Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Bush’un son kumarı

İngiliz halkının yüzde 34’ünün Irak’taki şiddetin asıl sebebi olarak ABD Başkanı George Bush’u gördüğü, İngiltere Başbakanı Tony Blair’i yaşananlardan sorumlu tutanların oranınınsa sadece yüzde 3 olduğu bildirildi.

İngiltere’de yayımlanan The Times gazetesi, Populus araştırma kuruluşu tarafından geçen hafta sonunda yapılan anketin sonuçlarını yayımladı.

Ankete katılanların sadece yüzde 4’ünün, Irak’taki şiddet için İran’ı, yüzde 2’sinin de Suriye’yi suçladığı dikkati çekti. İngiliz halkının yüzde 22’sine göre, Irak’ta bugünkü şiddet ve istikrarsızlık Irak halkının kendi suçu. Yüzde 12’lik bir kesime göreyse sorumluluk El Kaide’nin. Yüzde 4’lük bir kesime göre de geçen hafta idam edilerek öldürülen devrik lider Saddam Hüseyin’in bugün yaşananlarda büyük payı var.

Halkın yüzde 31’i, İngiliz askerlerinin durum gerektirdiği sürece Irak’ta kalmasını istediğini belirtirken, yüzde 60’lık bir kesimse askerin bir an önce çekilmesinden yana görüş bildirdi.

BUSH, 20 BİN EK ASKER GÖNDERECEK

Bu arada, ABD Başkanı George W. Bush’un, Irak’a yaklaşık 20 bin ek asker göndermeyi planladığı bildirildi.

Cumhuriyetçi Senatör Gordon Smith, Beyaz Saray’da katıldığı toplantıdan sonra yaptığı açıklamada, “Başkan’ın, tahminine göre yaklaşık 20 bin askerin daha Irak’a gönderilmesi yönünde karar aldığını” söyledi.

Smith, Başkan Bush’un, kendisine ve diğer senatörlere Irak’a ek asker gönderme planının, Irak Başbakanı Nuri El Maliki’den kaynaklandığını söylediğini aktardı.

Bu arada, The Guardian gazetesi, ABD Başkanı George Bush’un eli kulağında olan yeni Irak stratejisinin ülkede rekor düzeye çıkan ölümlerin gölgesinde kalacağını belirtti. Gazeteye göre Irak Sağlık Bakanlığı’nın verileri, Irak’ta geçen yıl yaklaşık 23 bin kişi öldüğünü ortaya koyuyor. Bu ölümlerin dörtte üçü yılın ikinci yarısında yaşandı. Guardian, Bush’un “Son Irak kumarı” olarak nitelediği yeni önerilerde Irak’a 20 bin takviye asker gönderilmesini ve bir milyar dolarlık istihdam programı devreye konulmasını gündeme getireceğini belirtiyor.

Gazete, yeni stratejisine uygun atamalar yapan Bush’un açıklamasında Irak Başbakanı’na mezhepler arası şiddeti durdurması için ültimatom vereceğini belirtiyor.

/ LONDRA

10.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bush’un son kumarı

  Top artık Rum tarafında

  Papadopulos memnun olmadı

  ABD Somali'ye saldırdı

  Saddam’a dair yeni görüntüler

  Barroso ve Bush Türkiye’ni üyeliğini görüştü

  Blair Irak’a tecavüz suçundan yargılanıyor

  İsrail yeni patron mu arıyor?

  İmama yakartop muamelesi


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004