Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Geriye nefret ve umutsuzluk kaldı

İsrail saldırıları, Birleşmiş Milletler’in aldığı ateşkes kararı ile “şimdilik” sona ererken, geriye yakınlarını ve geçim kaynaklarını kaybetmiş Lübnan halkı ve İsrail’e olan nefretleri kaldı. Birçok kişi ise hâlâ savaşın bitmiş olabileceğine inanmıyor ve tepkisi “Hep öyle diyorlar” şeklinde dile getiriyor.


Independent: İsrail’in kararı; Savaşı kaybettik

Lübnan’da ateşkes önceki gün yürürlüğe girerken, İngiliz Independent gazetesi, dinlenen İsrail askerlerinin fotoğrafına “İsrail’in kararı: Savaşı kayb

İsrailliler ataşkesten memnun değil

İsrailliler’in 3’te 2’si, BM Güvenlik Konseyi’nin, İsrail ile Hizbullah arasındaki savaşın derhal sona ermesi çağrısında bulunulan Lübnan ile ilgili k


  Ölen çocuklar militan değil, öğrenciymiş

Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu UNICEF, Sri Lanka ordusunun öne sürdüğü, Pazartesi günkü hava bombardımanlarında ölen onlarca çocuğun Tamil Kaplanları olarak yetiştirilen öğrenciler olduğu iddiasını destekleyecek bir kanıt bulamadıklarını bildirdi.


  İsrailli ilgisi Ahmedinejad blogunu çökertti

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın sesini halkına daha hızlı ve doğrudan duyurmak için açtığı internet günlüğü (blog), önceki gün aşırı yüklenme nedeniyle kilitlendi. Özellikle de İsrailli bilgisayar kullanıcılarının, İran Cumhurbaşkanı’nın internet günlüğünün kısa süreliğine çökmesine yol açtığı öne sürüldü.


  İsrail Genelkurmay BaşkanıHalutz’un borsa vurgunu

İsrail Genelkurmay Başkanı Dan Halutz’un İsrail’in, Lübnan’a saldırılarının başlamasından bir kaç saat önce borsadaki hisse senetlerini sattığı bildirildi.


  Annan: Misilleme yapmayın

BM Genel Sekreteri Kofi Annan’ın, Lübnan ve İsrail liderlerine mektup göndererek tarafları ateşkesin şartları uymaları konusunda uyardığı bildirildi.


  Bush’a göre Hizbullah yenildi

ABD Başkanı George W. Bush, İsrail-Hizbullah savaşında Hizbullah’ın yenilgiye uğratıldığını savundu. Başkan Bush, “Hizbullah krizi başlattı ve bedelini de ödedi” ifadelerini kullandı.


  Etiyopya'da yeni sel felâketi: 125 ölü

Etiyopya’nın güneyinde meydana gelen seller 125 kişinin ölümüne sebep oldu.


  Çin’deki tayfunun bilançosu ağır: 255 ölü, 160 kayıp

Çin’in güneydoğusunu vuran Saomai tayfununda ölenlerin sayısı 255’e yükselirken, en az 160 kişi ise kayboldu.


  Siviller yardım bekliyor

Uluslararası Kızılhaç Komitesi (UKK) Başkanı Jakob Kellenberger, ateşkese karşın Lübnan’daki sivillerin halen acil yardıma ihtiyacı olduğunu bildirdi. Jakob Kellenberger, gazetecilere yaptığı açıklamada, ‘’olumlu gelişmelere karşın bölgedeki durumun son derece zor olduğunu’’ söyledi.


  NASA: ‘Ay’da çekilen görüntüler kayıp

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi NASA, insanın aya ilk ayak bastığı 1969’da çekilmiş orijinal görüntüleri arıyor, ancak bulamıyor.


  Dell, pilleri geri topluyor

Dünyanın önde gelen bilgisayar üreticisi Dell, yangın ihtimaline karşı 4.1 milyon dizüstü bilgisayarının pilini geri çağırdı.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004