Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Konut kredisiyle vergi takibi

Maliye Bakanlığı, 2001’den itibaren kredi ile ev sahibi olanları merceğe aldı. Alınan kredi miktarı ile “tapuda” yapılan beyan inceleniyor.

Son yıllarda konut satışlarındaki patlama, Maliye’yi harekete geçirdi. Konutların hem satış hem de alış fiyatlarının düşük gösterildiğini fark eden vergi uzmanları, çapraz denetimler başlattı. Bankalardan konut kredisi kullanan 300 binin üzerinde vatandaşın listesini alan Maliye, satış yapan müteahhitlerin beyanlarıyla karşılaştırmaya başladı. 2005 yılında üç büyük ildeki satış adetleri ve miktarları incelendiğinde, ilginç bir sonuç ortaya çıkıyor. İstanbul’da beyan edilen ortalama konut fiyatı 61 bin YTL, Ankara’da 59.7 bin YTL, İzmir’de ise 26.5 bin YTL. Bu rakamlara bakıldığında bile eksik beyanlar anlaşılıyor.

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Mehmet Atuğ konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Vatandaş 200 bin YTL kredi kullanmış ama, evin müteahhidi satış bedeli olarak 75 bin YTL göstermiş. O zaman biz vatandaşa ‘125 bin YTL’yi nereye harcadın?’ diye soruyoruz. O da müteahhide verdiğini söyleyince, gereği yapılıyor” dedi.

Mehmet Atuğ, “Hile yapanlara geçmiş yıllar için yüzde 30, bu yıl için yüzde 20 vergi koyuyor, ayrıca gecikme cezası uyguluyoruz” diye konuştu.

/ ANKARA

19.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Formula 1’den 50 milyon Euro bekleniyor

  Konut kredisiyle vergi takibi

  Organik tarım cahiliyiz

  Zamlar Salı'ya kaldı

  “İşveren de özverili olmaya alışsın”

  Çalışanların yüzde 44’ü asgarî ücretli

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004