Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Fındık 4 YTL

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Giresun kalite 50 randıman fındığın alım fiyatının kiloda 4 YTL olduğunu açıkladı. TMO tarafından yapılacak fındık alımlarında, gerek üretici, gerekse alım miktarı açısından bir limit uygulanmayacağını belirten Eker, “Müdahale alımı yapıyoruz’’ dedi. Bu arada, açıklanan fiyata fındık üreticileri tepki gösterdi.

Bakan Eker, bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında, Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) gerçekleştireceği alımlara, 50 merkezde, 11 Eylül Pazartesi gününden itibaren başlanacağını bildirdi. Bakan, ürün bedellerinin yarısının peşin, yarısının ise 15 gün içinde ödeneceğini vurguladı. Eker ayrıca, 4 YTL olarak belirlenen fiyatın, Fiskobirlik’in 4,3 ile 4,6 YTL arasındaki fiyatına tekabül ettiğini ifade ederken, ‘’sebebi ise Fiskobirlik alımlarını yüzde 11 ile yüzde 16 arasında kesintiler yoluyla yapıyordu’’ dedi. Bu kesintileri üçte 2 oranında azalttıklarını ve toplam yüzde 5,1 oranında zorunlu kesinti yapacaklarını belirten Eker, kesintilerin ise Bağ-Kur, stopaj, borsa tescil ve çok düşük bir miktarda hizmet bedelinden oluştuğunu kaydetti.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar, fındık alım iyatlarını değerlendirirken, “Fındık müdahale alım esasları açıklandı. Bu açıklamayla Ülke ve çiftçi kaybetti, Avrupalı alıcılar kazandı” diye konuştu. FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkan Vekili Salih Can ise Giresun kalite fındık dahil fındık türlerinin 50 randımana ulaşmasının mümkün olmadığını iddia ederek, ‘’Bu durum, TMO’nun 2006 ürününü, maliyet fiyatına alacağı anlamına gelmektedir’’ dedi.

/ ANKARA

07.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Fındık 4 YTL

  İlâca zam

  SSK prim borçları taksit ödemeleri bankalara yapılacak

  Ticaret ve siyasetin nabz1 İstanbul’da atacak

  Auto Show 15 Eylül’de

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004