Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Sarsılmaz bağlarımız var

Çok sayıda vakıf ve derneği bünyesinde toplayan Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı Başkanı Necmi Sadıkoğlu, beraberindeki heyetle birlikte gittiği Diyarbakır’da “Bizi birbirimize bağlayan en kopmaz, sarsılmaz bağlarımız, birçok ortak paydaya sahip olmamıza rağmen öncelikle inançlarımızdır. Bizler aynı Allah’a, aynı kıbleye, aynı Kitaba, aynı Peygambere inanan, aynı vatanı paylaşan, aynı tarihi birlikte yaşamış bir coğrafyanın evlâtlarıyız” dedi.

30 kişiden oluşan TGTV Heyeti 16 Ekim Pazartesi günü bir takım temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır’ı ziyaret etti. Başta Diyarbakır Valisi Efkan Ala, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan vekili Dr. İlhan Diken olmak üzere, Diyarbakır Ticaret Odası, Diyarbakır Sanayi Odası ve bir çok gönüllü teşekkül kuruluşlarını ziyaret eden TGTV Heyiti, şehirdeki tarihi mekanları da gezdikten sonra Diyarbakır Kervansaray Otel’inde bir basın açıklamasını yaptı.

Heyet adına basın açıklamasını yapan TGTV Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Sadıkoğlu şu görüşler dile getirildi: “Türkiye’nin en büyük şemsiye kuruluşu olan ve yurdumuzun doğusuyla batısıyla bir çok bölgesinde yüzlerce şubesiyle faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarını çatısı altında barındıran Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı’na üye dernek ve vakıf başkanlarımızla birlikte Diyarbakır’daki kardeşlerimizi ziyaret etmeye geldik. Son yaşanan üzücü provokatif olaylar çerçevesinde kardeşlerimizin acılarını paylaşmaya, kendilerine destek olmaya geldik. Kardeşlerimizle beraber olmaya, ülkemizin problemleri üzerinde fikir alışverişinde bulunmaya, Rahmet mevsimi Ramazan ayı vesilesiyle muhabbetlerimizi tazelemeye ve bir kez daha tüm dünyaya karşı, bir binanın taşları hükmünde birbirine destek olan, kuvvet veren kardeşler olduğumuzu haykırmaya, ilan etmeye geldik. Bu bir kardeşlik buluşmasıdır.”

Bu güne kadar devam edegelen yanlış idari uygulamalar sebebiyle halkı birbirine bağlayan gerçek değer yargılarımızın ve manevi bağlarımızın unutturulduğuna dikkat çeken TGTV Yönetim Kurulu Başkanı Sadıkoğlu şunları kaydetti: “Son örneklerde de olduğu gibi karanlık ve dış mihrakların acımasız tuzak ve tertipleri, bölgenin ekonomik, siyasi ve sosyal olarak yıllardır ihmal edilmesi, sorunlarımızın esas sebebidir. Bizler siyasetçi değiliz ama şu iyi bilinmelidir ki gerçek sebepler teşhis edilerek, bizi biz yapan değerlerimize hakkıyla sahip çıkılmadıkça, gerek yurdumuzda gerekse dünya konjonktöründe karşılaştığımız sıkıntılar kaçınılmazdır. Bu sorunların çözülmesi için her seviyedeki insanımızın halkla ve halkın değer yargılarıyla barışık olmaları zaruridir.”

Necmi Sadıkoğlu, “Bizler, ‘Bütün inananlar kardeştir!’ diyen, bir Kitab’a gönülden bağlı olan ve bu inançları uğruna gözünü kırpmadan şehitler veren, tüm yürek acısına rağmen ‘Vatan sağ olsun!’ diyebilen, daha dün kurtuluş savaşında omuz omuza, sırt sırta mücadele veren bir ecdadın torunlarıyız” diye konuştu.

İŞTE, TGTV’NİN TEKLİFLERİ

TGTV Başkanı Necmi Sadıkoğlu, bölgede var olan temel sorunların çözümü için şu teklifleri sıraladı:

* Öncelikle Güneydoğu bölgemizde Gönüllü Teşekküller güçlendirilmeli.

* Hükümet, bürokrasi, bölgedeki kanaat önderleri ve sivil toplum liderleriyle işbirliği içinde sosyal barış ve adaleti sağlamak için gayret göstermeli.

* Devlet adına bölgede görev yapan tüm unsurlar, milletin dini ve örfü ile uyum içinde olmalı, hareket ve tavırlarında kardeşlik, şefkat ve merhameti, sivil hak ve özgürlükleri esas tutmalıdırlar.

*Adalet mekanizması hızlı ve doğru bir şekilde çalışmalı, hukukun üstünlüğü her sahada hâkim kılınmalıdır.

* Temel insan hakları ihlallerine sıfır tolerans gösterilmeli,

* Huzur ve refahı artıracak en önemli dinamikler olan din, vicdan, dil ve haberleşme hürriyeti her ne sebeple olursa olsun ihlal edilmemelidir.

* Bölgenin ekonomik ve sosyal açıdan kalkınması için gereken her türlü tedbir alınmalı.

* Gönüllü Teşekküller, insanî yardım kuruluşları, iş adamları, eğitimciler tüm güçleriyle bu bölgemize yatırım yapmalı.

* Bölgede yaşayan halk özenle sağduyulu davranıp, bölgem üzerinde oynanan global oyunların ve karanlık güç odaklarının oyununa gelmemeli.

*Asırlardır olduğu gibi birlik ve beraberliğe hep beraber sahip çıkılmalı.

* Bizler bu coğrafyada ortak bir geçmişe, ortak bir kadere, ortak bir geleceğe sahibiz.

* Huzurlu ve mutlu olmanın yolu, birlik ve beraberlikten, birbirimizin dertleriyle dertlenmekten geçer.

Yeni Asya / İSTANBUL

19.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Türkiye, Tunus olmayacak

  Sarsılmaz bağlarımız var

  Ağar geri adım atmasın

  Erdoğan istirahat ediyor

  Lübnan’a gidecek askerler yola çıkıyor

  Ferşadoğlu ve Döküler beraat etti

  Yetimlerin yüzü güldü

  Öğrencilerden örnek davranış

  50 hakime, ifade özgürlüğü dersi

  Zekat sosyal yaraları sardı

  Onların gidecekleri okulları yok


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004