Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İsrail’e bir uyarı da ABD’den

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Haremüşşerif’teki tepki toplayan hafriyat çalışmalarıyla ilgili kaygılarını İsrail’e ilettiklerini söyledi. Rice, “Bazı güvenlik endişeleri mevcut, ama aynı zamanda hafriyatla bazı hatların geçilmemesi gerektiğiyle ilgili çok haklı kaygılar da mevcut” dedi.

Kudüs’te İsrail Başbakanı Ehud Olmert ve Filistin Devlet Mahmud Abbas ile bir araya gelen ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, iki liderin barışa olan bağlılıklarını yeniden teyit ettiklerini söyledi.

Rice, iki liderin de iki devletli çözüme olan bağlılıklarını yinelediklerini ve şiddet ile terörden bir Filistin devletinin ortaya çıkamayacağı konusunda anlaştıklarını belirtti. Rice, iki liderin de Kasım ayında varılan ateşkes anlaşmasına uyulması konusunda çağrıda bulunduklarını aktardı.

Ehud Olmert ve Mahmud Abbas ile 2 saate yakın süren görüşmesinin sona ermesinin ardından bir basın toplantısı düzenleyen ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, iki liderin aynı zamanda ABD destekli Yol Haritası barış planı olmak üzere önceki anlaşmaların kabulü konusunda da anlaştıklarını ifade etti.

Ehud Olmert ve Mahmud Abbas’ın yakın zamanda yeniden bir araya gelme konusunda anlaştığını dile getiren Rice, iki liderin aynı zamanda Filistin’de ulusal birlik hükümeti kurulması konusunda da görüştüklerini aktardı. Rice, görüşmede kurulacak hükümetin şiddetten vazgeçmesi, İsrail’i tanıması ve önceki anlaşmaları kabul etmesi gerektiğinin vurgulandığını dile getirdi. ABD Dışişleri Bakanı Rice, görüşmede iki liderin ayrıca barışın sağlanması konusunda engellerin aşılması ve uluslar arası desteğin sağlanması ve bu yöndeki çabaların kolaylaştırılması için, Amerikan liderliği ve katılımını istediklerini dile getirdiğini kaydetti. Rice, kısa bir süre sonra bölgeye yeniden geleceğini ifade etti.

ABD Dışişleri Bakanı Rice: Abbas

ve Olmert yeniden görüşecek

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Haremüşşerif’teki tartışma yaratan hafriyat çalışmalarıyla ilgili kaygılarını İsrail’e ilettiklerini söyledi. Filistin gazetesi El Ayyam’a mülâkat veren Rice, Haremüşşerif’teki çalışmaların güvenlik endişeleri çıkarıdğını belirterek, şunları kaydetti: “Bu konudaki kaygılarımızı İsrail’e ilettik, bu çalışmaların ilgili bütün tarafların onayıyla sürdürülmesi gerektiği hususunda bir anlaşma olduğunu düşünüyorum. Bazı güvenlik endişeleri mevcut, ama aynı zamanda hafriyatla bazı hatların geçilmemesi gerektiğiyle ilgili çok haklı kaygılar da mevcut.” İsrail Tarihi Eserler İdaresinin, yayalara Haremüşşerif’e çıkan bir rampa yapmak için Magrib Kapısı yakınında başlattığı hafriyat çalışmaları, pek çok Arap ülkesinin tepkisine yol açmıştı. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas da Haremüşşerif’teki El Aksa Camisine verilecek herhangi bir hasarın, Filistinli grupların, Gazze Şeridi’nde İsrail’le yapılan ateşkesten vazgeçmesine yol açabileceği uyarısında bulunmuştu.

/ KUDÜS

20.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Çatışmaya hayır

  Barış treninde patlama

  İsrail’e bir uyarı da ABD’den

  Guantanamo mağduru Uygurlar vatansız da kaldı

  Koçaryan eski teklifini yineledi

  Kosova’ya karşı Sırbistan’a AB üyeliği

  Ramadi’de intihar saldırısı

  Zahedan bombacısı idam edildi

  Kadınlara özel otobüs seferi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004