Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Kretschmer: Türkiye’de kriz beklemiyorum

AB Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı, Türkiye’nin Aralık ayındaki AB Konseyi toplantısından önce limanlarını Rum gemi ve uçaklarına açmaması halinde büyük bir krizin ortaya çıkacağını sanmadığını söyledi.

Kretschmer, BBC Türkçe servisine verdiği demeçte, Kıbrıs konusunda, AB Konseyi’nin Aralıktaki toplantısından önce Türkiye’nin limanlarını Rum gemi ve uçaklarına açmasını sağlayabilecek bir çözüm için aktif şekilde çaba harcandığını belirtti. CNN Türk’ün haberine göre böyle bir çözümün tüm tarafların çıkarına olduğunu vurgulayan Kretschmer, “ummuyoruz, ama o zamana kadar böyle bir çözüm bulunmasa bile çok büyük bir kriz olacağı gibi bir karamsarlık içinde değilim” diye konuştu.

‘Türkiye’nin üyelik sürecini durdurmanın ne Ankara’nın, ne de AB’nin yararına olacağını’ ifade eden Kretschmer, Türkiye’nin limanlarını açmaması durumunda, AB’nin vereceği tepkinin farklı şekillerde olabileceğine işaret etti. Kretschmer, “böyle bir durumda üyelik sürecinin tamamen ya da uzun bir süre askıya alınmamasını umuyorum. Çünkü bu süreç, hem Türkiye’nin, hem de Avrupa Birliği’nin yararına...” ifadesini kullandı.

Kretschmer, Türkiye’de ordu-hükümet ilişkileri ve askerin siyasi hayattaki rolüyle ilgili olarak da, her şeyin bir anda değişmesini beklemediklerini söyledi. Türkiye’nin AB üyeliğine kadar demokrasinin bir gereği olarak sivil otoritenin askerin üzerinde olmasını sağlaması gerektiğini kaydeden Kretschmer, bunun siyasî kriterlerin önemli bir şartı ve Türkiye’yi, ‘askerin diğer Avrupa ülkelerindeki gibi bir role sahip olduğu gerçek bir demokrasiye’ dönüştürmenin şartı olduğunu kaydetti.

20.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ermeni Patriği: Tahriklere rağmen bir aradayız

  Kretschmer: Türkiye’de kriz beklemiyorum

  Demirel: Devlete öfke yakışmaz

  “Demokrasiyi güçlendirmek için basına ihtiyaç var”

  Çakır’ın dâvâsına ilgisizlik TRT’de eleştirildi

  ‘Bilge Kral’ anılıyor

  Verheugen: AB’nin gerçek bir güvenlik politikasına ihtiyacı var

  Şanlıurfa'da Bediüzzaman buluşması

  BTC, Ceyhan'ı ihya edecek

  İstanbul’a 2007’ye kadar 5 bin okul

  Etkili yağışlar, zarara yol açtı

  SSK’dan e-bildirge mecburiyeti


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004