Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Gazze’de iç savaş manzarası

Filistin Dışişleri Bakanı Mahmud Zahar’ın Gazze kentinde konvoyuna ateş açılmasına kızan Hamaslıların, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın Gazze’deki ikametgahına saldırdığı bildirildi. Görgü tanıkları, Abbas’ın saldırı sırasında Batı Şeria’da olduğunu belirtti.

Filistin Devlet Başkanlığı koruma gücünün Gazze’deki eğitim kampına silâhlı saldırganlarca düzenlenen baskında 1 kişinin öldüğü, 5 kişinin yaralandığı bildirildi.

Güvenlik kaynakları, Hamas mensuplarının giydiklerine benzeyen üniformalar giymiş onlarca silâhlı saldırgan tarafından düzenlenen baskın sırasında çıkan ve 20 dakika kadar süren silâhlı çatışmada, eğitim kampının kapısında nöbet bekleyen 1 korumanın öldüğünü, 5 korumanın da yaralandığını belirttiler. Havan topu ve RPG’lerle bir elektrik trafosunu hedef alan saldırganların önce kampı karanlıkta bırakarak içeri sızdıklarını kaydeden yetkililer, kamptaki yüzlerce çadırın saldırganlarca ateşe verildiğini duyurdular.

Resmi Filistin televizyonu, silâhlı kişilerin Hamas savaşçıları olduğunu öne sürerken, Hamas’ın silâhlı kanadının sözcüsü Ebu Ubeyde, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, saldırının kendileri tarafından düzenlenmediğini belirtti. Ubeyde, ‘’Bu yanlış ve sorumsuzca bir suçlama’’ diye konuştu.

Gözlemciler, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’a bağlı, ABD tarafından desteklenen, 3 bin 500 kişilik seçkin koruma gücüne ilk kez bu çeşit bir saldırı düzenlendiğine dikkati çektiler.

Bu arada, Filistin lideri Mahmud Abbas’a bağlı El Fetih örgütünü destekleyen gruplarla güvenlik güçlerinin, Devlet Başkanlığı Koruma Gücüne yönelik saldırıdan sonra, Abbas’ın Gazze’deki bürolarının etrafında konuşlandığı bildirildi. AFP muhabiri, Başkanlık Koruma Gücü ve El Fetih’e bağlı El Aksa Şehitleri Tugayları üyesi yüz kadar maskeli ve silâhlı kişinin, Gazze’nin batısındaki yolları kestiği ve araç geçişine izin vermediklerini aktardı.

Bu arada, Abbas’ın erken seçim çağrısında bulunduktan sonra Merkez Seçim Komisyonu yetkilileriyle bir araya gelmesinin beklendiği kaydedildi. Adının gizli tutulmasını isteyen Filistinli bir yetkili, Abbas’ın komisyon yetkilileriyle bir araya geleceğini söyledi, ancak erken seçimle ilgili herhangi bir tarih belirlenmediğini kaydetti.

Öte yandan, Mahmud Abbas, dün sabah erken saatlerde Başkanlık Koruma Gücünün eğitim kampına düzenlenen saldırıyı kınadı.

Abbas’ın sözcüsü Nebil Ebu Rudeyna, AFP’ye yaptığı açıklamada, “Abbas, saldırıyı sert bir dille kınamaktadır. Sorumluların bulunması ve adalete teslim edilmesi için talimat vermiştir” ifadesini kullandı.

/ GAZZE

18.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gazze’de iç savaş manzarası

  Blair Maliki’ye destek istedi

  Nejad’ın balonu sönüyor

  Suriye Golan’sız diyalog istedi

  Mısır Bahailiği reddetti

  Şiî milislere son, Sünnî direnişçilere af


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004