Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

Genelkurmay Karargâhı şahinlerin

GENELKURMAY Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt karargah kadrosunu belirledi. 4 Ağustos 2006 tarihinde tamamlanan Yüksek Askeri Şura atamalarında Büyükanıt’ın ağırlığı hissedildi. Genelkurmay yeni komuta kademesiyle terörle mücadelede daha sert tutum sergileyeceğinin mesajlarını verdi. (...)

Ayrıca bu yıl Yüksek Askeri Şura’dan çıkan önemli kararlardan birisi de Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın tümen seviyesinden Kolordu seviyesine çıkarılması oldu. Kuvvetin başına da Tümgeneral rütbesiyle Özel Kuvvetler Komutanlığı yapan Servet Yörük, Korgeneral rütbesiyle tekrar Özel Kuvvetler Komutanı oldu. Ayrıca Seferberlik Tetkik Kurulu Başkanlığı’nda da komuta seviyesi albaydan tümgenerale yükseltildi. Bu da seferberlik bürolarının öneminin arttığının en açık göstergesidir.

Şimdi atamalara bir bakalım. Yaşar Büyükanıt Paşa’yı 1992 yılından Genelkurmay Genel Sekreterliği görevinden tanırım. İstihbarat kökenlidir. Zor ve önemli görevlerde bulunmuştur. Terörle mücadele konusunda oldukça deneyimlidir. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner. Koşaner Paşa da Özel Kuvvetler kökenlidir. Terör konusunda ordunun en deneyimli isimleri arasındadır. 2’nci Ordu Komutanlığı’ndan Ege Komutanlığı’na getirilen Şükrü Sarıışık da özel olarak çok değer verdiğim subaylar arasındadır. Kıbrıs’ta Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı yaptığı sırada başlayan dostluğumuz nedeniyle çok iyi bilirim ki, Sarıışık Paşa da terörle mücadele konusunda çok önemli görevlerde bulunmuş biri ve deneyim sahibidir.

1’inci Ordu Komutanı olan Orgeneral Fethi Remzi Tuncel ise İstanbul’u çok iyi bilir. Albay rütbesiyle 1’inci Ordu İstihbarat Başkanlığı görevini yapan Tuncel Paşa, daha sonra bölgede Asayiş Tümen Komutanlığı yapmıştır. Tuncel Paşa, MGK Genel Sekreter Yardımcılığı görevinde de bulunduğu için istihbarat ve istihbarati bilgilerin değerlendirilmesi konusunda oldukça uzmandır. Son olarak uzun yıllar Doğu ve Güneydoğu’da görev yapmış Özel Kuvvetler mensubu Albay Zafer Çelikin Tuğgeneral rütbesi ile yine kuvvete geldi. İşte görüldüğü üzere Genelkurmay’da yeni yapılanma terörle mücadele üzerine kuruldu. Tabii bunda son günlerde artan şehit cenazelerinin de payı yok değil. Artık Genelkurmay’daki yeni düzenlemenin ardından Türkiye’de sistem yeniden terörle mücadele endeksli olacaktır. Polis ve istihbarat da terörle mücadeleye göre yeniden şekillenecektir.

Tercüman, 7 Ağustos 2006

Erdal GÜVEN

08.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Mizah, trajedi ve utanç

  Kafatascılık bizi parçalar

  Askeriyedeki kazalar, ne kadar kaza?

  Genelkurmay Karargâhı şahinlerin

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004