Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Mevlânâ’nın mesajı Kur’ân’dan

Pakistan’da görev yapan Türk eğitim gönüllüleri tarafından, Mevlânâ’nın düşüncelerini Pakistan halkına tanıtmak maksadıyla kurulan Rumi Forum’un, başşehir İslamabad’taki açılış töreninde konuşan Forum Başkanı Harun Köken, “Mevlânâ dünyaya mal olmuş bir düşünce adamıdır, mesajı evrenseldir. Mesajının kaynağı ise, bitmez tükenmez kaynak olan Kur’ân ve Sünnet’ten damıttıklarıdır” dedi.


Türk-İş: Ayrımcılık yapılıyor

Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç, Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararını eleştirerek, kararın ağırlıklı olarak kamu çalışanlarına yönelik olduğuna dikk

Blair: KKTC’ye doğrudan uçuş başlatabiliriz

İngiltere Başbakanı Tony Blair, hukuken bir engel olmadığı takdirde İngiltere’nin KKTC’ye doğrudan uçuşları başlatabileceğini söyledi.


  Marjinal ittifak destek bulamadı

Eğitimciler Birliği Sendikası’ndan, 41 STK tarafından kurulduğu söylenen, gelen tepkiler neticesinde birçok kuruluşun oluşumdan desteğini çektiği “Ulusal Birlik Hareketi” ile ilgili olarak yapılan açıklamada, “Antidemokratik dönem ve sermayelere borçlu olan, bu marjinal oluşumlar milletin terbiye edici tokadını yemiş durumdadırlar” denildi.


  Kutan: Cumhurbaşkanını halk seçsin

Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, ‘’Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesinin en uygun çözüm olduğu kanaatindeyiz’’ dedi.


  Komisyon, Çelik’i dinleyecek

Çocuklarda ve gençlerde artan şiddet eğilimi ile okullarda meydana gelen olayların araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırması Komisyonu, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’i dinleyecek.


  CHP önünde ‘başörtüsüne özgürlük’ eylemi

Ankara İnanç Platformu ‘Başörtüsüne Özgürlük’ eyleminin 45. Haftasında basın açıklamasını bu hafta CHP Ankara İl Başkanlığı önünde gerçekleştirdi.


  Hoş görüsü, insanlığın barış anahtarı

TBMM Başkanı Bülent Arınç, ‘’Büyük mutasavvıf Mevlânâ’nın engin hoşgörüsü ve sevgisinin, bugün insanlığın ihtiyaç duyduğu barış, kardeşlik ve iç huzurun anahtarı olduğuna inanıyorum’’ dedi.


  Aksu’dan şehit yakınları ve gazilere yardım talimatı

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, 81 ilin valisine yazılı bir talimat göndererek, Kurban Bayramı öncesinde şehit yakınları ve gazilere, gerekli yardım ve desteğin sağlanmasını istedi.


  AP’li Davies: İzolasyonların kaldırılması gecikti

Avrupa Parlamentosu'nun (AP) İngiliz üyesi, Liberal demokrat partili Chris Davies, KKTC’nin üzerindeki ambargoların kaldırılmasında çok gecikildiğini belirtti.


  DYP’li gençler siyasete hazır

DYP Trabzon Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkan Mehmet Ali Tuna, gençler olarak siyasete hazır olduklarını söyledi.


  İstanbul’da “kardeş buluşması”

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumunun (SHÇEK) farklı yuva ve yetiştirme yurtlarında kalan çocuklar, kardeşlik duygularının geliştirilmesi amacıyla bir araya getirildi.


  Unakıtan: Gelir dağılımında açık bir iyileşme var

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, gelir dağılımında açık bir iyileşme olduğunu bildirdi.


  Taarruz uçağı ilk denemede tam not aldı

Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 9 ülkenin katılımıyla geliştirilen Ortak Taarruz Uçağı’nın (JSF) ilk deneme uçuşu ABD’de yapıldı.


  Doğuda kış, batıda bahar

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gecenin en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 23 dereceyle Kars'ta yaşanırken, Batı bölgelerinde hava sıcaklığı mevsim normellerinin üzerinde seyrediyor.


  Köprüde onarım çalışması

Atatürk Köprüsü, 19 ve 21 Aralık'ta onarım çalışmaları sebebiyle 4’er saat süreyle trafiğe kapatılacak.


  Türkiye'deki anne ölümlerinin sebepleri

Türkiye’de anne ölümlerine yol açan sebeplerin dörtte biri doğumdan hemen önce, doğum sırasında veya doğumdan sonra başlayan kanamalardan kaynaklanıyor.


  Solunum yolları enfeksiyonlarını ciddiye alın

Adıyaman’ın Kahta İlçesi Devlet Hastahanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Ahmet Levent Başaran, kış aylarında solunum yolları enfeksiyonlarına çok sık rastlandığını belirterek, zamanında müdahale edilmediği takdirde bu hastalığın ölümle sonuçlanabileceğini söyledi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004