Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Bush’un partisi dibe vurdu

Amerika’da Kongre seçimlerine üç haftadan az bir süre kala, Cumhuriyetçilerin oy oranı anketlerde 14 yıl sonra ilk kez tarihindeki en düşük oranlarından birini gördü.

NBC News/Wall Street Journal tarafından gerçekleştirilen bir kamuoyu yoklamasında katılımcıların yüzde 41’i, Kongre’de kontrolün Cumhuriyetçilerde olmasından yana olmadıklarını belirtti. Yüzde 14’lük bir kesim ise Kongre’nin şimdiki yapısının bozulmaması yönünde oy kullanırken, bu oran son 14 yılda Cumhuriyetçilerin elde ettiği en düşük oy oranı oldu.

NBC News/Wall Street Journal anketine göre katılımcıların sadece yüzde 16’sı, Kongre’nin yaptığı işlere onay verdi. NBC’ye göre bu oran da 1992’den bu yana elde edilen en düşük rakam. 1994 yılında Kongre’de çoğunluk Demokratlardayken, Kongre çalışmaları için yüzde 24 oranında onay almıştı. O yıl ortasında gerçekleşen seçimlerde de Demokratlar, Kongre’de 52 Senato’da ise 8 sandalye kaybetmişti.

NBC’ye göre anket sonuçları, halkın artık Irak Savaşı’ndan Bush yönetimini eleştiren Bob Woodward’ın yeni kitabına ve Cumhuriyetçi senatör Mark Foley’in seks skandalına kadar duydukları şeylere ilgi ve dikkat gösterdiklerini ortaya koyuyor. Yüzde 30 civarına saplanıp kalan anketteki oy oranları ve Başkan Bush’un kendi çalışmalarına verilen onay oranı ise Kongre’de kontrolü elinden bırakmamaya çalışan Cumhuriyetçi parti için olumsuz bir gelişme olarak görülüyor.

NBC’nin bu anketine göre, Bush’un aldığı kişisel onay oranı, bu ay başında gerçekleştirilen diğer bir ankete göre yüzde 1 düşerek yüzde 38 çıktı. Önümüzdeki Kongre seçimlerinde hangi partiye oy verecekleri sorulan katılımcıların yüzde 37’si Cumhuriyetçiler derken Demokratlar diyenlerin oy oranı ise yüzde 52 çıktı.

/ WASHİNGTON

20.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kudüs’te Kadir Gecesi izdihamı

  Yeni tabular oluşturmayalım

  ABD Dışişlerinde ezanlı iftar

  Bush’un partisi dibe vurdu

  FKÖ, teknokrat hükümete soğuk

  Kuzey Kore ateşe körükle gidiyor

  Papa’ya sabrınız için teşekkür ederiz


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004