Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Müzeler nasıl korunuyor?

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel’in ‘’müzelerin güvenliğine ilişkin’’ soru önergesini cevaplandırdı. Bakanlığa bağlı 93 müzenin tamamında depo bulunduğunu belirten Koç, müzelerin koleksiyonlarında bulunan taşınır kültür varlıklarının teşhir ve tanziminin uzmanlarca, dünyadaki gelişmeler de takip edilerek sık sık güncellendiğini vurguladı.

Müzelerin iç güvenliğinin Bakanlık personeli koruma güvenlik görevlileri ve bekçiler tarafından sağlandığını kaydeden Atilla Koç, bazı müzelerin dış güvenliğinin ise hizmet alımı yoluyla özel güvenlik firmalarınca gerçekleştirildiğini belirtti.

Müzelerde 268 personelin koruma güvenlik görevlisi, 509 personelin ise bekçi kadrosunda çalıştığına dikkati çeken Koç, ‘’2006 yılı için 144 kişinin, mahallinden hizmet alımı yoluyla ihtiyaç duyulan müzelerde istihdam edileceğini’’ bildirdi.

Atilla Koç, şöyle devam etti:

‘’Müzelerimizin iç güvenliği, bakanlık personeli ile sağlanmaktadır. Ancak güvenlik konusunda ek tedbir alınmasına ihtiyaç duyulan müzelerde, bu müzelerin talepleri dikkate alınarak hizmet alımı yoluna gidilmektedir. Hizmet alımı yolu ile çalıştırılacak personel, titizlikle seçilmektedir.

2006 yılı için müzelerimizin güvenliğinde kullanılacak makine teçhizat için yatırım programında 3 milyon YTL (3 trilyon lira) ödenek ayrılmıştır. Ayrıca müze ve ören yeri gelirlerinden Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğünce 1 milyon 368 bin YTL güvenlikle ilgili hizmet alımlarında kullanılmak üzere gelen talepler doğrultusunda mahalline aktarılmıştır.’’

16.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Müzeler nasıl korunuyor?

  UNESCO uyardı: Tarihî yerleri vurmayın

  “Çektikleri” birinci oldu

  Devlet, stajyer sanatçı alıyor

  Altınoluk

  Fusûsu’l-Hikem

  Baburnâme

  İstanbul’da müzik müzesi kurulacak

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004