Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Çocuklar Türkiye'yi boyayarak tanıyacak

Tanıtma Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, üzerinde “Dünya Çocuklarının Buluştuğu Ülke” sloganı yazan boyama kitabı, yurt dışındaki Kültür ve Tanıtma Müşavirlikleri ile yurt içinde ilgili birimlere gönderildi.

Boyama kitabında, Selimiye Camii, Kız Kulesi, Truva atı, Galata Kulesi, Yeşil Türbe, Ankara ve Alanya Kalesi, Fethiye Kaya Mezarları, Artemis, Apollon, Athena ve Zeus tapınakları ile Ani harabeleri ve Akdamar kilisesi gibi tarihî ve kültürel değerlerin çizimleri bulunuyor.

Kitapta ayrıca da Ballıca Mağarası, Safranbolu, Pamukkale, Manavgat ve Düden Şelâleleri ile Manyas Kuş Cenneti’nin çizimlerine yer veriliyor.

Ayrıca, Karagöz ve Hacivat, Keloğlan, yağlı güreş şenlikleri, Türk çini motifi ve boğa güreşi gibi geleneksel kültürü anlatan figürler de dikkati çekiyor.

BİLGİLENDİRİCİ NOTLAR

Kitabın arka yüzünde ise Anadolu’nun zenginliklerini gösteren Türkiye haritası bulunuyor. Kitapla birlikte sayfaların boyama örneklerinin yer aldığı bir ek de veriliyor.

Kitapta, bazı resimlerin yanında çocukları bilgilendirme amaçlı küçük notlar da yer alıyor. Mevlânâ için, “Tüm insanları hoşgörü ile kucaklayan insancıl felsefenin en büyük temsilcisi” ifadesine yer verilirken, Nasrettin Hoca için “Türk halk bilgesi. Duygu ve inceliği içeren gülmece türünün öncüsü”, tarihi Hattuşa şehri için de “Anadolu’nun en eski uygarlığı Hititlerin başkenti” deniliyor.

Kitapta, Noel Baba’nın geçmişte Türkiye’de yaşadığını hatırlatmak için de “Noel babanın doğduğu yeri bulalım” başlıklı bir labirent boyaması, çocukların ilgisine sunuluyor.

BAKAN KOÇ’UN ÇOCUKLARA MESAJI

Kitabın önsöz yazısında çocuklara seslenen Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, çocuklar için hazırladıkları kitapta, ülkenin değerlerini onlara tanıtmayı ve sevdirmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Yazısına “Sevgili çocuklar” diye başlayan Koç, boyama kitabına ilişkin bilgiler verdiği yazısını “Sizler, geleceğin tanıtma elçileri, hepinizin gözlerinden öpüyorum” ifadesiyle bitirdi.

27.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Çocuklar Türkiye'yi boyayarak tanıyacak

  Sümer Ezgü’den türkü şöleni

  Oscar sahiplerini buldu

  Avanos’tan dünyaya çanak müzik aleti ihracatı

  Bilim Allah’ı ispatlıyor

  Osmanlı figürlerini seramiğe işliyor

  Dünyanın dört bir yanında Mevlânâ’ya büyük ilgi var

  Anadolu ve Macar yemekleri yarıştı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004