Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

G.SARAY GERETS'İ ÜZDÜ

Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets, kendisiyle yeni sözleşme yapmayan yönetime kırgın olduğunu söyledi.. Belçikalı çalıştırıcı, "Sözleşmenin uzatılması opsiyonu şimdi kullanılmazsa, sezon sonu yeni şartlarla anlaşmayı yenileriz" şeklinde tehditte bulundu..

Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets, sezon sonu bitecek olan sözleşmesinin uzatılıp, uzatılmayacağı konusunda son dönemde basına yansıyan, ''Sezon sonuna kadar beklenecek'' haberlerinin hatırlatılması üzerine, ''Başkan Özhan Canaydın ve menajerimin yıl sonuna kadar oturup bazı şeyleri konuşacağını düşünüyorum'' dedi. Basına yansıyan haberlerin kendilerine resmi olarak söylenmediğini anlatan Belçikalı çalıştırıcı, şöyle devam etti:

ŞARTLARIM DEĞİŞİR

''Bunları menajerimin bana söylemesi gerekir. Ama böyle bir şey varsa durumda değişiklik olabilir. Takımı bırakacağım diye bir şey olamaz ama bu değişik bir durumdur. Sezon sonu yeni şartlarla daha farklı bir mukavele yapılması söz konusunu olacaktır. Sözleşmenin uzatılması opsiyonu şimdi kullanılmazsa, sezon sonu yeni şartlarla anlaşmayı yenileriz. ''

KOLAY BIRAKMAM

Gerets, başkan Canaydın'la görüşerek, istemediği taktirde bırakabileceği yönünde bir söz sarf edip etmediğinin sorulması üzerine, şu cevabı verdi: ''Konuşulmadı böyle bir şey. Çünkü en kolay yol bu. Teklifler her zaman geliyor. Ama en kolay seçimi ben hiçbir zaman tercih etmedim. Hedeflerimde devam edeceğim. Başkanla sadece geçen sezonun sonunda bir görüşmemiz olmuştu. Önemli bir teklif gelmişti ve hakkımdaki görüşünü sordum. Daha sonra konu kapandı.''

RAHATSIZ DEĞİLİM

Gerets, ''Tatile çıkarken huzurlu olacak mısınız?'' sorusuna ise ''Kafam rahat olarak tabii ki tatile çıkacağım. Birinci arzum, teknik direktörlük görevine devam etmek. Ama olmazsa da o zaman dünyanın başka bir yerinde bu göreve devam ederim. Rahatsız olarak tatile çıkmam. Sportif açıdan başarılı bir dönem geçiriyoruz. Tatile rahat çıkacağız'' karşılığını verdi.

TEKLİF ALIYOR MU?

Herhangi bir teklif alıp almadığı sorusu üzerine, ''Joker hakkımı kullanıyorum'' diyerek cevap vermeyen Gerets, ''Ben her zaman mukavelemi sonuna kadar uygularım. Bu sezon zaten yüzde yüz sezon sonuna kadar devam edeceğim. Sezon sonu olmazsa yollar ayrılır'' diye konuştu. Yönetim kurulu ile ilk yarının değerlendirmesini yaptıklarını, ancak bunu basınla paylaşmayacağını ifade eden Gerets, transferde adı geçen Ankarasporlu oyuncu Wederson'un sorulması üzerine de şunları söyledi:

WEDERSON KONUSU

''Enteresan bir oyuncu olduğunu biliyoruz. Ama bundan sonra bir çok isim ortaya atılacaktır. Önemi olan kararları yönetimle beraber vermemizdir. Ayrıca bizim yabancı transferimiz söz konusu değil. Çünkü kontenjanımız dolu. Ayrıca Carrusca yokken, sakatken arkasından pazarlıklara girmek etik olmaz.'' Maçlarda galip gelinmesine karşın yüzünün gülmediği şeklinde bir soru üzerine, ''Diş ağrılarım geçerse güleceğim'' dedi.

18.12.2006


 

Tomas'ın ilk gol sevinci

Türkiye Kupasında Kayserispor'a attığı golle Türkiye'de ilk golüne imza atan Hırvat futbolcu Tomas, taraftarların yeni yılını kutlayarak, "Yeni yılda da bize desteklerini sürdürsünler ki biz de bu yılı şampiyon olarak tamamlayalım" diyerek taraftarlara mesaj verdi.

Kayserispor galibiyetini sağlayan golü atan Tomas, karşılaşma sonrasında yaptığı açıklamada, "Topun bana doğru geldiğini görünce vücudumla iyi pozisyon almaya çalıştım ve vurduğum anda da gol olacağını biliyordum" dedi. Türkiye'de ilk golüne imza attığını belirten Tomas, Hırvatistan'da da golleri olduğunu belirterek, futbol hayatı boyunca milli takımda attıklarıyla beraber 5 ya da 6 golü olduğunu söyledi.. Ümit Karan'ın gol olduğunda "Tomas mı attı bu golü" diye şaşırdığını ve tekrar bakması gerektiğini söylemesi üzerine, "Şaşırmış olabilir ama orada önemli olan golü atmak ve bu golle 3 puanı almaktı" dedi.

Karşılaşma öncesinde Gerets'in maçın skoruna göre kendisini tatile gönderebileceğini söylediğini belirten Tomas, "Hoca bana 'Bugün 3 puanı alırsak seni tatile yollayacağım' dedi. Benim gol atmam da bunu sağladıysa sevinirim" dedi. Galatasaray taraftarlarının yeni yılını kutlayan Tomas, "Yeni yılda da bize desteklerini sürdürsünler ki biz de bu yılı şampiyon olarak tamamlayalım" diyerek taraftarlara mesaj verdi.

Öte yandan Türkiye Kupası'nda Kayserispor'u 1-0 mağlup eden Galatasaray, günü izin yaparak geçirdi. Teknik direktör Erik Gerets, her maç sabahı yaptırdığı rejenarasyon idmanını karşılaşma sonrasında gerçekleştirip, oyuncularına dün için izin verdi. Gerets, Fortis Türkiye Kupası'nda 3 maçta 3 galibiyet alarak 9 puana ulaşarak üst tura çıkmayı garantilemeleri üzerine, yabancı oyuncuları ülkelerine erken gönderdi. Sakatlığı bulunan Carrusca'nın daha önce ülkesine gittiği bildirilirken Mondragon, Tomas ve Ilic'ın dün, Song'un da bugün tatil için ülkesine gidecekleri açıklandı. Galatasaray, Kayseri Erciyesspor ile 20 Aralık Çarşamba günü oynayacağı Fortis Türkiye Kupası 4. maçının hazırlıklarına bu sabah yapacağı antrenman ile başlayacak.

18.12.2006


 

Albayrak yönetimi kongrede gitti, geldi

Trabzonspor'un yapılan Olağan Mali Genel Kurulu'nda camia, mevcut yönetim kurulunun dikkatini çekti. Kurulda söz alan birçok insan, Trabzonspor'un yanlış yönetim anlayışıyla uçuruma sürüklendiğini dile getirdiler.

Özellikle Lazaroni'nin getirilip gönderilmesi olayına, Fatih'in satılmasından, onun yerine alınan oyuncuların transferine, stat projesinden diğer çalışmalara da kadar birçok konuda eleştirilere muhatap kalan Nuri Albayrak başkanlığındaki yönetim, kongrede de Trabzonspor tarihinde de bir ilkle karşılaştı. 39. dönem yönetimin kurulunun faaliyet raporunun ibrasında delegeler ilk kez aleyhte oy kullandı. İlk oylamada rakamlar birbirine yakın çıkınca ikinci oylama yapıldı ve oylar tek tek sayıldı. Mali rapor, 144 evet oyuna karşılık 85 hayır oyla ibra edildi.

18.12.2006


 

F.Bahçe, Olimpiyat Stadı'nda oynayacak

Fenerbahçe, Galatasaray maçında çıkan olaylar nedeniyle aldığı 3 maçlık seyircisiz oynama cezasını Atatürk Olimpiyat Stadı'nda çekmek istiyor.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından verilen 3 maç seyircisiz oynama cezasını, Şükrü Saracoğlu Stadı'nın zeminini bakıma almayı düşündüğü için Olimpiyat Stadı'nda oynamak üzere Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'ne müracaat etti. Fenerbahçe Kulübü böylelikle, hem cezalı maçlarını başka statta oynayarak hem de devre arasındaki aradan yararlanarak kendi stadının zemini yenilemeye çalışacak. Fenerbahçe'nin isteği kabul edilirse İnegölspor ile yapılacak Türkiye Kupası maçı ile Süper Lig'in ikinci yarısında 19. Haftasında Gençlerbirliği ve 21. Haftası'nda Sakaryaspor ile oynanacak olan maçlara Olimpiyat Stadı'nda çıkacak.

18.12.2006


 

Valencia, Alex'in transferinden vazgeçti

Fenerbahçe ile sözleşmesi sezon sonunda sona erecek olan Brezilyalı yıldız Alex De Souza, SarıLacivertli kulüpten yıllık 3.5 milyon euro istiyor ve hedefinin İspanya'da oynamak olduğunu söylüyor. Ancak İspanya'dan gelen haberler bunun pek de mümkün olmadığını gösteriyor.

"dakka90.com" adlı internet sitesinin haberine göre, Fenerbahçe'nin sezon öncesi yapılan Hollanda kampındaki hazırlık maçında karşılaştığı İspanya'nın Valencia takımının, yakın takibe aldığı Brezilyalı futbolcunun transferinden vazgeçtiği belirtildi. SarıLacivertli futbolcuyu takibe alan İspanyol kulübü, takımın eski İtalyan futbolcusu ve şimdiki Spor Direktörü Amedeo Carboni'nin raporu üzerine Alex'in transferinden vazgeçti. Valencia yönetiminin direktifi üzerine Türkiye'ye gelip Alex'i izleyen Carboni verdiği raporda Brezilyalı futbolcunun artı ve eksilerini yazıp, sonra da transferin yanlış olacağını ifade etti. Carboni raporunda, "Alex ortalama bir futbolcu. Ancak tekniği; topa hakimiyeti çok iyi ve Fenerbahçe takımı herşeyini onun üzerine kurmuş durumda. Bu da onun çok büyük işler yapmasına sebep oluyor. Fakat, Valencia'nın istediği profile sahip bir futbolcu değil. Çünkü dinamik bir futbol anlayışı yok ve adeta durarak futbol oynuyor" diye yazdı.

18.12.2006


 

Kaya ve Serkan süper

Kaya Peker ve Serkan Erdoğan'ın formasını giydiği TAU Ceramica, İspanya Ligi'nin (ACB) 13. haftasında evinde konuk ettiği MMT Estudiantes'i 73-70'lik skorla yendi.

Mücadeleye ilk beşte başlayan Kaya Peker 20 dakika süre alırken 11 sayı, 2 ribaund, benchden gelen Serkan Erdoğan ise 26 dakikada 14 sayı, 3 ribaund, 2 asistlik performans sergiledi. İki sayılık atışlarda 5/6 gibi yüksek isabet oranı yakalayan Kaya Peker serbest atış çizgisinde kullandığı 2 atışın birinde başarılı oldu. Serkan Erdoğan ise iki sayılık atışlarda 4/6, üç sayılık atışlarda 1/7, serbest atış çizgisinde ise 3/5 isabet oranı ile mücadele etti.

18.12.2006


 

Küfürden utandım

G.Saray-Kayserispor kupa maçını televizyondan izledim. Vasat bir maç. Keyifsiz. Maç ile ilgili yazmak için maçları takip ediyoruz. İnanın bu maçı sonuna kadar zor takip ettim. TV'den izlememe rağmen. Nedeni de küfür. Yönetmen sesi kıstığı halde küfürleri duyduk. G.Saray taraftarı ezeli rakibi F.Bahçe'ye, ikinci devre boyunca koro halinde küfür etti. Utandım. Bu böyle olmamalı.

Ben başkan olsam tirübünü terk ederdim. Böyle taraftara başkan olsan ne olur. G.Saray seyircisi önceden böyle değildi. Gerçekten elit bir seyircisi vardı. Şu yapılanların hiç bir haklı gerekçesi olamaz. F.Bahçe Stadında ne yapıldıysa yapıldı. Bir devre boyunca küfürü, G.Saray'ın idarecileri kabul etmemeli. Cezayı federasyona bırakmamalı. Bu rezalet bir şekilde önlenmeli. Ben diğer takımlar küfür etmiyor demiyorum. Oluyor. Organize küfür kamp anyalarını geçmişte gördük. Ben ağırlıklı G.Saray'ı takip ettiğim için onu yazıyorum.

Hangi seyirci olursa olsun. Küfür eden seyircinin cezalandırılması gerekli. Bunun yolu seyirciyi maçlara almamak. Yani taraftarı söven takımı seyircisiz oynatmak.Önce bir sonra iki sonra beş ve daha fazla maçı seyircisiz oynatacaksınız. Bakalım küfür devam edecek mi? Bu durumdan kulübün canı mutlaka yanacak. Çareler arayacak. Federasyon tutturmuş bir para cezası. Ver parayı, et küfürü. Böyle şey olur mu? Salt federasyonun cezalandırması konuyu çözmez. Kulüplerinde seyircisine küfürle alakalı tadbir alması lazım.

Maça ilk defa çocuğunu götüren bir insana sorun bakalım. Bu durumu kabullenecek mi? Kaldı ki maçlara bayanlar bile yoğun ilgi gösteriyor. Bayanları maçlara teşvik düşüncesinin bir nedeni de, tirübündeki çirkin tezahüratlara mani olmaktı. Gelinen noktada durum, daha beter hal aldı. Ahlaki erozyon bizi her taraftan sarmış. Duyarsız kalmamak lazım. Kulüp yönetimlerini bu konuda önemli görevler bekliyor. Eğer sorumluluk hissediyorlarsa bu konuda acil tedbirler alırlar.

Said OKUR

18.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004