Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

SSK’dan e-bildirge mecburiyeti

SSK’nın ‘’E-Bildirge’’ uygulamasının kapsamı genişletildi. Gelecek aydan itibaren 2 ve üzerinde sigortalı çalıştıran işverenler, aylık prim ve hizmet belgelerini SSK’ya internet üzerinden gönderecekler.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ‘’İşverenler Tarafından Aylık Prim ve Hizmet Belgesinin İnternet Ortamında Sosyal Sigortalar Kurumuna Gönderilmesine (E-Bildirge uygulaması) İlişkin Tebliğde Değişiklik Yapılması Hakkında Tebliği’’, Resmî Gazete’nin dünkü sayısında yayımlandı.

Tebliğe göre, SSK Yönetim Kurulu’nun kararıyla Kasım 2006 ve takip eden aylara ait özel ve resmî sektör iş yerlerinde 2 ve üzerinde sigortalı çalıştıran işverenlerin bu ve sonraki aylara ait aylık prim ve hizmet belgelerini, internet üzerinden E-Bildirge uygulaması ile kuruma göndermeleri zorunlu kılındı. Daha önce 3 ve üzerinde sigortalı çalıştıran işverenlerin belgelerini E-Bildirge ile kuruma göndermeleri zorunluydu. Tebliğe göre, aylık prim ve hizmet belgelerini internet üzerinden vermekle zorunlu tutulan işverenlerin, belgelerini kâğıt ortamında yasal süresi içerisinde SSK’ya vermeleri halinde haklarında idari para cezası uygulanacak. Tebliğde, bu nedenle, Kasım 2006 ve takip eden aylarda iş yerlerinde 2 ve üzerinde sigortalı çalıştıran özel ve resmî sektör işverenlerinden E-Bildirge kullanıcı kodu ve şifresi olmayanların, idarî para cezası ile karşı karşıya kalmamaları için bir an önce ‘’E-Bildirge hizmetleri başvuru formu’’ ile ‘’E-Bildirge sözleşmesini’’ doldurarak iş yerlerinin işlem gördüğü sigorta müdürlüğüne başvurmaları gerektiği belirtildi.

/ ANKARA

20.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ermeni Patriği: Tahriklere rağmen bir aradayız

  Kretschmer: Türkiye’de kriz beklemiyorum

  Demirel: Devlete öfke yakışmaz

  “Demokrasiyi güçlendirmek için basına ihtiyaç var”

  Çakır’ın dâvâsına ilgisizlik TRT’de eleştirildi

  ‘Bilge Kral’ anılıyor

  Verheugen: AB’nin gerçek bir güvenlik politikasına ihtiyacı var

  Şanlıurfa'da Bediüzzaman buluşması

  BTC, Ceyhan'ı ihya edecek

  İstanbul’a 2007’ye kadar 5 bin okul

  Etkili yağışlar, zarara yol açtı

  SSK’dan e-bildirge mecburiyeti


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004