Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Arınç: Yaralı demokrasinin güçlü meclise ihtiyacı var

TBMM Başkanı Bülent Arınç, yönetim felsefesi olarak saygın, itibarlı, güçlü bir Meclis hedefini seçtiklerini belirterek, “Özellikle Türkiye’de yaralı bir demokrasinin var olduğu bir ortamda, güçlü ve saygın bir Meclise daha çok ihtiyaç vardır” dedi.

TBMM Başkanı Bülent Arınç, ‘’Özellikle Türkiye’de yaralı bir demokrasinin var olduğu bir ortamda, güçlü ve saygın bir meclise daha çok ihtiyaç vardır’’ dedi. Arınç, 22. Dönem 5. Yasama Yılının başlaması sebebiyle düzenlediği bilgilendirme toplantısında, yeni yasama yılına ilişkin projeler hakkında bilgi verdi.

Yaz tatilinde TBMM kampüsünde yenileme ve onarım çalışması yapıldığını belirten Arınç, komisyonların ses ve görsel sunum sistemlerinin yenilenmesine devam edildiğini, bu yasama yılında araştırma, soruşturma komisyonu ve grup toplantı salonlarının ses ve görüntülü sunum sistemlerini yenilenmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Çok sayıda tadilat ve tamirat işlerinin TBMM personeli tarafından yapıldığını belirten Arınç, Meclisin bazı bölümlerinde 45 yıldır hizmet veren ve ekonomik ömrünü tamamlayan klima siteminin yenilenmesi, yangın algılama ve erken uyarı sistemlerinin kurulması çalışmalarına devam edileceğini bildirdi. TBMM Kütüphane-Araştırma Merkezi, arşiv binası ve ziyaretçi kabul binasından oluşan yapı kompleksi projesi için açılan yarışmaya 41 projenin katıldığını belirten Arınç, değerlendirme sonucu Cem Açıkkol ile Kaan Özer tarafından hazırlanan projenin birinci seçildiğini açıkladı. Yeni yapılacak personel binasının tamamlanmasına kadar Meclis personelinin kullanması için TBMM’nin karşısında bulunan Orman Bakanlığının tarihi binasını devraldıklarını belirten Arınç, bu binanın ihtiyacı karşılaması nedeniyle yeni yapılacak Genel Sekreterlik binasının, 250 milletvekili için çalışma ofisi olarak düzenlenmesine karar verdiklerini bildirdi.

Bülent Arınç, ana projelerden birinin ise TBMM Yasama Arşivinin elektronik ortama aktarılması olduğunu belirtti. Meclisin kuruluşundan beri arşivinde bulunan 26 milyon belgenin büyük kısmının elektronik ortama aktarılacağını kaydeden Arınç, ‘’Amacımız, başka bir örneği bulunmayan çok sayıda yazılı arşiv dokümanının, zaman içinde deforme olmasını engelleyerek, koruma altına almaktır’’ dedi.

/ ANKARA

17.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Askerle siyaset yapılmaz

  Erdoğan: Pozitif bir yaklaşım

  Mumcu’dan da destek geldi

  Fransa'ya Teziç tepkisi

  Babacan: Tahriklere kapılmayalım

  Pepe: Yine tek başına iktidar olacağız

  Ecevit, hastahanede 5’nci ayını dolduracak

  AKP’li Mercan: Türkiye, Fransa’ya göre daha özgür bir ülke

  Arınç: Yaralı demokrasinin güçlü meclise ihtiyacı var

  Yaşı 65’i geçen vekil seçilmesin teklifi

  ABD'nin yeni formülü: MHP-CHP koalisyonu

  AB standartlarında iş güvencesi istiyoruz

  Rahmet Konya çiftçisini sevindirdi

  Bayramda tutuklu ve hükümlülere açık görüş

  Dünya birincilerinden Alanya’da Kur’ân ziyafeti

  Doğu Karadeniz’de kış kendini gösterdi

  Meteorolojik uyarı: Yağış geliyor

  Başoğlu: Almanya’daki Türk milletvekilleri, işlerine baksın

  CHP’li Ateş: Hangi dernekler dış yardım alıyor?


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004