DA ‘İLK’ HESAPLARI

AVRUPA Şampiyonlar Ligi (C) Grubu'nda bugünValencia ile deplasmanda karşılaşacak olan Bursaspor, bu zorlu maçta ''Devler ligi''ndeki ilk golünü atıp, ilk puan veya puanları almanın hesaplarını yapıyor.

Valencia şehrinde saat 21.45'de başlayacak karşılaşma Star TV tarafından naklen yayınlanacak. Avrupa kupalarında bugüne kadar yaptığı maçlarda rakip fileleri 26 kez havalandıran Bursaspor, Avrupa Şampiyonlar Ligi'ndeki 4 maçta henüz fileleri sarsamadı. Tarihinde ilk kez UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden yeşil-beyazlı takım, bugün deplasmanda karşılaşacağı İspanya'nın Valencia takımına ilk maçta sahasında 4-0 gibi farklı bir skorla yenilmişti. Bursaspor, Valencia'nın ardından Glasgow Rangers ve Manchester United takımlarıyla oynadığı maçları da kaybetmiş, toplamda 9 golü kalesinde görmesine karşın, gol atma başarısını gösterememişti. Bugüne kadar Avrupa kupalarında 18 maçta rakip fileleri 26 kez havalandıran yeşil-beyazlı takım, Valencia karşısında Şampiyonlar Ligi'ndeki hem ilk puan veya puanlarını kazanmaya hem de ilk golünü atmaya çalışacak. Avrupa Şampiyonlar Ligi (C) Grubu'nda geride kalan 4 maçta henüz galibiyeti bulunmayan Bursaspor, son sırada yer alıyor. Grupta Manchester United 10 puanla lider, Valencia 7 puanla ikinci, Glasgow Rangers 5 puanla üçüncü, Bursaspor ise puansız son sırada bulunuyor.

4 MAÇ OYNADI, TEK GOLÜ YOK

Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk maçında Valencia'ya evinde 4-0 gibi farklı skorla yenilen, ardından Glasgow Rangers'a deplasmanda 1-0 kaybeden yeşil-beyazlı takım, zorlu Manchester United deplasmanında da sahadan 1-0 yenik ayrılarak iyi futbolunun karşılığını alamamıştı. Yeşil-beyazlı takım, daha sonra sahasında konuk ettiği İngiliz devi Manchester United'a 3-0 yenilmişti. İspanya'nın Valencia takımıyla bugün deplasmanda karşılaşacak olan Bursaspor, bu maçta Şampiyonlar Ligi'ndeki kötü gidişatına ''Dur'' demek istiyor.

24.11.2010


 

Alex: 3000. golü attığım için çok mutluyum

FENERBAHÇE'NİN Bucaspor'u 5-2 yendiği maçta 3 gol atan sarı-lacivertli takımın kaptanı Alex de Souza, ikinci yarıda çok pozisyon vermelerine karşın galip geldiklerini söyledi.

Alex, maçta Fenerbahçe'nin 3000. golünü atmasıyla ilgili bir soru üzerine, ''Birinin o golü atması gerekiyordu. Maçın başında bana nasip oldu. 3000. golü attığım için mutluyum'' dedi. Alex, ilk kez ligde ilk 11'de forma giyen genç Gökay adına mutlu olduğunu ifade ederek, ''Okan da oynadığında aynı duyguları yaşamıştım. Gökay için de maçtan önce hiç şüphem yoktu. İyi performans ortaya koydu. Ona güvenenlerin haklı olduklarını gösterdi'' diye konuştu.

24.11.2010


 

Niang: Alex ve Semih ile iyi anlaşıyorum

FENERBAHÇE'NİN Senegalli golcüsü Mamadou Niang, Bucaspor maçını iyi bir oyun sonucunda farklı skorla kazandıklarını söyledi.

Niang, zor bir maçı kazandıklarını ifade ederek, ''Kazandığımız için çok mutluyuz. İyi bir oyunla farklı kazandık'' dedi. Uzun bir sakatlıktan sonra oynamaya başladığını kaydeden Niang, ''Çok sıkıntılı bir sakalıktı. Uzun bir antrenmansızlık sürem oldu. Oynamayı çok arzu ettim. Başarılı bir performans sergilediğimi düşünüyorum'' diye konuştu. Niang, rakip oyuncuların formadan çekmelerine hakemin kart göstermediğini ifade ederek, şunları söyledi: ''Oyunun başında özellikle formadan çekme pozisyonları son derece abartılıydı. Hakem bunu görmesine rağmen rakip oyuncuyu uyaracak, cezalandıracak kararlar vermedi. Sarı kartını kullanmak için 70. dakikayı bekledi. Bu kadar uzun süre kart görmeyen oyuncular da bizim gibi santrforları durdurmak için daha rahat mücadele eder. Ben duruma alışıyorum, alışacağım da.'' İkinci yarıda sıkıntı yaşadıkları dönemde oyuna giren Semih ve Dia'nın oyunu değiştirdiğini belirten Niang, şu anda oynadığı mevkii de kendini iyi hissettiğini, Alex ile de sonradan oyuna giren Semih ile de iyi anlaştıklarını sözlerine ekledi.

24.11.2010


 

Sissoko yalanlaması

FENERBAHÇE Kulübü, Juventus'ta forma giyen Mohamed Sissoko'nun transferiyle ilgili herhangi bir çalışmasının olmadığını açıkladı.

Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, basında bu transferin yapılacağına dair haberlerin yer aldığı belirtilerek, şöyle denildi: ''Defalarca açıklamamıza rağmen bazı gazeteler günlerdir Sissoko adlı futbolcuyu transfer edeceğimize dair yalan haberler yapmayı sürdürmektedirler. Bir kez daha tekrar ediyoruz; söz konusu futbolcunun transferi ile ilgili hiçbir çalışmamız yoktur."

24.11.2010


 

Rakibine kafa atan Eto'o'ya 3 maç ceza

İTALYA Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından İnter'in Kamerunlu forveti Samuel Eto'o, Chievo maçında rakibine kafa attığı için 3 maç ceza aldı. Serie A yönetiminin açıklamasına göre, 2 gün önce Chievo'nun kendi sahasında 2-1 kazandığı maçta Cesar'ın göğsüne kafa atan Eto'o, 3 lig maçında oynayamayacak.

Açıklamada, Kamerunlu oyuncuya ayrıca 30 bin Avro para cezası verildiği de belirtildi. Maçın 37. dakikasında rakibine kafa atan Eto'o'nun hareketini hakem görmemiş ve kartla cezalandırmamış, Kamerunlu oyuncu İnter'in 2-0 geriye düştüğü maçın 90. dakikasında takımının tek golünü atmıştı.

24.11.2010


 

Fenerbahçe Ülker Rytas karşısında

FENERBAHÇE Ülker Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi (C) Grubu'ndaki 6. hafta maçında bugün deplasmanda Litvanya temsilcisi Lietuvos Rytas ile karşılaşacak.

Başkent Vilnius'taki Siemens Arena'da oynanacak karşılaşma saat 19.30'da başlayacak. İki takım arasında İstanbul'da yapılan maçı Fenerbahçe Ülker 86-69'luk skorla kazanmıştı. C GRUBU TAKIMLAR O G M A Y P Montepaschi Siena 5 4 1 379 324 9 Fenerbahçe Ülker 5 4 1 387 348 9 Regal Barcelona 5 3 2 361 343 8 Cholet Basket 5 3 2 360 378 8 Lietuvos Rytas 5 1 4 358 369 6 Cibona Zagreb 5 0 5 324 407 5 BAYANLAR RUSYA'DA OYNUYOR Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı, FIBA Avrupa Ligi (B) Grubu 5. maçında bugün deplasmanda Rusya temsilcisi UMMC Ekaterinburg ile karşılaşacak. DIVS Spor Salonu'nda oynanacak karşılaşma TSİ 16.00'da başlayacak.

24.11.2010


 

Haftanın kârlıları Bursa ve F.Bahçe

Süper Lig’de 13. hafta sonunda Trabzonspor liderliğini sürdürdü. Sahasında Eskişehirspor ile 0-0 berabere kalarak 1 puanla ayrılan bordo-mavili ekip, 30 puanla ilk sırada yer almasına karşılık, ortaya koyduğu futbolla eleştiri aldı. Eskişehirspor karşısında sık sık zor durumalarda kalan ve kalesinde birçok gol pozisyonları yaşayan Trabzonsporlu futbolcuların kötü futbolu Teknik Direktör Şenol Güneş'i de üzdü. Liderin en yakın takipçisi Bursaspor ise, Manisspor karşısında ilk yarıda bulduğu gollerle sonuca giderken, ligde 9 maçtır deplasmanda yenilmeme serisini de devam ettirdi. Bursaspor, bu galibiyetle puanını 28'e çıkardı ve lig sıralamasında Trabzonspor'un ardından 2. sırada yer aldı. Yıldızlar topluluğu Beşiktaş, evinde Konyaspor'u yenemeyerek yine hayal kırıklığı meydana getirdi. Alman Teknik Direktör Schuster'ın rakibin çok adamla kapanmasına eleştiride bulunarak, "Türkiye'de hâlâ 1960'lı yılların futbolu oynanıyor"şeklindeki açıklamaları spor medyasında sert tepkiler aldı. 13 hafta sonunda topladığı 21 puanla 6. sırada yer alan siyah-beyazlı takım lider Trabzonspor'un 9 puan gerisinde bulunuyor.

Haftanın önemli maçında Kayserispor ile Galatasaray 0-0 berabere kalmalarına karşılık, ortaya koydukları müthiş mücadele ve girdikleri gol pozisyonları ile tribünlere büyük bir keyif verdi. Taraftarlar maç sonunda her iki ekibi alkışlayarak soyunma odasına gönderdi. 13. haftanın son maçında istikrarsız sonuçlar alan Fenerbahçe, sahasında Bucaspor’u 5-2 yendi. Şükrü Saracoğlu Stadı’ndaki karşılaşmada Fenerbahçe’nin gollerini Alex (3), Niang ve Semih kaydederken, konuk ekip Bucaspor’un golleri ise Manucho ve Musa’dan geldi. Bu sonucun ardından İstanbul’un sarı-lacivertli ekibi bir sıra yükselerek, 24 puanla 4. sırada haftayı tamamladı. Bu arada, Bucaspor filelerine 3 gol atma başarısını gösteren Alex, aynı zamanda sarı-lacivertlilerin lig tarihindeki 3000. golüne imza atarak, kulübün tarihine geçti. Sivasspor, evinde Kardemir Karabükspor'u 5-1 yenerken, aylar sonra galibiyet sevinci yaşadı. Kasımpaşa-Gençlerbirliği maçı ise 1-1 sona erdi. EROL DOYRAN [email protected]

24.11.2010


 

TOPLU SONUÇLAR

Kasımpaşa - Gençlerbirliği : 1 - 1

Manisaspor - Bursaspor : 0 - 2

Sivasspor - Kardemir Karabük : 5 - 1

Beşiktaş - Konyaspor : 2 - 2

Medical Park Antalyaspor - Gaziantepspor : 0 - 1

Trabzonspor - Eskişehirspor : 0 - 0

Ankaragücü - İstanbul Büyükşehir Belediyespor : 2 - 2

Kayserispor - Galatasaray : 0 - 0

Fenerbahçe - Bucaspor : 5 - 2

GOL KRALLIĞI

FENERBAHÇE'NİN Brezilyalı yıldızı Alex De Souza Bucaspor'a attığı 3 golle gol krallığı sıralamasında 9 golle öne geçti. Onu takım 8'er golle takım arkadaşı Niang ve Karabükspor'dan Emenike takip ediyor.

HAFTANIN KARMASI

Karcemarskas (Gaziantep), Gökhan Gönül (Fenerbahçe), Sezgin (Eskişehir), Neill (Galatasaray), SelimTeber (Kayseri), Grajciar (Konya), Svensson (Bursa), Tum (İstanbul Büyükşehir Belediye), Suarez (Sivas), Alex (Fenerbahçe), Battalla (Bursa).

HAFTANIN FUTBOLCUSU

Alex De Souza (F.Bahçe)

HAFTANIN HAKEMİ

Koray Gencerler

(ANTALYASPOR - GAZİANTEPSPOR)

HAFTANIN TAKIMI

Gaziantepspor

14. HAFTANIN PROGRAMI

26 Kasım Cuma: Eskişehirspor - Manisaspor. 27 Kasım Cumartesi: Konyaspor - Kasımpaşa, Gaziantepspor - Trabzonspor, Gençlerbirliği - Sivasspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor - Fenerbahçe. 28 Kasım Pazar: Bucaspor - Antalyaspor, Kardemir Karabükspor - Ankaragücü, Galatasaray - Beşiktaş. 29 Kasım Pazartesi: Bursaspor - Kayserispor.

PUAN DURUMU

TAKIMLAR O G B M A Y Av P

1. TRABZONSPOR 13 9 3 1 29 8 21 30

2. BURSASPOR 13 8 4 1 23 9 14 28

3. KAYSERİSPOR 13 8 4 1 18 6 12 28

4. FENERBAHÇE 13 7 3 3 35 18 17 24

5. İST. B.Ş. BLD. 13 7 2 4 19 12 7 23

6. BEŞİKTAŞ 13 6 3 4 21 14 7 21

7. GAZİANTEP 13 5 5 3 11 9 2 20

8. M.P. ANTALYA 13 5 4 4 16 17 -1 19

9. K. KARABÜK 13 5 3 5 20 21 -1 18

10. GALATASARAY 13 5 2 6 14 17 -3 17

11. ANKARAGÜCÜ 13 4 4 5 18 20 -2 16

12. MANİSASPOR 13 5 0 8 17 22 -5 15

13. G. BİRLİĞİ 13 3 4 6 11 20 -9 13

14. ESKİŞEHİR 13 2 6 5 9 14 -5 12

15. KONYASPOR 13 2 4 7 13 22 -9 10

16. SİVASSPOR 13 2 4 7 14 29 -15 10

17. BUCASPOR 13 1 5 7 7 18 -11 8

18. KASIMPAŞA 13 1 4 8 11 30 -19 7

24.11.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.