Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Papa’ya sabrınız için teşekkür ederiz

Protestan Kilisesi Almanya Başpiskoposluğu Genel Sekreteri Helmut Wiesmann, katıldığı iftarda, Papa 16. Benediktus’un açıklamalarına rağmen sabırlı davranan Almanya’daki tüm Müslümanlara teşekkür ederek, “Bana göre sadece bu tür ortak çalışmalarla dinler arasında barış sağlanabilir” dedi.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), tüm semavi dinlerin temsilcileri ve Türk sivil toplum örgütleri ile Türk-Alman politikacı ve bürokratlarını iftar yemeğinde bir araya getirdi.

İftar yemeğine katılan semavi dinlerin temsilcileri, yaptıkları konuşmalarda, diyalog, hoşgörü, birlikte yaşam ve dinler arasında barış konularına vurgu yaptılar.

DİTİB Genel Başkanı Rıdvan Çakır, burada yaptığı konuşmada, ‘’Uçakların çocukların başına bomba yağdırdığı, insanların canlı bomba olarak kullanıldığı, insanların acı ve açlıktan kıvrandığı bir dünyada özellikle semavi din temsilcilerine, barışın tesisi, sevginin hakim olması konusunda çok önemli görevler düşmektedir’’ dedi.

Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin uyum sorumlusu Thomas Kufen de, Ramazan ayında değişik inanç ve milletten insanın bu tür etkinlikler ve iftar çadırlarında bir araya gelmelerinin diyalog ve uyum için önemli bir adım olduğunu söyledi.

Protestan Kilisesi Almanya Başpiskoposluğu Genel Sekreteri Helmut Wiesmann, Papa 16. Benediktus’un açıklamalarına rağmen sabırlı davranan Almanya’daki tüm Müslümanlara teşekkür ederek, ‘’Bana göre sadece bu tür ortak çalışmalarla dinler arasında barış sağlanabilir’’ dedi.

İlk kez bir iftara katıldığını belirten Köln Yahudi Havrası Yönetim Kurulu üyesi Abraham Lehrer, dinler arasındaki bu ilişkilerin daha ileri götürülmesinin herkesin görevi olduğunu ifade ederek, ‘’Bizim dinlerimizin birçok ortak noktası var. Problemlerimizi ancak birlikte çözebiliriz ve ancak bu şekilde tüm dünyadaki radikal eylemlerin önüne geçebiliriz’’ diye konuştu.

Türk Tasavvuf Musikisinden örneklerin ve Sema ekibi gösterilerinin sunulduğu yemeğe Köln Başkonsolosu Asım Temizgil, ABD Düsseldorf Başkonsolosu Matthew G. Boyse, Köln Belediye Başkanı Angela Spizig, İslam Kültür Merkezleri Başkanı Mehmet Yılmaz, İslam Konseyi Başkanı Ali Kızılkaya, Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi Başkanı Axel Eyyüp Köhler, Avrupa Cem Vakfı Koordinatörü Alişan Hızlı, Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) Başkan Kemal Şahin ile Türk ve Alman birçok polikacı, bürokrat, iş adamı ve dini temsilci katıldı.

/ KÖLN

20.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kudüs’te Kadir Gecesi izdihamı

  Yeni tabular oluşturmayalım

  ABD Dışişlerinde ezanlı iftar

  Bush’un partisi dibe vurdu

  FKÖ, teknokrat hükümete soğuk

  Kuzey Kore ateşe körükle gidiyor

  Papa’ya sabrınız için teşekkür ederiz


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004