"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Soğuk hava, soba satıcılarının yüzünü güldürdü

05 Aralık 2015, Cumartesi 13:34
Havaların iyice soğuması soba satıcılarının yüzünü güldürdü. Satışların arttığını söyleyen sobacılar, doğalgazla ısınamayan insanların sobaya dönüş yaptığını kaydetti.

Türkiye’nin birçok bölgesine hatta yurt dışına soba gönderen Bursa’da, satıcılar en yoğun günlerini yaşıyor. Soba üreticisi İhsan Sarıca, satışların son dönemde arttığını bildirdi. Sarıcı, “Soğuklar başladı, satışlar yoğunlaştı. Doğalgazdan sobaya dönüşler de başladı. Doğalgaz fazla geliyor, ısınamıyor insanlar. Genelde doğalgazı bıraktığını söylüyor insanlar, ‘ısınamıyoruz’ diyorlar. Geçen seneye göre bu sene daha fazla artış var. Satışlarda şuan Rusya’nın bir etkisi yok. Genelde insanlar doğalgazdan şikayet ediyor, sobaya dönüş yapıyor.” diye konuştu. 

“SATIŞLARDA RUSYA’NIN ETKİSİ YOK”

Sobacı Mehmet Tarih ise Rusya ile yaşanan krizin kendilerine yansımadığını dile getirdi. Rusya’nın doğalgazı kesmesi durumunda soba satışlarının artabileceğini ifade eden Tarih, şunları söyledi: “Satışlarımız başladı, bitmek üzere hatta. Vatandaş alacağını aldı. Şuanda normal gidiyor. Rusya ile yaşanan kriz satışlarımızı artırdı mı şuan pek belli değil. Bunu zaman gösterecek. Daha şuanda doğalgaz geliyor, kesinti yok biliyorsunuz. Ama doğalgaz kesilirse satışlarımız artabilir.”

Soba fiyatlarının iki yıldır neredeyse aynı olduğunu, 10 lira zam yapıldığını belirten Tarih, 90 liradan bin liraya kadar soba bulunduğunu kaydetti.

Etiketler: bursa, soğuk hava, soba
Okunma Sayısı: 1335
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı