Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

İsrail hıncını Filistin’den çıkarıyor

Lübnan’a saldırıları fiyaskoyla sonuçlanan İsrail, ateşkesin ardından Filistin’e saldırmaya başladı. İsrail askerleri, Batı Şeria’nın kuzeyindeki Askar mülteci kampına gerçekleştirdikleri saldırıda bir evi yıktılar, dört Filistinliyi de tutukladılar. Saldırı sırasında yaşlı bir kadın kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.


İsrail kurulalı beri

TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış’ı ziyaret eden Lübnan’ın Ankara Büyükelçisi George H. Siam, İsrail’in kuruluşundan itibaren barış

Acılar hâlâ taze

Merkez üssü Kocaeli’nin Gölcük ilçesi olan 17 Ağustos 1999 yılındaki 7.4 büyüklüğündeki Marmara Depremi’nin üzerinden 7 yıl geçmesine rağmen acılar ta


  Şırnak’ta çatışma: İki şehit

Şırnak’ta Gabar Dağı’nda PKK üyeleri ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 2 asker şehit oldu. Bölgede geniş kapsamlı tedbirler alındı.


  ‘Koçaryan, yargılansın’

Lahey Türklere Soykırımı Araştırma Vakfı Başkanı M. Sefa Yürükel, Hocalı katliamından dolayı Ermenistan Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan’ın yargılanması gerektiğini söyledi.


  Yurt çocuklarının, öncelikli yeri ailelerinin yanı

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, maddî imkânsızlıklar sebebiyle aileleri tarafından kurumlara bırakılan çocukları, öncelikle ailelerinin yanlarına döndürmeyi planladıklarını söyledi.


  Kıbrıs’tan Trabzon’a charter seferi başlıyor

Kıbrıs Türk Havayolları (KTHY), 1 Eylül’den itibaren Kıbrıs-Trabzon arasında uçak seferleri düzenleyecek.


  Adlî Tıp yeni binasında

Adlî Tıp Kurumu Başkanı Keramettin Kurt, kurumun geçen haziran ayında Yenibosna’daki yeni hizmet binasına taşınmasının ardından iş verimliliğinin arttığını bildirdi.


  Bakan Recep Akdağ: Sağlık hizmetleri, ertelenemez

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Sağlık Bakanlığı ya da üniversite hastahaneleri dahil olmak üzere kamuya bağlı hastanelerde ek bir ücret talep ediliyorsa, vatandaşların bunu kesinlikle ödememesi gerektiğini belirterek, ‘’Sağlık hizmetleri, ertelenemez bir hizmettir ve bu hususta vatandaşımıza zorluk çıkarmaya hiçbirimizin hakkı yoktur’’ dedi.


  Memur masaya oturdu

2007 yılına ilişkin memurlarla hükümet arasında yapılacak toplu görüşmeler dün başladı. Toplu görüşmelere hükümet ile 11 hizmet kolunda yetkili memur sendikaları ve yetkili konfederasyon temsilcileri katıldı.


  Sendika başkanları konuştu

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ahmet Aksu, toplu görüşme masasında şimdiye kadar diğer sendikalarla tek yumruk olmak istediklerini ancak görüş ayrılıkları nedeniyle bunun başarılamadığını söyledi.


  Şehitliklere ziyaretçi akını

Tarihi ve turistik açıdan önemli bir yerleşim birimi olan Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’ndaki şehitlikler, yerli turist akınına uğruyor.


  Meslekî ara eleman nereden karşılanacak?

CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, meslek lisesi ve enstitülerinin kapatılmasının ardından mesleki ara teknik eleman ihtiyacının nasıl ve nereden karşılanacağını sordu.


  Askerî mühimmatlar, ro-ro gemisine yüklendi

Mersin’in Silifke İlçesi’ne bağlı Taşucu Beldesi’ndeki NATO Limanı’na, ABD bandıralı “Virginian” adlı ro-ro gemisi geldi.


  Afetlere hazırlık için siyasî irade şart

Ulusal Deprem Konseyi, Türkiye’nin afetlerin önlenmesi ve zararlarının azaltılması konusundaki kararlılığını siyasi irade olarak ortaya koyması ve geçen yıllardaki eksiklik ve ihmallerin bir an önce ortadan kaldırılması gerektiğini belirtti.


  Lübnan’a 13 TIR yardım

İHH İnsanî Yardım Vakfı, TGTV, MÜSİAD, ASKON, Ensar Vakfı gibi yüz otuz sivil toplum kuruluşunun destekleriyle hazırlanan yardım tırları Lübnan’a ulaştırılmak üzere yola çıktı.


  Halkevleri’nden Filistin kampanyası

Halkevleri Genel Başkanı Abdullah Aydın, düzenleyecekleri “Yaşasın Filistin, Filistin Yaşasın” kampanyası kapsamında toplanacak ilaç, çocuk maması ve kuru gıdayı Filistin ve Lübnan’a ulaştıracaklarını söyledi.


  Sultanahmet Camii girişinde patlama

Sultanahmet Camii girişindeki aydınlatma direği yanında patlama meydana geldi. Büyük bir gürültü ile meydana gelen patlamada herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmadı.


  Ekmek parası için kuyularda titriyorlar

Afyonkarahisar’ın Sandıklı-Kızılören ilçeleri arasında kalan 2 bin 440 metre yükseklikteki Akdağ’daki kar kuyularından kar çıkaran köylüler, günde 40 YTL kazanabilmek için Ağustos ayında altmış metre derinlikteki kuyularda titriyorlar.


  Kazanlık Camii ilgi bekliyor

Bulgaristan’ın Eski Zara olarak da bilinen Stara Zagora şehrine bağlı Kazanlık ilçesindeki Kazanlık Şehir Camii’nin hali içler acısı.


  “Bush” tişörtleri yok satıyor

Yönetmen Fatih Akın’ın, ABD politikalarını protesto etmek için ‘s’ harfi gamalı haç işareti olarak yazılmış ‘Bush’ tişörtü giymesi sebebiyle Almanya’da mahkemeye verilmesinin ardından, 3 yıldır raflarda duran Bush tişörtleri yeniden ‘yok’ satmaya başladı.


  Deprem dâvâları hâlâ devam ediyor

Üzerinden 7 yıl geçtiği ve yaklaşık 4 bin kişinin hayatını kaybettiği Marmara depremi ile ilgili Sakarya’daki dâvâlar sürüyor.


  Dolu dolu bir yaz tatili

Demokrat Hanımlar Derneği Bursa Şubesinin Temmuz-Ağustos aylarında iki kur halinde düzenlediği yaz okulu programının birinci kur eğitimi tamamlandı.


  Gavs-ı Azam’ın torununa ziyaretçi akını

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde bulunan Abdulkadir Geylani Hazretleri’nin 11. kuşaktan torunu olan Seyit Taha Hazretleri’nin türbesi ziyaretçi akınına uğruyor.


  ABD’lilerin ‘sema’ ilgisi

2003 yılından bu yana dünyanın pek çok ülkesinde 75 sema prog-ramı yapan Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu’na en büyük ilgi ABD’de gösterildi.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004