Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Barış treninde patlama

Hindistan’da bir trende meydana gelen ve en az 66 kişinin ölümüyle sonuçlanan patlamanın ardından Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref, saldırının Hindistan ile Pakistan arasındaki barış sürecini durdurmayacağını açıkladı.

Saldırıyı kınayan Müşerref, yaptığı yazılı açıklamada, “Haklı bir gerekçesi olmayan bu tür terör eylemleri iki ülke arasında kalıcı barış için ortak hedefimize ulaşmaktaki kararlılığımızı pekiştirmekten başka bir şeye yol açmayacaktır” ifadesini kullandı.

İki ülke arasında barış sürecini sabote etme peşindekilerin amaçlarına ulaşmalarına izin verilmeyeceğini kaydeden Müşerref, iki ülkenin yetkililerinin, “bölgede kalıcı barışa ulaşmak ve anlaşmazlıkları gidermek için bir çözüm bulma arayışında kararlı bir biçimde ileriye gitmelerinin” önemine vurgu yaptı.

Müşerref, kazada hayatını kaybedenler için büyük üzüntü duyduğunu da belirterek, Hintli yetkililere, bu saldırının sorumlularının bulunup adalete teslim edilmeleri için bütün önlemlerin alınması çağrısında bulundu.

Pakistan Dışişleri Bakanı Hurşid Kasuri de saldırıyı kınadığını belirten bir açıklama yaptı ve saldırının 20-23 Şubat arasında Hindistan’a yapacağı ziyareti etkilemeyeceğini kaydetti. Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’den aldığı yolcuları, Pakistan sınırına kadar götüren trendeki patlama ve ardından çıkan yangında 66 kişi ölmüştü. Ölenlerin çoğunun Pakistanlı olduğu sanılıyor.

Öte yandan, Hindistan Basın Tröstü adlı haber ajansının haberinde, Samjuta Express trenindeki yangının, Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’nin 80 kilometre kuzeyinde yer alan Divana tren istasyonu yakınındayken başladığı belirtildi. Haberde, Yeni Delhi ile Pakistan sınırındaki son tren istasyonu olan Atari arasında sefer yapan trenin iki vagonundaki yangının patlama sonucu çıktığı kaydedildi.

Olaydan sonra yapılan açıklamada, trenin başka bir bölümünde iki valiz içine yerleştirilmiş patlayıcılar bulunduğu belirtilerek, sabotaj ihtimali üzerine durulduğu vurgulandı.

/ İSLAMABAD

20.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Çatışmaya hayır

  Barış treninde patlama

  İsrail’e bir uyarı da ABD’den

  Guantanamo mağduru Uygurlar vatansız da kaldı

  Koçaryan eski teklifini yineledi

  Kosova’ya karşı Sırbistan’a AB üyeliği

  Ramadi’de intihar saldırısı

  Zahedan bombacısı idam edildi

  Kadınlara özel otobüs seferi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004