25 Kasım 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Enerji sektörü de reform bekliyor

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, enerji sektöründe gereken reformların yapılmasını sağlayacak, somut ve uygulanabilir bir stratejinin oluşturulmasının, ancak 100 milyar dolar civarında yatırım yapması beklenen özel sektörün bu konudaki görüşlerinin dikkate alınması ile mümkün olduğunu belirterek, ‘’Tam rekabetçi ve işleyen bir piyasa oluşturulması, etkin denetim ve gözetim mekanizmalarının tesisini de zorunlu kılmaktadır’’ dedi.



Elektrikli otomobile düşük tarifeli vergi

ELEKTRİKLİ binek otomobillere yüzde 37, yolcu taşımacılığında kullanılan elektrikli araçlara ise yüzde 10 oranında özel tüketim vergisi (ÖTV) geliyor.



İrlanda'ya 85 milyar Avroluk yardım

AB ve IMF, İrlanda’ya, bankacılık sermayesinin yeniden yapılandırılması ve kamu maliyesinin fonlanmasında kullanılabilecek 85 milyar avro yardım yapacak. Resmi radyo televizyon kurumu RTE’nin internet sitesindeki haberde, AB ve IMF’nin hükümete bu teklifi sunacakları belirtildi.



Asgarî ücrette zam pazarlığı başlıyor

AsgarÎ ücretlinin dört gözle beklediği zam pazarlığı başlıyor. Asgarî Ücret Tespit Komisyonu, gelecek yıl geçerli olacak yeni asgarî ücretin belirlenmesine yönelik çalışmalar için bir araya gelecek.



40 yaşında patron oldu

Kahramanmaraş’ta uzun yıllar inşaatlarda fayans işçisi olarak çalışan 40 yaşındaki Orhan Akkoyun, kendi işini kurarak 50 kişiye istihdam sağladı.



Türkiye, daha yüksek kredi notlarını hak ediyor

Malıye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin daha yüksek kredi notlarını hak ettiğini belirterek, “Önümüzdeki 12-18 aylık süreçte Türkiye’nin yatırım yapılabilir ülke kredi notuna erişeceğine inanıyorum” dedi.



Açıkhava Reklâmcılığı Fuarı

Açıkhava Reklâmcılığı Fuarı...



Enerji politikaları kongresi

Enerjİ Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) 9. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Enerji Uzmanları Derneği tarafından düzenlenen ‘’2030 Yılına Doğru Enerji Politikaları ve Enerji Düzenlemelerinin Geleceği Kongresi’’ bugün Ankara Hilton Oteli’nde yapılacak.




Son Dakika Haberleri

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.