Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Halit Refiğ: Türk Sineması diye birşey yok

Yönetmen Halit Refiğ, “Türkiye’de var olan sinema olaylarını, gösterilen filmleri bütün bir Türk sineması başlığı altına toplamıyorum. Ortak özelliği yok, ortak bir sistem içinde meydana getirilen filmler değil” diyerek, sinemanın Türkiye’de bir sektör olmadığını, bireysel girişimlerden oluştuğunu vurguladı.



İslâm sanatında matematik dehası

ABD'de, çini desenlerinde yer alan Ortaçağ İslâm sanatı üzerine bir araştırma yapıldı. Kullanılan geometrik motiflerin, yüzyıllar sonra modern matematikte temelleri atılan geometrik kavramlara dayandığı ortaya çıktı.



Mevlânâ kitaplarına yoğun ilgi

Birçok yayın evi, 2007 Mevlânâ Yılı’na yönelik çalışmalarını hızlandırırken, ‘’Mevlânâ’dan Altın Öğütler’’, ‘’Mevlânâ Dergâhı’ndan Öğretiler’’ gibi çok sayıda eser satış rekoru hedefliyor.



Kilim motifleri giysilere taşındı

Yüzyıllardır Türk kültürünün sembolleri arasında yer alan, her biri ayrı bir öykü barındıran kilim motifleri giysi ve takılara da taşındı. Adana Olgunlaşma Enstitüsü, geleneksel Karaisalı ve Karatepe kilimlerinin desenleriyle hazırlanan elbise, etek, yelek ve takıları koleksiyonuna dahil etti.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004