Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Onların gidecekleri okulları yok

İsrail’in 33 gün boyunca bombaladığı Lübnan’da okullar da bombalardan nasibini aldı. Uçak ve tanklarla nokta atışı yaptığı bilinen İsrail’in; okulları ve binaları vurmasının arkasında halkı yılgınlığa sürüklemek olduğu açıklandı.

Savaşın en şiddeti yaşandığı Güney Lübnan’da okullar da kullanılmaz hale geldi. Savaşta 50 kadar ilk ve orta dereceli okulun kullanılmaz gele geldiği Lübnan’da; yeni eğitim ve öğretim geçtiğimiz Pazartesi günü başladı. Yalnız bu bölgelerde yaşayan binlerce çocuğun gidebileceği okulu kalmadığından ders başı yapamadı. Hâlâ okul bahçelerinde ve çevresinde patlamamış bomba bulunuyor. Öğrencilerin okula gelmesi halinde büyük tehlike ile karşı karşıya kalacaklar. Güney Lübnan’da yaşayan çocuklarının binlercesi okullarını tamir edilmesini veya yeni okul yapılmasının bekleyecek.

Öğrencilerini ağırlayacak olan okulların durumu içler açısı.

Duvarlar yıkılmış sıralar dağılmış masalar parçalanmış merdivenler çökmüş. Başta Türkiye olması üzere bir çok ülkeden yapılan gıda yardımı ile yiyecek sıkıntısı yaşamayan Güney Lübnanlılar şimdi çocuklarını okullara gönderebilmek için okul istiyor sıra istiyor kırtasiye malzemesi istiyor.

Yaklaşan kış mevsimi sebebiyle soğuyan hava, evleri yıkılan ve içinde yaşanması imkânsız hale gelen Lübnanlılar için kış ayları daha çetin geçeceğe benziyor. Evleri kullanılmaz hale gelenler daha az hasarlı yakınlarının yanında veya çadırda yaşamaya devam ediyorlar. İnsanların en az gıda malzemesi kadar battaniye ve yatak ihtiyaçları da olacak. Çünkü şu anda 5 cm kalınlığındaki süngerin üzerinde ince bir pike ile yatıyorlar.

Yeni Asya / İSTANBUL

19.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Türkiye, Tunus olmayacak

  Sarsılmaz bağlarımız var

  Ağar geri adım atmasın

  Erdoğan istirahat ediyor

  Lübnan’a gidecek askerler yola çıkıyor

  Ferşadoğlu ve Döküler beraat etti

  Yetimlerin yüzü güldü

  Öğrencilerden örnek davranış

  50 hakime, ifade özgürlüğü dersi

  Zekat sosyal yaraları sardı

  Onların gidecekleri okulları yok


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004