Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Formula 1’den 50 milyon Euro bekleniyor

Türkiye’de Denetim, Vergi, Yönetim Danışmanlığı, Kurumsal Finansman ve Kurumsal Risk alanlarında hizmet veren Deloitte’un hazırladığı “Formula 1 Ekonomisi” raporuna göre, Formula 1, ekonomiye 50 milyon Euro kazandıracak.

Türkiye’nin Formula 1’e ikinci defa ev sahipliği yapacağı 25-27 Ağustos tarihleri yaklaşırken, Deloitte, Formula 1’in Türkiye’ye sağlayacağı kazanımları incelediği ‘Formula 1 Ekonomisi: Türkiye İstanbul Grandprix’ başlıklı raporunu yayınladı. Çalışmaya göre, 25-27 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek organizasyona toplam katılım 240 bin kişiyi bulurken, 27 Ağustos Pazar günü yapılacak yarışları izleyenlerin sayısı ise 45 bini yabancı olmak üzere 130 bin kişi olacak. Seyircilerin ve yarışlara katılacak ekiplerin yapacağı toplam harcamalar ise 50 milyon Euro’ya ulaşacak.

Raporda seyircilerin yarış haftası yapacakları harcamaların kapsamlı bir analizine de yer veriliyor. Yarışlar sırasında 13.3 milyon Euro’su bilet geliri, 18.3 milyon Euro’su konaklama harcaması olmak üzere, seyircilerin toplam 43 milyon Euro harcama yapacağı öngörülüyor.

Tüm harcamalar içinde en yüksek harcamayı ise 26.7 milyon Euro ile yabancı seyircilerin yapması bekleniyor. Bu grup otellere 15.7 milyon, bilete 5.6 milyon, yeme içmeye ise 4.3 milyon Euro harcayacak. Formula 1’e yarışmacı olarak katılacak 11 takımın toplam 7 milyon Euro’yu bulacak harcamaları ile organizasyondaki toplam harcamalar 50 milyon Euro’ya ulaşacak.

Türkiye açısından paha biçilmez bir kazanç

Formula 1 gibi dünya nüfusunun önemli bir bölümünün ekranları başından takip ettiği bir organizasyonda her yıl yer almanın Türkiye açısından paha biçilemeyecek bir kazanç olduğunu ifade eden Deloitte Denetim Ortağı Ömer Tanrıöver, “Elde ettiğimiz rakamlar, genel manzaranın büyük bölümünü ortaya koyuyor. Bununla beraber, özellikle yabancı misafirlerin yapabileceği bazı masrafların da hesaba katılmadığını düşünürsek, analizimizin muhafazakâr olduğunu söyleyebiliriz. Ancak, maddî gelirlerin de ötesinde 45 bin turistin Türkiye’ye getirilmesine ve ülkemizin yüz milyonlarca insana tanıtılmasına da vesile olan bu organizasyonun gerçek getirisi bunun çok ötesinde” diye konuştu.

/ İSTANBUL

19.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Formula 1’den 50 milyon Euro bekleniyor

  Konut kredisiyle vergi takibi

  Organik tarım cahiliyiz

  Zamlar Salı'ya kaldı

  “İşveren de özverili olmaya alışsın”

  Çalışanların yüzde 44’ü asgarî ücretli

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004