Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Kutlular: Çizgimizde kırık yok

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular, Yeni Asya’nın her zaman insan hak ve hürriyetlerini, demokrasiyi savunduğunu, ilkeli yayıncılık yaptığını söyledi. Kutlular, “Çizgimizi hiç değiştirmedik. İhtilâllerde de olsa aynı yolumuza devam ettik. Farklı fikirleri eleştirirken hakaret etmedik. Zor zamanlarda toprağın altına girmedik. Postalın sesine kulağımızı vermedik” diye konuştu.

Yeni Asya Gazetesi’nin 38. kuruluş yıldönümü vesilesiyle Ankara Hanımlar Sosyal Grubu tarafından organize edilen konferansta bir konuşma yapan Mehmet Kutlular, gazeteye ihtiyaç duyulma sebebi, kuruluş tarihçesi, Yeni Asya’nın takip ettiği yol ve diğer gazetelerden farkından söz etti.

“Bizim parolamız hakkın ve haklının yanında olmak. Haklı olan düşmanımız bile olsa haklı olduğunda savunuruz çünkü dinimiz böyle emrediyor” şeklinde konuşan Kutlular, “Milletin menfaatini gözetiyoruz. Milletin dili, gözü, kulağı ve aklı olduk. Onun haklarını savunmaya gayret ettik, vatandaş olmanın hak ve hürriyetlerini yerleştirmenin bilinci içinde çalıştık” dedi.

YALANA, İFTİRAYA TENEZZÜL ETMEDİK

Sağlık-İş Sendikası’nda gerçekleştirilen konferansta, Yeni Asya’nın habercilik anlayışını da anlatan Kutlular, “Haber ve yazılarda objektif olmaya çalıştık, doğru yazmaya, nedenini niçinini bulmaya çalıştık. Haber yorum meselesine girmedik. Bazı gazeteler gibi bilgiyi alıp, başını sonunu kesip, haberi kendimize göre yorumlayıp çarpıtmadık. Tenkitlerimizi makul ölçülerde yaptık” biçiminde konuştu. Yeni Asya’nın hiçbir zaman yalana, iftiraya tenezzül etmediğini, kimsenin haysiyetine, şerefine, namusuna ilişmediğini de vurgulayan Kutlular, “Düşmanlıkları işimize karıştırmadık. Toplumun inançlarına, ahlâkî değerlerine, örf ve âdetlerine daima saygılı olduk. Menfaat, şöhret, makam ve mevki gibi şeylere tenezzül etmedik” dedi.

AMAÇ, HÜR DÜŞÜNCELİ

İNSANLAR YETİŞTİRMEK

Risâle-i Nurun ölçüleri ile hareket eden Yeni Asya Gazetesi mensupları olarak hür düşünceli, demokratik, kültürlü insanlar yetiştirmeyi amaçladıklarına dikkat çeken Kutlular, daima ümit ve şevk vermeye gayret ettiklerini, karamsarlığa, bezginliğe düşürecek yayın yapmadıklarını hatırlattı.

“Çizgimizi hiç değiştirmedik. İhtilâller de olsa aynı yolumuzda devam ettik. Farklı fikirleri eleştirirken hakaret etmedik. Zor zamanlarda toprağın altına girmedik. Postalın sesine kulağımızı vermedik. Sadece hürriyet ortamında konuşan ve yazan bir grup olmadık. Özellikle zor şartlarda daha fazla konuştuk. Yayınlarımız o ölçüde demokrasi ve insan haklarını vurguladı” şeklinde konuşan Kutlular, toplumsal huzuru bozacak faaliyetleri hoş görmediklerine de değindi.

Konuşmasında, Yeni Asya’nın daima insan hakları, demokratik bir rejim, AB ve Müslüman-Hıristiyan diyaloğunun önemini vurguladığını aktaran Kutlular, gazeteciliği de kötü durumdan çıkarmaya çalıştıklarını söyledi.

Kutlular ayrıca, cihadın artık kitapla, neşriyatla, radyo ile yapıldığını vurguladı. “Maddî cihad ayrı. Onun kararını devlet, hükümet verir. Şahıslar veya gruplar veremez. Dış düşman varsa, harp ilân edilir gider namusumuzu, mukaddesatımızı, vatanımızı korur şehit oluruz. İslâm adına ortaya çıkan terörist hareketler, İslâm’da yeri olmayan hareketlerdir. Bunlar aşırı uç guruplardır” diyen Kutlular, bunların Ehl-i Sünnet dışı hareketler olduğunu ifade etti.

Yeni Asya çatısı altında çocuklara yönelik Can Kardeş, gençlere yönelik Genç Yaklaşım, hanımlara yönelik Bizim Aile dergilerinin de gazete ile aynı çizgide hizmete devam ettiklerini ifade eden Kutlular, Köprü dergisinin de daha akademik bir yayın anlayışına sahip olduğunu hatırlattı. Konferans, Yeni Asya yayınlarının satışı yanında hanımların düzenlediği gıda kermesi ile son buldu.

Elif Nur KURTOĞLU / ANKARA

27.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  28 Şubat, en büyük kadrolaşma harekâtı

  Seçmen listelerini kontrol ettiniz mi?

  Şevket Kazan: BÇG’yi geç fark ettik

  Türkiye’den neden bu kadar korkuyoruz?

  Hocalı katliâmı kara bir sayfa

  DTP’li Türk ve Tuğluk’a hapis cezası

  Kutlular: Çizgimizde kırık yok

  Pamuk’a verilen destek Yeni Asya’ya verildi mi?

  Eski Van milletvekili Bayram'a tahliye

  Kozluk’ta kuş gribi

  Diyanet, umre fiyatlarını düşürdü

  Çocuk hırsızlarda artış

  Su kıtlığı uyarısı

  Depremzede köylüler zor günler geçiriyor

  Kur’ân kursunda okuma yazma öğrendiler

  Evlerinde uyurken zehir soludular

  Orhan Erinç: Başbakan kendisini gazetecilerin sicil amiri gibi görüyor

  Tüm huzurevleri birarada

  İnternette zararlı oyunlar tercih ediliyor

  Rahatsızlanan yolcu, uçağa acil iniş yaptırdı

  Tataristan Diyanet’i Yeni Asya Vakfını ziyaret etti

  Afganlı gençler için kültür merkezi

  Kebir Camii 7 asırdır ayakta


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004