Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Demirel: Devlete öfke yakışmaz

9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, “Öfke milletlere yakışır, ama devletlere yakışmaz. Devlet, öfkelenen halkı doğru istikamete götürmek zorundadır” dedi.

Demirel, İstanbul Sanayi Odasının (İSO) Ekim ayı meclis toplantısına katılarak, ‘’2006 Ekiminde Türkiye ve Dünyadaki Gelişmeler ve Ekonomimize Etkileri’’ konulu bir konuşma yaptı.

Süleyman Demirel, konuşmasının ardından İSO üyelerinin sorularını da cevapladı. Bir üyenin, ‘’Ben size oy vermedim, ama iktidara geldikten sonraki tüm konuşmalarınızı yakından takip ettim. AB konusunda neler düşünüyorsunuz?’’ diye sorması üzerine Demirel, herkesin yüzüne ‘’bu benim vatandaşımdır’’ diye baktığını, oy toplama kaygısı bulunmadığını söyledi.

‘’Bundan sonra da oy isteyecek halim yok, ‘oy vereceğim’ deseniz onu koyacak yerim yok’’ şeklinde konuşan Demirel’in bu sözleri salonda gülüşmelere sebep oldu. Süleyman Demirel, Türk kalarak Avrupalı olmak gerektiğine işaret ederek, Türkiye’nin AB’ye girmek istemesindeki hedefinin, Avrupa değerlerini yakalamak olduğunu anlattı. Demirel, şu görüşleri dile getirdi: ’’Öfke milletlere yakışır, ama devletlere yakışmaz. Devlet, öfkelenen halkı doğru istikamete götürmek zorundadır. Bugün Fransa’ya kızabiliriz. Ama Fransız İhtilâlinin getirdiği değerlerden vazgeçebilir miyiz? AB hakkında Türkiye’nin 43 sene önce verdiği karar doğrudur. Biz AB’nin sırtında yük değiliz. Öfkeleneceğiz, ama ‘gelin, biz sizinle eşit şartlar içinde masaya oturalım’ diyeceğiz. Eşit şart sağlanana kadar bunu yapacağız. Belki küseceğiz, darılacağız, ama sonunda çatıya çıkacağız.’’

Siyasette bir haftanın uzun bir süre olduğunu da kaydeden Demirel, şöyle konuştu: “AB ile takışır mıyız? Takışabiliriz. Türkiye’nin AB üyeliğine Kıbrıs’ın sokulması yanlıştır ve haksızdır. Uluslar arası hukuka sokulması da doğru değildir. Kıbrıs sorunu AB’den ayrılmadıkça zaman zaman bu sıkıntılarla karşı karşıya kalacağız. Müzakere sürecini tamamlamamış ülke yok. Biz de inişlerle çıkışlarla da olsa tamamlayacağız.’’

CUMHURBAŞKANINI HALKIN

SEÇME ZAMANI GELMİŞTİR

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin olarak da Demirel, ‘’Bana göre cumhurbaşkanını halk seçerse, süreç arızasız şekilde aşılır ve halkın cumhurbaşkanını seçme zamanı gelmiştir’’ değerlendirmesinde bulundu.

Demirel, ödemeler dengesi meselesinin, Türkiye’nin bağımsızlığı kadar önemli olduğunu belirterek, ‘’Bugün dışarıdan para tedarik edebiliyoruz, ama yarın edemeyebiliriz’’ dedi. Dünyada değişen dengelerden bahseden Demirel, küreselleşmeyle rekabet unsurunun ön plana çıktığını söyledi. Demirel, ‘’Dünya, yeni düzende, insan hakları, demokrasi ve piyasa ekonomisi üzerine oturmaktadır’’ görüşünü aktararak, bunlar iyi anlaşıldığı sürece Türkiye’nin önümüzdeki yıllarda başarı sağlayabileceğini dile getirdi.

/ İSTANBUL

20.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ermeni Patriği: Tahriklere rağmen bir aradayız

  Kretschmer: Türkiye’de kriz beklemiyorum

  Demirel: Devlete öfke yakışmaz

  “Demokrasiyi güçlendirmek için basına ihtiyaç var”

  Çakır’ın dâvâsına ilgisizlik TRT’de eleştirildi

  ‘Bilge Kral’ anılıyor

  Verheugen: AB’nin gerçek bir güvenlik politikasına ihtiyacı var

  Şanlıurfa'da Bediüzzaman buluşması

  BTC, Ceyhan'ı ihya edecek

  İstanbul’a 2007’ye kadar 5 bin okul

  Etkili yağışlar, zarara yol açtı

  SSK’dan e-bildirge mecburiyeti


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004