Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Saylan’a tepki: Kanunsuz yasak savunulamaz

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan’ın bir gazeteye yaptığı “Türban kapısı yasal olarak kapanmıştır. Türbanlı öğrenciler okuyamazlar. Laiklikten asla ödün verilmeyecek” şeklindeki açıklamalarına tepki gösteren Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, “Türkiye’de hâlâ başörtüsü yasağı ile uğraşıp. Laikliği İslâm’a karşı kullanmak isteyenler, sorunların artmasına hizmet etmektedirler” dedi.


Saldırgana dur diyen yok

İsrail Başbakanı Ehud Olmert’in Lübnan’daki hedeflere saldırıları genişletme konusunu savunma yet-kilileriyle görüştüğü bildirildi. İsrailli bir yetki

Vekilden fındık protestosu

CHP Ordu Milletvekili Sami Tandoğdu, fındık taban fiyatlarının kilo başına 7 milyon lira olarak açıklanmasını sağlamak amacıyla Başbakanlık Merkez Bin


  Mersinli şehitler ağlattı

Gümüşhane’nin Şiran İlçesi dağlık arazisinde, PKK’lı teröristlerin operasyondan dönen askeri araca ateş açması sonucu şehit olan Mersinli iki askerin evine ateş düştü.


  Sıcaklar asabî yapıyor

Türk Psikologlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Bahadır Bilgin, aşırı sıcaklar ve nemin, insanlarda öfke, karamsarlık ve bıkkınlığa sebep olabileceğini kaydetti.


  Karadeniz fındık-çay kıskacından kurtarılmalı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) Trabzon’da yapılan Genel İdare Kurulu (GİK) Sonuç Bildirisinde, bölgelerarası gelişmişlik uçurumunun Doğu Karadeniz ekonomisini fındık ve çaya mahkum ettiği ifade edilerek, ‘’Bölge ekonomisi fındık-çay kıskacından kurtarılmalı’’ denildi.


  Taşı kırıp ekmeğin arasına koyup yeyin, Irak’a gitmeyin

Irak’ta yaklaşık 3 ay önce kaçırılan ve daha sonra serbest bırakılan Türk Teknisyen Hasan Eskimutlu, Osmaniye’deki ailesine kavuşunca adak kurbanı kesti.


  ANAVATAN’da Yılmaz rahatsızlığı

Eski Başbakan Mesut Yılmaz, merkez sağda Anavatan Partisi ile DYP’yi bütünleştirme hedefine dönük girişimleri doğrultusunda bu hafta eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar’ın da aralarında bulunduğu bazı kişilerle görüşmeler yapacak.


  Nevşehir'deki İsrail'i protesto mitinginde platform çöktü

Nevşehir’de, İsrail’i protesto için düzenlenen mitingde, konuşmaların yapılacağı platformun çökmesi sonucu 2 kişi yaralandı.


  Sanatçı Cüneyt Arkın: Artık dünyayı kurtarmayacağım

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen ‘’2. Eski Türk Sineması Geceleri’’ Cüneyt Arkın ve Fatma Girik’in başrollerini oynadığı ‘’Vatan ve Namık Kemal’’ filminin gösterimiyle sona erdi.


  Bush ile görüşmede koordinatör atanması gündeme gelmedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı George W. Bush arasındaki görüşmede, terör örgütü ile mücadelede koordinatör atanması konusunun gündeme gelmediği öğrenildi.


  Yabancıya İspanyollar gibi satacağız

Yabancılara mülk satışında İspanya modelinin Türkiye’de uygulanması üzerinde duruluyor.


  Sağlıkta 953 personele soruşturma

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 953 personeli hakkında soruşturma izni verildiğini bildirdi.


  İsrail’in TBMM’de hâlâ dostları var

Türkiye-İsrail Parlamentolararası Dostluk Grubunun 263 üyesinin 215’i üyelikten istifa etti.


  Türkiye’yi karartmayın

Mersin’in Gülnar İlçesi’ne bağlı Büyükeceli Belediye Başkanı Kemal Güdül, Akkuyu’ya nükleer santral kurulmasının şart olduğunu belirterek, “Türkiye’nin geleceğini karartmaya kimsenin hakkı yok” dedi.


  Havaya ateş edince göz altına alındı

Erciyes Zafer Kurultayı’nın düzenlendiği Erciyes Dağı Tekir Yaylası’nda tabancayla havaya ateş eden kişi gözaltına alındı.


  Gençler tarihle buluşuyor

Konya Gençlik Spor İl Müdürlüğü, spor yapmaya gelen gençlerin tarih bilinci kazanması için tarihi mekanlara geziler düzenliyor.


  Adliyede dâvâ dosyaları yakıldı

Sivas Adliyesi 1. Asliye Ceza Kaleminde bulunan dava dosyaları, gece adliyeye giren kimliği henüz belirlenemeyen kişi veya kişilerce yakıldı.


  Şemdinli’de polis noktasına saldırı

Hakkari’nin Şemdinli İlçesindeki polis noktasına, terör örgütü PKK üyelerince roketli saldırı düzenlendi


  Irak’tan kaçan mülteciler perişan

Hakkari’de zor şartlar altında hayat mücadelesi veren Iraklı mültecilere, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından verilen ücretin düşürülmesi ve ilaçlarının kesilmesi, aileleri perişan etti.


  Gençler vahşeti kınadı

Türkiye Gençlik Federasyonu üyesi bir grup genç, İsrail Büyükelçiliği önünde İsrail'i protesto ederek Ortadoğu’daki savaşın bitmesi için ‘barış güvercini’ uçurdu. Saldırıları sebebiyle İsrail'i kınayan gençler, sembolik olarak parmaklarına siyah yüzük takıp elçilik önüne siyah çelenk bıraktı.


  Çocuklar kardeşleri için yürüdü

Özgür Çocuk Kulübü üyesi bir grup çocuk, İsrail’in Filistin’de, Lübnan’da katlettiği, yaraladığı, aç bıraktığı ve sürgüne zorladığı kardeşleriyle dayanışmak için İstanbul İsrail Başkonsolosluğu’na yürüdüler.


  Emperyalizm antiemperyalizmi güçlendiriyor

Küresel BAK’ın düzenlediği Şam yolculuğundan izlenimlerin aktarıldığı toplantıda konuşan Gazeteci Mehmet Demir, “Emperyalizm antiemperyalizmi kendi elleriyle güçlendiriyor. Vahşetiyle, bizlerin yeniden yanyana gelmesini sağlıyor” dedi.


  Yurt yöneticileri eğitimde

Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürlüğünce, yurt hizmetlerini etkin ve verimli yürütmek, personel arasındaki iletişim ve işbirliğini geliştirmek amacıyla düzenlenen seminer başladı.


  Anadolu, yabancı hekime yabancı değil

TBMM’de bekleyen yabancı hekimlerin Türkiye’de çalışabilmesine olanak sağlayacak tasarının gelecek yasama döneminde öncelikli olarak ele alınması beklenirken, belgeler Anadolu’nun yabancı hekimle daha önce de tanıştığını gösteriyor.


  Orman yangınları bitmiyor

Yaz aylarında artan orman yangınları bu yıl da görülmeye devam ediyor. Önceki gün de Bolu, Safranbolu ve Amasya’da çıkan yangınlarda ormanlar tahrip oldu.


  Anne sütü tabiî ağrı kesici

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Türkan Patıroğlu, anne sütünün tabiî bir ağrı kesici olduğunu, aşı sonrası bebeği emzirmenin aşının verdiği ağrıyı unutturacağını belirtti.


  İznik’i gördünüz mü?

İznik, Bursa’ya bağlı yaklaşık 80 km bir mesafede bulunan bir ilçedir. Ülkemizin sayılı gölleri arasında bulunan İznik Gölü’nün kıyısındaki bu ilçenin tabiî güzelliklerinin doyumsuzluğu yaşanır. İznik Gölü’ne nâzır kısmının dışında kalan diğer tarafları dağlarla çevrilidir. Ormanlık bir bitki örtüsünün hakim olduğu İznik’in bir başka özelliği de tarih ve kültür bakımından da zengin oluşudur.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004