Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Lübnanlılar: Elli yıl geriye gittik

İsrail’in Lübnan’a saldırmasından bir hafta sonra Beyrut’tan kaçan Slim ailesi, Hatay’ın İskenderun ilçesinde konuk oldukları akrabalarının yanında, İsrail saldırılarının sona ermesini bekliyor. Saldırıların ardından zorunlu olarak yurtlarından göç ettiklerini ve İskenderun’daki akrabalarının evine sığındıklarını ifade eden Slim ailesi, İsrail’in artık durdurulması gerektiğini belirterek, duyarlı her kesimin yaşanan vahşete son verilmesi için çaba göstermesi çağrısında bulundu.


Bilanço ağır

İsrail’in Lübnan’a karşı giriştiği saldırıda pek çoğu sivil olmak üzere en az 1130 kişi hayatını kaybetti, 3600 kişi yaralandı.

Saldırıları birlikte planladılar

The New Yorker dergisi son sayısında İsrail’in, Lübnan Hizbullah savaşçılarına yönelik askeri operasyonlarının planlanmasına ABD hükümetinin yakından


  İngiliz kamuoyu terör paniğine şüpheyle bakıyor

İngiliz polisinin, ortaya çıkardıktan sonra ‘’Eşi benzeri görülmemiş kanlı saldırı olacaktı’’ diyerek takdim ettiği teröristlerin uçakları düşürme planına, kamuoyunun bir kısmı şüpheyle bakıyor.


  Ramsey: Tarih boyunca bu kadar düşmanımız olmadı

Çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğu yaklaşık 10 bin Amerikalı gösterici, başkent Washington’da Beyaz Saray’ın önünde toplanarak, ABD ve İsrail’in Ortadoğu’daki eylem ve politikalarını protesto etti.


  İKÖ’nün ateşkes memnuniyeti

İslâm Konferansı Örgütü (İKÖ) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, BM Güvenlik Konseyinin (BMGK) Lübnan ile ilgili 1701 sayılı kararını memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi.


  İsrail son gün bile kan kustu

İsrail ve Lübnan’ın, ateşkesin bugün yürürlüğe girmesi kararına rağmen, Hizbullah ile İsrail arasındaki çatışmalar dün de devam etti.


  AB Lübnan’a asker gönderecek

AB Ortak Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Javier Solana, Lübnan’ın güneyine, aralarında bazı AB ülkelerinden askerlerin bulunacağı güçlü bir uluslar arası gücün ‘’çok çok hızlı’’ biçimde konuşlandırılabileceğini söyledi.


  Çin'de nehre petrol döküldü

Çin’de bir nehre petrol döküldü. İşçiler, 9 km uzunluğa erişen petrol tabakasını temizlemeye çalışıyor.


  İran: Eski tekliflere bakabiliriz

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hamid Rıza Asefi, ülkesinin nükleer sorununun çözümüne ilişkin daha önce hazırlanmış bazı planlar olduğunu belirterek, müzakere zemininin sağlanması halinde eski önerileri tekrar ele alabileceklerini söyledi.


  Londra’da İslâm eserleri sergisi

Londra Merkez Camisi’nde açılan ve 9 gün sürecek olan sergiyi, çoğunluğu Müslüman, binlerce ziyaretçinin gezmesi bekleniyor.


  Çin’de ikiz panda dünyaya geldi

Çin’de geçen hafta ikiz pandaların her birinin ikiz doğurmasından sonra iki ikiz panda daha dünyaya geldi.


  Grönland’daki erime giderek hızlanıyor

Uydu görüntüleriyle Grönland’daki buzul erimesini takip eden bilim adamları, erimenin giderek hızlandığını açıkladı.


  Netten ilâç alırken dikka

Doktorlar, İngiltere’de internetten satın aldığı ilâç sebebiyle hayatı boyunca göz doktorlarının kontrolü altında kalacak bir kadının örneğini vererek internetten ilâç satın alanları uyardı.


  Pakistanlı öksüz leopar New York’ta

Pakistanlı öksüz yavru kar leoparı Leo, bakımının sürdürülmesi için ABD’ye gönderildi.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004