Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Yabancı bankalar Türkiye’ye faydalı

Fortis Bank Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Yvan De Cock, yabancı bankaların Türkiye’deki yatırımlarına karşı fikirlerin, ekonomik ve mali temelden çok, duygusal nitelikli fikirler olduğunu söyledi.

De Cock, “Türkiye’yi bankacılık açısından hızlı büyüyen bir piyasa olarak görüyoruz ve Türkiye’de elde ettiğimiz karları, hissedarlara vermek yerine, yeniden Türkiye’ye yatırıyoruz. Örneğin, Fortis Bank Türkiye’nin 2005 yılı karları, tamamıyla, Türkiye’deki bankanın büyümesinin finansmanında kullanıldı’’ şeklinde konuştu.

YABANCI SERMAYENİN KATKISI

De Cock, tarihte yabancı sermaye çeken ülkelerin daha çok geliştiklerini belirterek, Türkiye’nin de bu süreçte bulunduğunu kaydetti. Belçika doğumlu olduğunu belirten De Cock, İkinci Dünya Savaşı’nın ardından Belçika’ya çok sayıda yabancı yatırımcının geldiğini ve Belçika’nın refahının artmasında bu yabancı sermayenin büyük rol oynadığını da vurguladı.

De Cock, “İngiltere örneği de gösteriyor ki, yerel bankalar, yabancı bankalarla yaptıkları ortaklıklarla bankacılık sanayini geliştirebilirler’’ dedi.

BDDK SIKI DENETLİYOR

Türkiye’deki bankacılık sektörünün, BDDK tarafından çok sıkı bir şekilde düzenlenip, denetlendiğine dikkat çeken De Cock, “bankacılar iş adamlarıdır ve diğer bütün iş adamları gibi yatırımları karşılığında adil bir kâr etmek isterler, bu sebeple bir banka karlılığını sürdürdüğü ve makul bir getiri sağladığı sürece yabancı bir bankacının faaliyetlerini durdurması için hiç bir neden yoktur’’ dedi.

/ ANKARA

18.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Neden Türk Lirası?

  Tarıma baraj desteği

  Belediyelere gözaltı

  Bütün mesele % 7,5’luk büyüme

  Ayakkabı sektöründe marka yapmalı

  COMPEX'te yeni ürünler tanıtıldı

  Reklam sektörü 2007’ten umutlu

  Sulama yetersizliği kaynakları etkiliyor

  Yabancı bankalar Türkiye’ye faydalı


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004