Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Çatışmaya hayır

27 ülkede yapılan bir araştırma, insanların çoğunun, Batı dünyasıyla Müslüman dünyası arasındaki gerginliklerin, dinî veya kültürel uyuşmazlıklardan ziyade siyasî anlaşmazlıklardan kaynaklandığını düşündüğünü gösterdi.

İngiliz Yayın Kurumu BBC için 27 ülkede 28 bin 369 kişi arasında yapılan kamuoyu yoklamasına göre halkların yüzde 52’si, Batı dünyasıyla İslâm dünyası arasında başgösteren gerilimlerin siyasî nitelikli olduğuna inanıyor. Bu ülkelerde halkların sadece yüzde 29’u, kültürel veya dinî farklılıkları gerginlik sebebi olarak görüyor.

Yoklamaya göre ayrıca, 27 ülkede halkın ortalama yüzde 58’i, anlaşmazlık durumlarından hoşgörüden yoksun azınlıkları sorumlu tutuyor. Bu görüş, 25 ülkede çoğunluğun da inanışı olarak ortaya çıktı.

SAVAŞ ÇIKMAZ

Kamuoyu araştırması, insanların yüzde 56’sının 2 dünya arasında uzlaşma zemini bulunabileceğini düşündüklerini ortaya koydu. Yüzde 28’lik kesim ise Batı ile İslâm dünyası arasında savaş çıkma ihtimali olduğunu düşünüyor.

İyimser düşünenler, yüzde 78’le en fazla İtalya’da bulunuyor. Bu oran, İngiltere’de yüzde 77, Kanada’da yüzde 73, Meksika’da yüzde 70, Fransa’da ise yüzde 69 olarak belirlendi.

Endonezya ise, Müslüman ülkeler arasında, çoğunluğun Batı ile savaş ihtimalinin var olduğuna inandığı tek ülke oldu. Araştırma, 3 Kasım-29 Ocak arasında GlobeScan enstitüsü ve Program on International Policiy Attitudes (PIPA) tarafından yürütüldü.

/ LONDRA

20.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Çatışmaya hayır

  Barış treninde patlama

  İsrail’e bir uyarı da ABD’den

  Guantanamo mağduru Uygurlar vatansız da kaldı

  Koçaryan eski teklifini yineledi

  Kosova’ya karşı Sırbistan’a AB üyeliği

  Ramadi’de intihar saldırısı

  Zahedan bombacısı idam edildi

  Kadınlara özel otobüs seferi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004