Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Asker artık 28 Şubat yapamaz

Millî Güvenlik Kurulunda (MGK) 30 yıl danışmanlık yapan Mustafa Ağaoğlu, askerin artık 28 Şubat yapamayacağını belirterek, “Çünkü 28 Şubat MGK vasıtasıyla olmuştu. Şimdi MGK’yı çalıştıramazsınız, etkisiz hale getirildi” dedi.


Usulsüz tebligat ve infaz

Ankara eski temsilcimiz ve yazarımız Cevher İlhan, daha önce TCK’nın eski 312. maddesinden DGM’de yargılanıp 2 yıl 1 ay hapse mahkûm olduğu dâvâda, bi

Meclis, CHP’nin Erdoğan ve Aksu hakkındaki önergesini görüşecek

TBMM Genel Kurulu, bu haftaki çalışmasına yarın CHP’nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu hakkında verdiği soruşturma ö


  Doğuda kar, güneyde bahar

Yurdun kuzey ve doğu kesimlerinde kış şartları hakimken Mersin'in Tarsus ilçesinde bulunan köylerde ağaçlar çiçek açtı.Hava sıcaklıklarının da 23 dereceye yükselmesiyle vatandaşlar, "Kışı yaşamadan baharı gördük" değerlendirmesinde bulundu.


  Fırtına Marmara’yı vurdu

Tekirdağ’ın Şarköy ilçesi açıklarında saatteki hızı 80 kilometreye ulaşan fırtına, Marmara Denizi’nde ulaşımı olumsuz etkiledi.


  Çubukçu: Türkiye’yi “sevgi evleri’’ ile örüyoruz

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, 21 sevgi evinin inşaatının tamamlandığını, 120 sevgi evinin inşaatının bitmek üzere olduğunu, 160 sevgi evinin de ihale ve proje aşamasında bulunduğunu belirterek, tüm Türkiye’yi ‘’sevgi evleri’’ ve sevgi ağları ile ördüklerini söyledi.


  Hekimler eylem hazırlığında

Sağlık alanındaki bazı düzenlemelere karşı çeşitli sivil toplum örgütlerince yapılacak eylemler kapsamında, 14 Martta Türkiye genelinde hekimlerin bir günlüğüne görevi bırakacağı ya da yavaşlatacağı ‘’görev etkinliği’’ düzenlenecek.


  Başbakan Erdoğan umre yaptı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, umre yaptı. 8. Cidde Ekonomik Forumu için Suudi Arabistan’da bulunan Başbakan Erdoğan, Riyad’daki temaslarının ardından Cidde’ye geçti.


  Konya, cerrah Öz’ü aday gösterecek

Konya İl Genel Meclisinin, ünlü Türk kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz’ü, TBMM Onur Ödülü’ne aday göstereceği öğrenildi.


  Kapatma dâvâsına tepki

İLKAV (İlim ve Kültürel Araştırmalar Vakfı), haklarında açılan ‘kapatma dâvâsı’na tepki gösterdi. Kapatma dâvâsı, Ankara 26. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde 8 Mart 2007’de görülecek.


  28 Şubat hâlâ sürüyor

Sakarya Başörtüsü Platformu gerçekleştirdiği 76. başörtüsü eyleminde; 28 Şubat sürecinin başörtüsü yasağı, 8 yıllık kesintisiz eğitim, katsayı adaletsizliği, F Tipi Cezaevi uygulamaları gibi yanlışları yaşattığı hatırlatıldı.


  Saddam’ın idamı geçen yılın en önemli olayı

GFK Türkiye Araştırma Şirketinin ‘’2006 Yılı Değerlendirmesi’’ Araştırması, geçen yıl dünyada ve Türkiye’de yaşanan en önemli olayları ortaya koydu. Buna göre, ‘’Saddam Hüseyin’in idam edilmesi’’ dünyanın en önemli olayı olarak görülürken, Papa’nın Türkiye ziyareti geçen yıl Türkiye’nin en önemli olayı olarak görüldü.


  Pepe: Tarımsal kuraklık yok

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, ''Bazı illerimizdeki içme suyu sağlayan barajların seviyeleri geçen yıla oranla düşük olmasına karşın Türkiye'de tarımsal kuraklık söz konusu değildir'' dedi.


  Tarihî köprü için özel güvenlik

Büyükçekmece Belediyesi, tarihi Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü’ne yazılar yazarak zarar veren kişilere karşı özel güvenlik ekibi oluşturdu.


  Bakan Yıldırım artık Trabzonlu

Trabzon’da çeşitli açılışlara katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu tarafından fahri hemşehrilik beratı verildi.


  Karadeniz can çekişiyor

Türkiye Çevre Platformu Koordinatörü Tanay Sıtkı Uyar, ‘’Karadeniz, Türkiye ve çevre ülkelerince çöplük olarak kullanılıyor’’ dedi.


  ALES’e başvurular bugün başlıyor

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES), 2007-İlkbahar dönemi başvuruları bugün başlıyor.


  İstanbul’a ‘Adres Bilgi Sistemi’

İstanbul’da adres sistemine standart ve otomasyon getiriliyor. Sokağa çıkmadan sayım yapılabilmesi, vatandaşların resmî işlemlerini daha rahat ve sorunsuz yapabilmesi için “Adres Bilgi Sistemi” hayata geçiriliyor.


  TV'yi kapatın, kitabı açın

Çocuk ve gençlerin başta televizyon olmak üzere kitle iletişim araçlarındaki zararlı yayınlardan etkilenmemesi için internet ve televizyon kanallarının kullanımı konusunda ulusal güvenlik duvarı oluşturulması, reklâmların şiddet, tüketim sömürüsü, duygusal ya da cinsel istismar içermemesi gerektiği bildirildi.


  Pazarcılar, aşûre dağıttı

Bursa Seyyar Pazarcılar Odası Tuzpazarı ve Reyhan pazarında 2 bin 500 kişiye aşûre dağıttı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004