Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Elektriğe zamlar yolda

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, tarafından hazırlanan tasarıya göre konut abonelerinden 2 YTL, sanayi abonelerinden ise 5 YTL aylık sabit genel aydınlatma ücreti alınması öngörülüyor. Aydınlatma zammı anlamına gelen bu uygulamaya ek olarak yürürlüğe giren, elektrik piyasasında tarifeler yönetmeliğinde yapılan değişiklik de elektriğe dolaylı zam yolunu açıyor.


Avrupalının tepsisi Kırşehir’den

Kırşehir’in Kılıçözü Sanayi Sitesi’nde faaliyet gösteren Arifoğulları Metal Sanayi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Alakuş, ayda 60 bin adet tepsi üre

TMSF’den Hazine’ye 200 milyon dolar

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Özel Tertip Devlet İç Borçlanma Senetlerinden (DİBS) doğan Hazine alacakları kapsamında dün Hazineye 200 milyon


  IT pazarı 3 milyar doları aşacak

Sanko Holding bünyesindeki Akora Teknoloji Genel Müdürü Cem Aşık, bu sene Türkiye bilgi teknolojileri (IT) pazarının 3 milyar doları aşacağını bildirdi.


  TZOB’dan çifçiye kanola tavsiyesi

Türkiye Ziraat Odaları Birliği’ne (TZOB) göre, biyodizelin ham maddesi olan kanolayı üretmesi halinde, bugünkü fiyat ve desteklerle, çiftçinin eline, buğday üreticisine göre yüzde 70 daha fazla para geçiyor.


  Hekimoğlu Un, Piyale Un’u satın aldı

Konya’da kurulu Hekimoğlu Un, Türkiye’nin köklü markalarından Piyale Un’u satın alarak iç pazardaki konumunu ve teknolojik birikimiyle güçlenerek büyüme yolunda.


  Yeni kurulan şirket sayısında artış

Türkiye’de bu yılın temmuz ayında kurulan şirket ve kooperatiflerin sayısı, 2005 yılının aynı ayına göre yüzde 12,2 arttı.


  Kastamonu Entegre OSB’de düğmeye bastı

Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında yer alan Kastamonu Entegre A.Ş, bünyesinde hizmet veren Yongapan Fabrikası’nın Kastamonu Organize Sanayi Bölgesindeki 415 dönüm arazide kuracağı büyük yatırımın ilk hamlesini başlattı.


  Çanakkale’ye rüzgâr santralı

Çanakkale’nin Bozcaada ilçesinde kurdukları Türkiye’nin üçüncü rüzgâr enerjisi santralıyla, yılda 30 milyon kilovat saat enerji üreten Demirer Holding, Çanakkale merkeze bağlı İntepe beldesinde yeni bir rüzgâr santralı oluşturuyor.


  Narenciye bol, fiyat düşük

Çukurovalı üreticiler, sezonun ilk narenciye ürünü olan mandalinayı, kilosu 20 YKr’den satmaya başladı.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004