Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

En değerli cildimiz…

Cilt san’atının duâyenlerinden İslam Seçen, san’atıyla insanlara, “Kitapları iyi okusunlar, kitapları iyi muhafaza etsinler. Kitaplarını temiz tutsunlar, değerlerini kaybetmesinler” mesajı veriyor.



Muhammed Hamidullah, Said Nursî gibi devrin âlimiydi

Hindistan’ın yetiştirdiği İslâm âlimlerinden Muhammed Hamidullah, ölümünün 4’üncü yılında uluslar arası bir sempozyumla anıldı. Sempozyumda Muhammed Hamidullah’ı anlatan Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şerafettin Gölcük, Hamidullah’ın hayat tarzı olarak Bediüzzaman Said Nursî’ye çok benzediğini söyledi.



“Tarihin tanığı Amasya”

Amasya Valisi Celaleddin Lekesiz, şehrin tanıtımında kullanılacak sloganın “Tarihin tanığı Amasya” olarak belirlendiğini söyledi. Tarihî ve tabiî güzellikleriyle kültür turizmine yeni bir soluk kazandıran Amasya’nın tanıtımında kullanılacak slogan, uzun tartışmaların ardından belirlendi



Bursa’da tarihî camilere kameralı takip

Bursa’da, Osmanlı Cihan Devleti’nin ilk 6 sultanının inşa ettirdiği selatin (tarihi) camilere kameralı takip sistemi kuruluyor. Vakıflar Bursa Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan ihaleyle tarihi camiler, sürekli kayıt altında tutulacak.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004