Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

ABD Somali'ye saldırdı

Amerikan askerlerinin hava saldırısına maruz kalan Somali’de çok sayıda kişi öldü. Somali hükümetinden bir kaynak, ABD’nin güneydeki Hayo köyüne AC130 tipi uçakla düzenlediği saldırıdan sonra bölgede “çok sayıda ölü” olduğunu belirterek, 1998’de Kenya ve Tanzanya’daki Amerikan elçiliklerine düzenlenen saldırılardan ötürü aranan kişilerin hedefler arasında olduğunu açıkladı.

ABD’nin, terörle mücadele operasyonları gerekçesiyle 3 savaş gemisini tuttuğu Somali kıyıları açıklarına en son gönderdiği uçak gemisi USS Dwight D. Eisenhower’dan kalkan savaş uçaklarının, Somali üzerinde uçuşlara başladığı bildirdi. ABD Donanması Beşinci Filosunun üslendiği Bahreyn’deki Amerikalı donanması sözcüsü Chalie Brown, Somali kıyılarındaki 3 savaş gemisinin yanına bölgeye Umman Denizi’nden gönderilen Eisenhower’dan kalkan uçakların, Somali üzerinde istihbarat toplamak üzere uçuşlara başladığını açıkladı. Brown, uçak gemisinin bölgede ne kadar kalacağını bilmediğini ifade ederek, ‘’gerektiği sürece orada kalacağız’’ dedi.

ABD’nin Somali’de El Kaide militanlarını hedef aldığı ifade edilen bir hava saldırısı düzenlemesinden sonra yapılan Amerikan donanması açıklamasında, ‘’Somali’de hızla gelişen olaylara bağlı olarak’’ Umman Denizi’ndeki uçak gemisi USS Dwight D. Eisenhower’ın, Somali kıyılarına gönderildiği bildirilmişti.

Açıklamada, uçak gemisinin ‘’hava gücünü gerektiren bir durum’’ için doğrudan Somali kıyıları açıklarında bulanacağı kaydedilmiş, ancak dünkü hava saldırısında Eisenhower’daki uçakların kullanılıp kullanılmadığı belirtilmemişti.

Öte yandan Somali Devlet Başkanı Abdullahi Yusuf, ABD’nin El Kaide zanlılarına karşı hava saldırısı düzenlemeye hakkı olduğunu söyledi.

Yusuf, başşehir Mogadişu’da düzenlediği basın toplantısında, ‘’ABD’nin Kenya ve Tanzanya’daki elçiliklerine saldırı düzenleyen terör zanlılarını bombalamaya hakkı olduğunu’’ ifade etti. Somali hükümetinden bir kaynak, Amerikan askerlerinin ülkedeki El Kaide militanlarını hedef alan hava saldırısında çok sayıda kişinin öldüğünü bildirmişti.

ABD’nin, güneydeki Hayo köyüne AC-130 tipi uçakla düzenlediği saldırıdan sonra bölgede “çok sayıda ölü” olduğunu belirten kaynak, saldırının hedefleri arasında 1998’de Kenya ve Tanzanya’daki Amerikan elçiliklerine düzenlenen saldırılar sebebiyle aranan kişilerin bulunduğunu söylemişti.

/ DUBAİ/MOGADİŞU

10.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bush’un son kumarı

  Top artık Rum tarafında

  Papadopulos memnun olmadı

  ABD Somali'ye saldırdı

  Saddam’a dair yeni görüntüler

  Barroso ve Bush Türkiye’ni üyeliğini görüştü

  Blair Irak’a tecavüz suçundan yargılanıyor

  İsrail yeni patron mu arıyor?

  İmama yakartop muamelesi


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004