Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Mortgage faizinin altından kalkamayız

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Mortgage için ödenen faizlerin gelir vergisi matrahından düşmesinin istendiğini belirterek, “Biz hükümet olarak bu teşvik konusunun değişmesini arzu ediyoruz. Çünkü şu anda içinde bulunduğumuz makro ekonomik ortam böyle bir teşvike müsaade edecek bir ortam değil” dedi.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Mortgage Yasa Tasarısı’ndaki vergi teşviğinin değişmesini istediklerini bildirerek, “Değiştirmezsek, bunun sonucunu biz, daha yüksek enflasyon, dahayüksek faiz ve daha yüksek bir cari açık olarak görürüz ve Türkiye’ye çok ağır bir bedeli olur” dedi.

Ali Babacan, ekonomideki son gelişmelere ilişkin soruları cevapladı. Babacan, TBMM’ye gönderilen tasarıda vergi teşvikinin bulunmadığını, şimdi ise Mortgage için ödenen faizlerin gelir vergisi matrahından düşmesinin istendiğini bildirdi. Vergi teşviğinin adil olmadığınını da belirten Babacan, geliri en yüksek olanın en yüksek vergi teşviğini alacağını vurguladı. Babacan, şöyle devam etti: ‘’ Eğer bu teşvik, Komisyondan geçtiği şekliyle Meclis Genel Kurulundan da geçerse o zaman bunun sonucunu biz, daha yüksek enflasyon, daha yüksek faiz ve daha yüksek bir cari açık olarak görürüz ve Türkiye’ye çok ağır bir bedeli olur. Onun için sakın hiç kimse, seçim havasının rüzgarına kapılıp, gelecek nesillere bedel ödetecek bir adım atmasın. Bunu arzu ediyoruz.’’

IMF HEYETİ MART’TA GELİYOR

Bakan Babacan, Uluslararası Para Fonunun (IMF) Gözden Geçirme için Mart ayında Türkiye’ye geleceğini, ancak bu konuda Mart ayı içindeki kesin tarihin henüz belirlenmediğini ifade etti. En son geçen yıl 5. gözden geçirme tamamlanırken, bu yıl içinde 6., 7. ve 8. gözden geçirmeler gerçekleştirilecek. Net borç ödeyicisi durumunda oldukları, IMF’ye olan borçları da 8,5 milyar dolar düzeyine indirdiklerini bildiren, Babacan yabancı yatırımcıların, hisse senedi ve bono piyasasında 66 milyar dolarlık YTL cinsinden yatırımlarının olduğunu da kaydetti.

/ ANKARA

20.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Terörün panzehiri yatırım

  Mortgage faizinin altından kalkamayız

  Projede aslan payı İstanbul’un

  Fındık ihracında düşük gelir beklentisi

  Çiftçi geçinmekte zorluk çekiyor

  OSO, ile girdi maliyetleri düşecek

  Makarna tüketimi arttı

  Otomotivin ihracat hedefi 17 milyar dolar


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004