Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Çiftçi geçinmekte zorluk çekiyor

Seyhan Ziraat Odası Başkanı Süleyman Girmen, çiftçilerin ağır ekonomik şartlar altında ezildiğini, girdi maliyetlerinin aşırı artışına karşın alın terinin karşılığını yeteri şekilde almadığı için her geçen yıl sorunlarının daha da artığını söyledi.

Çiftçinin, ürününü pahalıya üretip ucuza satmak zorunda bırakıldığını iddia eden Girmen, ‘’Çiftçi, 2002 yılında, 1 traktör almak için 56 ton buğday satarken, geçen yıl bu rakam 76 tona çıktı. Aynı dönemde 1 kilo dana eti için ise 22 kilo buğday satarken, şimdi 34 kilo satması gerekiyor’’ dedi.

Girmen, 2002 ve 2006 yılları arasında mazot fiyatının ortalama yüzde 83, üre gübresinin ise yüzde 137 artığının altını çizerek, şöyle konuştu:‘’Çiftçinin feryat etmesine yol açan bu durum, destekleme ihtiyacını artıran sebeplerin başında gelmektedir. Ürün-girdi fiyatları arasındaki açıklığı azaltıcı politikalar etkin bir biçimde uygulanmalıdır.’’ Çiftçilerin, gittikçe zorlaşan şartlarda ekipmanlarını yenilemekte güçlük çektiğini, var olma mücadelesi verdiğini anlatan 2007 yılında tarım sektörünün destekleme bütçesinin 5.2 milyar YTL olarak belirlenmesinin ümitlerini kırdığını ifade etti. Girmen, ‘’Türkiye, son yıllarda ayırdığı kaynaklarla ne tarımını rekabetçi bir yapıya kavuşturabilir ne de müzakere aşamasına geldiği AB’ye uyum sağlayabilir’’ şeklinde konuştu.

/ ADANA

20.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Terörün panzehiri yatırım

  Mortgage faizinin altından kalkamayız

  Projede aslan payı İstanbul’un

  Fındık ihracında düşük gelir beklentisi

  Çiftçi geçinmekte zorluk çekiyor

  OSO, ile girdi maliyetleri düşecek

  Makarna tüketimi arttı

  Otomotivin ihracat hedefi 17 milyar dolar


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004