Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İngiltere’den Türkiye’ye teşekkür

NATO Parlamenterler Asamblesine bağlı Transatlantik İlişkiler Komitesinin Roma’da yapılan toplantılarında İran ile İngiltere arasında yaşanmakta olan asker krizinin de gündeme geldiği öğrenildi. P parlamenterler de, yaptıkları konuşmalarda, Türkiye’ye İngiltere-İran arasındaki asker krizinin çözümüne yönelik olumlu katkılardan dolayı ayrı ayrı teşekkür ettiler.

Edinilen bilgiye göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dış politika danışmanı ve AK Parti İstanbul milletvekili Egemen Bağış başkanlığındaki Transatlantik İlişkiler Komitesinin İtalya Senatosundaki Savunma Komisyonunun odasında yaptığı toplantı sırasında, heyetteki üç İngiliz parlamenter de asker krizi konusunda konuşmak üzere söz aldılar. Her üç parlamenterler de, yaptıkları konuşmalarda, Türkiye’ye İngiltere-İran arasındaki asker krizinin çözümüne yönelik olumlu katkılardan dolayı ayrı ayrı teşekkür ettiler.

İngiliz parlamenterler, heyetteki Rus parlamenterlerden de krizin çözümlenmesi için Rusya’nın pasif kalmamasını istediler. Rus parlamenterlerin ise krize neden olan hadisenin İran’ın karasuları dahilinde cereyan ettiğini, dolayısıyla İran’ın tutuklamaya hakkı olabileceğini ima ettikleri öğrenildi.

Rusların bu tavrına karşılık, Transatlantik İlişkiler Komitesi Başkanı Bağış başta olmak üzere NATO üyesi ülkelerin parlamenterleri İran’ın İngiliz askerleri bir an evvel serbest bırakması gerektiğini dile getirdiler.

Toplantılarda, Afganistan ve Irak konuları da ele alındı. Egemen Bağış, toplantı sırasında yaptığı konuşmada, Orta Doğu’nun günümüzde her zamankinden daha ciddi huzursuzluklarla karşı karşıya olduğunu belirterek, ‘’Bu sorunların aşılabilmesi için diyalog çok önemli. Türkiye, tüm tarafları diyalog ve diplomasi çerçevesinde bir araya getirmek için çaba sarf etmektedir. Türkiye olarak bu konudaki çabalarımızı sürdüreceğiz. Zira sorunlara, ancak karşılıklı konuşma ve diyalog ve de diplomasiyle çözüm bulunabileceğini belirtmek istiyorum’’ dedi.

/ ROMA

05.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İngiltere’den Türkiye’ye teşekkür

  Papa’dan sonra Pelosi

  Bush: Nükleer İran bölgeyi karıştırır

  Ukrayna’da anayasal kriz

  Fransa’da siyasetin seviyesi düştü

  Müşerref için sonun başlangıcı mı?

  Fransa Hamas boykotunu kırdı

  Uyuşturucu kartelini İsrailliler eğitmiş


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004