Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Terörün panzehiri yatırım

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Ersoy, “Terörün panzehiri, yatırımdır. Biz namuslu iş adamları olarak işsizlere iş vermeliyiz. Yoksa, ‘şeytanlar’ iş verecek’’ dedi.

TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ersoy, sadece teşvik yasasıyla yetinmediklerini, gelen yatırımcılara her türlü kolaylığı sunduklarını söyledi. Ersoy, kendilerine has bir yatırım modeli geliştirdiklerini ifade ederek, şunları dile getirdi: ‘’Yatırımcıyı davul zurnayla karşılıyoruz. Sanayi odamızda masası, bilgisayarı ve telefonu hazır oluyor. Otelde kahvesini içerken elemanlarımız tüm bürokratik işlerin peşinden koşuyor. Yatırım için arazi tahsis ediyoruz hatta inşaatını biz suluyoruz. Makam aracımızı onlara tahsis ediyoruz.’’

İsteyene ortak da bulduklarını belirten Zafer Ersoy, Adıyaman’da şu anda 100’den fazla kişinin ortaklık için beklediğini bildirdi. Ersoy, 1 Mart’ta açılacak 33 yeni tesisin yatırım toplamının 170 milyon dolar civarında olduğunu, böylece istihdamın 12 bine yükseleceğini belirtti.

“14 BİN KİŞİYE EKMEK KAPISI’’

Yatırımların tekstil ve hazır giyim gibi emek yoğun sektörde yoğunlaştığını belirten Ersoy, “12 bin istihdam öngörüyorduk, OSB bittiği zaman bu 13-14 bin olacak. Şu anda OSB doldu, 32 yatırımcı sıra bekliyor’’ dedi. Zafer Ersoy, yeni yatırımlar sayesinde Adıyaman’da yüzde 27,5 olan işsizlik oranını 4-5 puan düştüğünü ifade ederken, ‘’Ancak bölgede ve ilimizde ayda 1000 kişi işsizler ordusuna katılıyor. Adıyaman’da en az 60-70 bin istihdam daha sağlanmalı’’ diye konuştu.

Adıyaman’ın ekonomik kalkınmasında ve ticaretinde ivme olduğunu kaydeden Ersoy, “Sosyal kalkınma da oldu. Şu anda OSB’de çalışanların yüzde 75’i bayan. Terörün panzehiri, yatırımdır. Biz namuslu iş adamları olarak işsizlere iş vermeliyiz. Yoksa, ‘şeytanlar’ iş verecek’’ diye konuştu.

Teşvik Kanunundan sonra Adıyaman

İstanbul, İzmir, Ankara, Gaziantep, Bursa ve Malatya’nın da aralarında bulunduğu illerden büyük sanayicilerin de yatırım yaptığı 150 hektarlık Adıyaman Organize Sanayi Bölgesinde (OSB), yer kalmadı. Şu anda genişletme kararı alınan OSB’de, 32 sanayici daha yatırım için sıra bekliyor. Teşvik yasası kapsamına alındıktan sonra başta tekstil ve konfeksiyon olmak üzere gıda, mobilya, ağaç, elektrik ve elektronik, makine, metal, plastik, oto yan sanayi, PVC sektöründe gerçekleştirilen yatırımlarda, yüzde 75’i bayan olmak üzere 6 bin kişi çalışıyor.

Bu yıl 1 Mart tarihinde, 10 fabrika, Mayıs ayında ise 23 fabrika açılacak.

/ GAZİANTEP

20.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Terörün panzehiri yatırım

  Mortgage faizinin altından kalkamayız

  Projede aslan payı İstanbul’un

  Fındık ihracında düşük gelir beklentisi

  Çiftçi geçinmekte zorluk çekiyor

  OSO, ile girdi maliyetleri düşecek

  Makarna tüketimi arttı

  Otomotivin ihracat hedefi 17 milyar dolar


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004