Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Sanayiciye elektrik katkısı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, yaklaşık 5 yıldır elektriğe zam yapmayarak sanayiye 7 milyar dolar civarında, konut ve ticaret sektörüne de 3,5 milyar dolar katkı sağlandığını bildirdi.

Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) tarafından, düzenlenen ‘’Türkiye’nin Enerji Politikaları’’ konferansında konuşan Güler, konuşmasının ardından katılımcıların sorularını cevapladı.

Bakan Güler, yaklaşık 5 yıldır elektriğe zam yapmamalarının sebebini ‘’enerjide yerli kaynak kullanımı oranının arttırılması, doğal gaz alım anlaşmalarının Türkiye’nin lehine olacak şekilde revize edilmesi’’ olarak açıkladı. Elektriğe zam yapmayarak sanayiye yaklaşık 7 milyar dolar, konut ve ticaret sektörüne de yaklaşık 3,5 milyar dolar katkı sağladıklarını kaydeden Güler, zam yapılmadığı gibi enflasyonla kıyaslandığı zaman elektrik fiyatlarının yaklaşık 5 yıl içerisinde sanayide yüzde 6,5, konutta ise yüzde 1,5 oranında indiğini bildirdi.

İranlı yetkililerle iki gün önce çok önemli bir görüşme yaptıklarını belirten Güler, ‘’İran bizim üzerimizden Avrupa’ya gitmek istiyor. Bu konuda belli bir noktaya ulaştık’’ diye konuştu. Nükleer enerji çalışmalarını kararlılıkla yürüttüklerini de kaydeden Güler, Çanakkale’de uranyum ve toryumla ilgili yenir bir rezerv bulunduğunu bildirdi.

/ ANKARA

23.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bu faizlerle mortgage zor

  Mortgage zengine yarayacak

  7 milyon konut ihtiyacı

  TEB: Mortgage faizleri düşürmez

  Kalkınma Ajanslarına Danıştay freni

  Sanayiciye elektrik katkısı

  Türkiye, AB’nin 7’inci ekonomisi olacak

  DSİ, projelerini özele açıyor

  Tüketici güveni azaldı

  Erken mesai küresel ısınmayı önlemez


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004