Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Belçika’da İslâm akademik olarak öğretilecek

Mart tarihinde başlayacak olan Katolik Leuven Üniversitesinin Fransızca eğitim yapan kurumlarına şimdiden 51 öğrencinin yazıldı.


Gül: Herkesle görüşüyoruz

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, İslâm Konferansı Örgütü (İKÖ)’nün 7 önde üye ülkesi dışişleri bakanları ile Filistin sorunu başta olmak üzere Ortadoğu’

İran: Uzaya roket fırlattık

İran yönetimi, nükleer programından dolayı ABD ve İsrail ile arasında tansiyonun yüksek olduğu bir dönemde uzaya ilk roketini fırlatmayı başardığını d


  İsrail askerleri Nablus’a girdi

İsrail askerlerinin Batı Şeria’nın en büyük şehri Nablus’a girdiği ve şehir merkezinde sokağa çıkma yasağı ilân edildiği bildirildi. İsrail ordusu, militanları tutuklamak için başlatılan operasyonun başında şehirde bir patlayıcı fabrikasının ortaya çıkarıldığını, askerlere birkaç noktadan ateş açılması üzerine ateşe karşılık verildiğini açıkladı.


  ‘İngiltere’ye yönelik tehdit had safhada’

İngiltere’de yayımlanan The Sunday Telegraph gazetesinin ele geçirdiği gizli bir raporda, İngiltere’ye yönelik tehdidin 11 Eylül saldırılarından bu yana en yüksek seviyeye ulaştığı bildirildi.


  Cheney’in uçağı arızalandı

Avustralya’yı ziyaretini tamamlayarak ABD’ye dönmek üzere yola çıkan ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney’i taşıyan uçağın, arıza sebebiyle Singapur’a indiği bildirildi.


  ‘Kelly intihar etmedi, öldürüld

İngiltere’de silah denetçisi Dr. David Kelly’nin 2003 yılında intihar olduğu öne sürülen ölümünü soruşturan Liberal Demokrat Parti milletvekili Norman Baker, “Kelly’nin kesinlikle intihar etmediği, öldürüldüğü” sonucuna vardığını açıkladı.


  Fetva ile gelen özgürlük

Endonezya'nın Açe bölgesinde 17. yüz yılda yaşayan dönemin şeyhulislamı Şah Kuala'nın, ''kadın sosyal yaşamın her yerinde bulunabilir'' şeklinde verdiği fetvayla birlikte, bölgedeki kadınlar geçmişten bugüne toplumsal hayatın her safhasında erkeklerle birlikte yer alıyor. Endonezya'nın Sumatra Adası'nın batısında yer alan ve 4.5 milyon nüfusa sahip olan Açe, kadının toplumsal yaşamın her alanında erkeklerden daha fazla ön plana çıkmasıyla dikkati çekiyor



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004