Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Irak’ta Osmanlı izleri

Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürü Doç. Dr. Yusuf Sarınay, sunuş yazısında, kitabın başlıca konusunun ‘’Osmanlının Irak’a hakim olduğu ilk yıllardaki yönetim anlayışının en önemli göstergelerinden biri olan imar ve bayındırlık’’ olduğunu belirtiyor.



Tekke ve dergâhlar yaşayan mekânlar olacak

Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Çakır, ilçedeki tarihî mekanların amacına uygun olarak restore ettirildikten sonra kütüphane ve kültür merkezi olarak kullanıma açılacağını bildirdi.



Kütüphanelerle ilgili veriler toplanacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye genelindeki kütüphanelerle ilgili verileri toplamak üzere çalışma başlattı. Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç adına, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Doç. Dr. Ahmet Arı imzasıyla valiliklere gönderilen yazıda, Türkiye’de bakanlığa bağlı olanlar dışındaki kütüphanelerle ilgili sağlıklı veriler bulunmadığı kaydedildi.



Osmanlı'ya ait sancak bulundu

Bursa’nın İnegöl ilçesine bağlı Kulaca Köyü Camii’nde bulunan ve yaklaşık 600 yıllık olduğu tahmin edilen sancağın orijinalliğini koruması için üzerinde çalışmalar yapılıyor.



San'atkârlar CD’lerde yaşıyor

Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı Klasik Türk Müziği Bölümü öğretim görevlileri ve öğrencileri, Türk musikisi bestekârlarının eserlerinin yer aldığı “Sernağme” adlı CD seti hazırladı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004