Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

AB süreci durmamalı

Alman Birlik 90/Yeşiller Partisi Eş Başkanı Claudia Roth, Türkiye’de “eski sorunların” yeniden ortaya çıktığı, gerginlik yaşandığı ve milliyetçiliğin yükseldiğini söyledi. Roth, bu gelişmelerin AB sürecini durdurmaması ve tarafların bu olumlu süreci sürdürmek için yoğun şekilde çaba harcamaları gerektiğini belirtti.

Merkezi Almanya’nın Essen kentinde bulunan Türkiye Araştırmalar Merkezi (TAM) Vakfı, kuruluşunun 20. yılını kutladı. TAM tarafından bu vesileyle Berlin’deki Türkevinde verilen davette katılan Alman Federal Meclis Başkanı Norbert Lammert, burada yaptığı konuşmada, uyumda hala büyük sorunların olduğunu vurgulayarak, ‘’Çok kültürlü bir toplum olduğumuz şüphe götürmez, ancak sorunlar da burada başlıyor’’ dedi.

Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti Uyum Bakanı Armin Laschet de, yaptığı konuşmada, Müslümanların teröristler ile bir tutulmasını sert bir dille eleştirerek, ‘’Müslümanlar terör saldırılarını kınadıklarını sık sık söylediler. Üstelik bunu her zaman söylemelerine de gerek yok’’ dedi.

Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Mehmet Ali İrtemçelik adına toplantıya katılan Elçi Müsteşar Adnan Başağa da, Türkiye’nin AB üyeliği sürecinin de bu ilişkilerin kaçınılmaz bir unsurunu oluşturduğunu kaydederek, TAM’ın ikili ilişkileri araştırmalarında tüm yönleriyle ele aldığını kaydetti.

Yeşiller Partisi Eş Başkanı Roth ise Türk gazetecilerine yaptığı açıklamada, Türkiye’de “eski sorunların” yeniden ortaya çıktığı, gerginlik yaşandığı ve milliyetçiliğin yükseldiği görüşünü dile getirdi. Bu gelişmelerin AB sürecini durdurmaması ve tarafların bu olumlu süreci sürdürmek için yoğun şekilde çaba harcamaları gerektiğini ifade eden Roth, Türkiye’nin, iç savaşların ve krizlerin yaşandığı ülkelere komşu olduğunu, bu nedenle Avrupa tarafından da yoğun şekilde desteklenmesi gerektiğini kaydetti. Roth, Türkiye’nin coğrafi açıdan çok önemli bir ülke olduğunun da hiçbir zaman unutulmamasını istedi. Avrupa ülkelerinin Türkiye’nin Avrupa’ya dahil olduğunu açıkça söylemeleri gerektiğini belirten Roth, sürekli bir şekilde bunun aksini savunan Hristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) Genel Başkanı Edmund Stoiber’in de, kültürlerin çatışmaya hazır olduğu bir dönemde tutumunu değiştirmesini istedi. Roth, Stoiber’in artık susması gerektiğini, Avrupa Parlamentosu milletvekili Cem Özdemir, rejisör Fatih Akın ve oyuncu Sibel Kekilli’nin kendisine Stoiber’den çok daha yakın olduğunu söyledi. Gerektiği zaman kendisinin de Türkiye’nin hatalarını söylediğini, ancak Türk dostu olduğunu ifade eden Roth, ‘’Bana ‘Sen Türk dostusun, onun için böyle konuşuyorsun’ diyorlar. Evet, ben Türk dostuyum. Ancak bu Almanya’nın çıkarına’’ şeklinde konuştu.

Yahudilerin ve Müslümanların Almanya’da yaşamalarından büyük mutluluk duyduğunu belirten Roth, Almanya Başbakanı Angela Merkel’i de yabancıları dışlamaya çalışmakla eleştirdi ve hükümete karşı haklarını daha iyi savunabilmeleri için Müslümanlara bir çatı örgütü oluşturmaları çağrısında bulundu.

/ BERLİN

07.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  AB süreci durmamalı

  Suçlamalar kutuplaşma getiriyor

  Babacan: Raporların hataları yeri gelince düzeltilir

  İşkenceyle mücadeleye iyi not

  Uluslararası Af Örgütü'nden adlî sisteme eleştiri

  9 ayda 36 terörist teslim oldu

  Erdoğan: Hukukçular en iyi şartlarda çalışmalı

  SHP’li Bulut partisinden istifa etti

  Öğrenciler, kitaplarını sıralarında bulacak

  Hüseyin Çelik: Geçmişimizi kötülemek zorunda değiliz

  Arınç: Yargı, kararlarıyla itibarını arttıracak

  Kazandıklarını Filistin’e bağışladılar

  Alman ilkokullarında İslâm dersi

  Makineleri değiştirmek işe yaramadı

  Konya havzası kuruyor mu?

  Tuzluca’nın örnek köyü

  Güneydoğulu çocuklar park istiyor

  Dünya yaşlanıyor

  Esma-ül Hüsna’yı ezberden okuyanlar ödüllendirildi

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004