Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ağar geri adım atmasın

Van Barosu Başkanı Av. Ayhan Çabuk, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar’ın sözlerini terör sorununun çözümü için olumlu bulduğunu, bu sözleri eleştirmekten çok problemin ortadan kalkması için yeni projeler üretilmesi gerektiğini söyledi. Çabuk, “Ağar geri adım atmamalı” dedi.

Yeni Asya’ya yaptığı açıklamada DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar’ın “Elde silah dağda gezeceklerine, düz ovada politika yapsınlar” sözlerinin son derece olumlu bir açıklama olduğunu ifade eden Van Barosu Başkanı Av. Ayhan Çabuk, “Bugüne kadar bu sorun ciddi anlamda ele alınmadı. Sadece askeri yöntemlerle çözülmeye çalışıldı. Bunu bir fırsat olarak değerlendirmeliyiz. Legal siyasete fırsat tanınmalı” dedi.

Ağar’ın açıklamalarının eleştirilmesini sorunun çözümüne katkısı olmayacağına dikkat çeken Çabuk, “Sayın Ağar, bu söyleminin altını doldurmalı. Açması lazım. Birilerinin tepkisi üzerine geri adım atmaması lazım. Bu söylemlerinin arkasında ciddi anlamda durursa kamuoyunda çok büyük bir destek bulur” şeklinde konuştu.

Çabuk şöyle konuştu:“Bu sorun bir şekilde çözülmek zorunda. Bugüne kadarki yöntemlerle çözülemeyeceği açığa çıktı. Aklı selimle düşünüp AB sürecine girmiş bir ülkenin bu problemi bir şekilde çözmesi sürecin de bir gereğidir. “Eleştirmekten ziyade çözüm önerisi gelsin. Başka ülkelerde de benzer sorunlar yaşandı. Silahlı mücadele eden hareketler eninde sonunda siyasete girdi. Türkiye’de de olabilecek bir şeydir.

“Sorunu daha fazla derinleştirmeden bir şekilde çözmenin yolunu bulmak lazım. Bunu da üst düzey devlet yöneticilerinin, siyasetçilerin bulması gerekiyor. Bu tür söylemleri iyi niyetle değerlendirip, çözüm projeleri üretmek adına katkıda bulunmak gerekir.”

Kemal BENEK / ANKARA

19.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Türkiye, Tunus olmayacak

  Sarsılmaz bağlarımız var

  Ağar geri adım atmasın

  Erdoğan istirahat ediyor

  Lübnan’a gidecek askerler yola çıkıyor

  Ferşadoğlu ve Döküler beraat etti

  Yetimlerin yüzü güldü

  Öğrencilerden örnek davranış

  50 hakime, ifade özgürlüğü dersi

  Zekat sosyal yaraları sardı

  Onların gidecekleri okulları yok


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004