25 Kasım 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Hacılar alışveriş yapıp dönüyorlar

YURDA dönmeye hazırlanan hacılar, Medine’de alış veriş telâşına düştü.


Aslında ölü sayısı 10 bin

TÜRKİYE Trafik Kazalarını Önleme Derneği Genel Başkanı Hitay Güner, resmî rakamlara göre 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde 120’den fazla kişinin vefat

İDO, bayramda 1.3 milyon kişi taşıdı

İSTANBUL Deniz Otobüsleri A.Ş (İDO) Genel Müdürü Ahmet Paksoy, 9 günlük Kurban Bayramı tatili süresince 1 milyon 391 bin 781 yolcu ve 209 bin 418 arac


  Cansuyu Pakistan’daki kardeşlerini unutmadı

CANSUYU Derneği Pakistan’da 13 bin 468 hisse kurban keserek Türkiye’deki hayırseverlerin emanetlerini ihtiyaç sahibi Müslümanlara ulaştırdığı bildirildi.


  Afgan mutfağı özünü koruyor

ÖZÜNÜ koruyan ve hemen hemen hiçbir yabancı yemek kültüründen etkilenmeyen nadir mutfaklardan biri olduğu belirtilen Afgan mutfağının genelde ete, ekmeğe ve pirince dayanıyor.


  Sudanlılar ışığa kavuştu

KİMSE Yok mu Derneği’nin Sudan’da gerçekleştirdiği ‘’Katarakt Projesi’’ kapsamında binlerce kişi, Türk doktorların gerçekleştirdiği katarakt ameliyatlarıyla ışığa kavuştu.


  Bayramda tabiat tercihi

KURBAN Bayramı tatilinin de içerisinde bulunduğu 9 günlük tatilde, Bolu sınırları içerisinde bulunan Abant, Gölcük ve Yedigöller özellikle yerli turistlerin akınına uğradı.


  Denizin bilinmeyeni çok!

ABD'Lİ araştırmacılar, Endonezya açıklarında yaklaşık 3 bin metre derinlikte daha önce benzerine rastlanılmamış solucan benzeri bir canlı görüntüledi. ‘Squidworm’ (mürekkep balığı solucan) şeklinde tanıtılan canlıya bilimsel olarak ‘Teuthidodrilus samae’ adı verildi.


  Barınma evi evsizlerin umudu oldu

BURSA Büyükşehir Belediyesi barınma evi, bu kış evsiz vatandaşları ağırlıyor. İhtiyaç sahipleri, barınma evi sayesinde, sıcak bir yuvaya kavuşmanın ötesinde, sağlık hizmeti, temiz ve yeni kıyafetler ile sıcak yemek imkânına kavuşuyor.


  Lüle taşıyla rehabilitasyon

ZİHİNSEL engelli öğrenciler, Eskişehir dışında ilk kez kurulan Lüle Taşı Atölyesi’nde rehabilitasyon için lüle taşı işleyecek. Okul’da eğitim gören öğrenciler burada lüle taşı işleyerek hem el becerilerini geliştirecekler hemde kendi gelişimlerine katkı sağlayacak.


  Haftada 60 saat çalışmak sakıncalı

RUSYA Sağlık ve Sosyal Kalkınma Bakanlığı, Rusya Sanayici ve Girişimciler Birliği’nin haftada 60 çalışılması teklifine izin verilmesi durumunda iş alanlarındaki ölüm oranlarında artış olacağı uyarısında bulundu.


  En uzun mangala tescil

GAZİANTEPLİLERİN geçen yıl 6 bin 166 metre uzunluğundaki mangalda kebap pişirerek kırdığı rekor tescil edildi.


  AYM, kanun bekliyor

Anayasa değişikliğiyle üye sayısı 17’ye çıkarılan Anayasa Mahkemesi, Bakanlar Kuruluna sunulan mahkemenin kuruluşuna ilişkin kanun taslağının bir an önce yasalaşmasını bekliyor. Yüksek mahkeme, kuruluşuna ilişkin kanun çıkarılmadığı için çalışmalarında güçlük çekiyor.


  Kılıçdaroğlu fıtık ameliyatı oldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, fıtık ameliyatı olduğu bildirildi.


  Tazminatı 4. Hukuk Dairesi belirleyecek

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, Ergenekon davası kapsamında tutuklu Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın açtığı tazminat davasında tahliye talebini reddeden 9 hakimin ödeyeceği tazminat miktarını 4. Hukuk Dairesinin belirlemesine karar verdi.


  Venedik Komisyonu, HSYK tasarısı için geliyor

Avrupa Konseyi bünyesinde faaliyet gösteren Venedik Komisyonu, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) ile ilgili Meclis gündeminde bulunan yasa tasarısı konusunda görüş hazırlamak için 25 ve 26 Kasım tarihlerinde Ankara’da temaslarda bulunacak. Komisyon üyeleri, Türkiye’de yüksek yargı, baro ve siyasi parti temsilcileriyle görüşecek.


  Mehmetçik artık garsonluk yapmayacak

TSK'nın sosyal tesislerinde askerler yerine sivil personel istihdam edilmesine ilişkin çalışmanın en kısa sürede tamamlanacağı bildirildi. Çalışma tamamlandığında askerler, orduevlerinde garson, aşçı, servis elemanı görevlerini üstlenmeyecek, sadece dış koruma ve güvenlik görevlerinde yer alacak.


  ÜÇ GENERAL AÇIĞA ALINDI

Balyoz Dâvâsında yargılanan ve bu sebeple YAŞ toplantısında terfîleri durdurulduğu halde, buna karşı Askerî Yüksek İdare Mahkemesinin “yürütmeyi durdurma” kararı verdiği üç general açığa alındı. Jandarma Tümgeneral Halil Helvacıoğlu, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın tasarrufuyla görevden alındı.


  Geç kalınmış doğru bir uygulama

EMEKLİ Askerî Hakim Albay Dr. Ümit Kardaş, Balyoz Davası’ndan yargılanan generallerin açığa alınmasının geç kalınmış ama doğru bir uygulama olduğunu belirtti.


  Onu da görevden alın

Konuyu değerlendiren emekli askerî savcı Faik Tarımcıoğlu, “Askerî ve idarî teamüller vardır; cumhurbaşkanı için mutlaka ayağa kalkılır, karşılanır, uğurlanır. Saygıda kusur edilmez” dedi.


  CHP komutanlara sahip çıktı: Bu bir sivil darbe

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, 3 generalin açığa alınmasını eleştirdi ve “İntikam... Bu da darbe, sivil darbe” diye diye konuştu.


  Şehit babası: Süreci takip edeceğiz, hesabını soracağız

HAKKARİ Gediktepe’de şehit olan Elhas Esendere’nin, Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesi Haytalar mezrasından ikamet eden babası Çavus Esendere, “Ocağımız dağıldı, hukuki yoldan hesabını soracağız” dedi.


  Fitch, Türkiye’nin kredi notunu yükseltti

ULUSLARARASI kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye’nin kredi notu görünümünü “durağan”dan, “pozitife” yükseltti.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.